Установих, че ми е източвана нафта от Голф-а, след което взе трудно да пали напоследък. Има ли някой идея на какво може да се дължи или по какъв начин и откъде е източвана, защото при обикновеното дръпване от резервоара не би следвало да има някакви последствия......
Да уточня, че не става дума да е свършила нафтата защото резервоара епълен почти на 60 % - просто установих, че ми липсват 10-ина кила и оттогава като че се е задавила нещо..

Източвана ми е нафта и не ще да пали - защо?
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Източвана ми е нафта и не ще да пали - защо?
kiik написа:Установих, че ми е източвана нафта от Голф-а, след което взе трудно да пали напоследък. Има ли някой идея на какво може да се дължи или по какъв начин и откъде е източвана, защото при обикновеното дръпване от резервоара не би следвало да има някакви последствия......
Да уточня, че не става дума да е свършила нафтата защото резервоара епълен почти на 60 % - просто установих, че ми липсват 10-ина кила и оттогава като че се е задавила нещо..
Тук те обхваща параноя...
Проблемът ти е свързан със съвсем друго, а не че са ти източили 10 литра нафта...
Съвсем целенасочено търся връзка между източената нафта и паленето, защото и други събития и разговори показват че има такава, но не е уместно да занимавам форума с лични отношения с нкяой си...
интересна ми е техническата страна на въпроса - как се е получило
интересна ми е техническата страна на въпроса - как се е получило
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
амал сьм случаи на пробита трьбичка на сондата
и се падаше около половината резервоар
ако е под половината или е оставена за повече от час
няма палене
ако е над половината или е оставена под наклон колата няма проблем
и се падаше около половината резервоар
ако е под половината или е оставена за повече от час
няма палене
ако е над половината или е оставена под наклон колата няма проблем
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Да не ти е налял някой нещо в резервоара да покрие липсите от смукнатото... Източи резервоара и виж дали е нафта или е пишкано вътре... мале като се сетя едно време как слагахме захар в резервоарите на колите
ма кой да ти мисли тогава...

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
ей такъв да го фанеш и да му извиеш врата 

Колега, при източването от резервоара, ако е имало такова може да са изпуснали вътре маркуча. На мен ми се е случвало да се счупи парче от маркуча и да остане вътре. Ако опре вътре на поплавък или на нещо друго и ето проблема.
А може ли да е източвано не чрез "смукване" с маркуч от резервоара, а по по-мързелив начин, примерно чрез откачане на някое от маркучетата отпред в двигателя, към филтър примерно....и от там да дава проблема?
Върни се в “Дизелови агрегати”