Някакъв звук като от лагер ...решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Някакъв звук като от лагер ...решено

Мнениеот fox_vt » Сря 17 юни 2009 15:21

здравейте колеги,имам едно проблемче и се надявам някой да ме осветли леко по въпроса :oops: .От скоро време се чува един звук се едно ламаринка прискърцва или лагер-като почне да си заминава,качвах на канал гледах пипах нищо разхлабено и дрънчащо няма.Обаче като запаля колата не винаги но повечето пъти като запали мотора и от самото му претрисане и прискърцва.Също така в двийение се обажда когато си реши и без да има значение на скорост или не,ако натисна съединителя и скърца-не спира.Докато я гледах на канал ми се стори че се чува откъм скоростната кутия-там имам заминал (заминаващ) синхронизатор и в момента съм с ремонтна добавка сложена миналата година.Един ми беше казал че от него може да има такъв звук ама като питах човек занимаващ се с скоростни кутии той категорично каза че не е възможно.Също така ми ромоли аксиалния лагер но можело да бъде и първичния вал щото като натисна съединителя и спира,дали там не е проблема нз ама ако вала има заминаващ лагер с такива симптоми няма ли да се почувства нещо друго :? И не на последно място зимата при повечко натоварване се чува почти същия звук от алтернатора мисля ама сега няма такова натоварване пък и се чува от другата страна.Някакви предположения щото точно сега не ми е до сваляне на скоростите ама ме е страх да не ме остави някъде ,че другата седмица имам две излизания извън града и :horror

опс сорри толедо 1,9 тди AHU - малко съм разсеян миналата седмица 900 лв изкърпване и боядисване :banghead:
пп.потвърждава се митът че ако не се кара една кола и се чупи по често отколкото постоянно да се разтрива mhihi ,настоящия проблем се появи след 2 месечното стоене на едно място при бояджията(без коментар)

Последна промяна от fox_vt на Съб 20 юни 2009 17:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някакъв звук като от лагер ...

Мнениеот kombito-tdi » Чет 18 юни 2009 22:22

тампон на кутията или на гьрнетата
опитаи като почне да скьрца да вдигнеш оборотите
ако има ефект е от тях някьде ако не продьлжаваи да тьрсиш

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Някакъв звук като от лагер ...решено

Мнениеот fox_vt » Съб 20 юни 2009 17:09

печелиш :beer единия тампон на средното гърне се откачил и алуминиевата ламаринка над тръбите на генерацията и тя се откачила точно там и приндрънква едно тихичко mhihi .Като съм слушал в канала нещо бая съм се заблудил и добре че е така :banana

Върни се в “Дизелови агрегати”