разход на климатик на Б4
- gilzata1980
- Автомобил:
- Двигател:
разход на климатик на Б4
здравеите колеги имам Пасат Б4,95г. 1.9-1Z...искам да ви питам какъв разход ви дава с пуснат климатик!!!!!климатика е пълен с фреон,но според мен ми вдига рахода с 2л,ако не се лъжа!!!!възможно ли е да е от компресора,ако задържа!!!!и има ли опасност ако карам с климатик да се скъса ремъка,ако задържа компресора!!!!а като го пусна,няма разлика във вървежа!!!
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Re: разход на климатик на Б4
gilzata1980 написа:здравеите колеги имам Пасат Б4,95г. 1.9-1Z...искам да ви питам какъв разход ви дава с пуснат климатик!!!!!климатика е пълен с фреон,но според мен ми вдига рахода с 2л,ако не се лъжа!!!!възможно ли е да е от компресора,ако задържа!!!!и има ли опасност ако карам с климатик да се скъса ремъка,ако задържа компресора!!!!а като го пусна,няма разлика във вървежа!!!
червеното не го разбрах

- gilzata1980
- Автомобил:
- Двигател:
мисълта ми е следната...ако задържа компресора на климатика,възможно ли е да скъсам ремъка на климатика??но щом като включа климатика,и няма шум и вибрации,значи всичко е наред!!благодаря за инфото колега за самоизключването 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
какво имаш в предвид под задържа 

- gilzata1980
- Автомобил:
- Двигател:
ами след като напълниха климатика,ми се струва че при пуснат климатик се вдига разхода!ама не с 1л.и като отидох при майсторите,те ми казаха че -задържал компресора!и за това питам тук,дали някой има такъв проблем!иначе няма никакви шумове,като го пусна и колата си върви отлично!!!
Това "задържане" много съмнително ми прозвуча, типично за майстор, който не разбира или не му се занимава.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Ако не ти изключва компресора или филтъра ти е мръсен(на климатика) ще ти замръзват тръбите. Така че погледни ги в двигателния обсег дали замръзват. Иначе с чист филтър се подобрява доста работата на климатика и разхода може би е по нисък. Най много разхода трябва да е до 1 литър. А ти на борд комп. ли го гледаш, ако е така не е много сигурно за действителния разход.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
колега за кой филтър става въпрос този на купето ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
gilzata1980 написа:...ми се струва че при пуснат климатик се вдига разхода!ама не с 1л...
Би ли обяснил как точно ти се струва? Щото да си засечеш разхода на гориво не е работа за половин час.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
passatdriver написа:колега за кой филтър става въпрос този на купето ли ?
Да тоя на купето, много "техници" се опитват да метнат някой "гледай замръзват ти тръбите, не ти работи перката,компресора и т.н." и ти сменят само един "керлив" филтър и те оръсват едва ли не за основен ремонт или за нов климатик и ти си мислиш, че много са направили, така че внимавайте с тоя филтър. За мен е важен за работата на климатика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, филтърът на купето няма нищо общо с работата на климатика.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Според мен, филтърът на купето няма нищо общо с работата на климатика.
Впрочем , ако трябва да сме точни този филтър може да влияе върху разхода по много интересен начин ...

Известно е , че климатичните систем в чиито състав влизат така наречените TRV са зависими от чистотата на филтъра . Идеята е , че когато този филтър е мръсен , количеството въздух през изпарителя намалява и тогава, опитвайки се да регулира натоварването ( термичното ) ТРВ то започва да "притваря" стараейки се да задържи т.н 'прегрев на парите " в зададената област. В резултат потребляемата мощност ( механична) намалява , защото компресора започва да работи в режим на по ниска темература на изпарение ... В общия сличай нещата могат да се развият в 2 насоки : ако компресора има регулиращи функции ( някакъв вид клапани и т.н ) той взима мерки да намали мощноста си в системата , ако не ....може да стига до защитна температура на изпарение ( разбирай налягане ) и да се изключва за някое време ... във всички случаи това е икономия

п.с Обяснението което дадох е малко орязано около подробности защото се помъчих да намеря балас между теоретичнта част и възможноста неспециалисти да разберат за какво иде реч.... дано не съм забъркал някаква каша в главата на някой

за задържащите компресори - мухахаха

- gilzata1980
- Автомобил:
- Двигател:
juve мерси за ифото
обаче като пусна климатика,се чува много страннен шум,като чакъркане от ролка
!!!обаче смених ролката с нова,шума пак го има!иначе компресора много добре духа....този звук остава да е от износен ремък или лагер???не знам от какво друго
някои ако има идеи да пише......

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
ами да ти кажа това не е много добре
В общия случай , когато има нещо разбито по електро съединителя - иди дойди , обаче ако "джагърка " отвътре ..... например компресорите Sanden , които са в озновата на повечето климатични и други такива имат особено устройство ( някъде беше описано в форума ) и клапанната дъска , по точно клапаните във формата на детелина с 5 листа ( примерно ) се случва да се процепи някое листо или да се откъсне някое крайче .... това парченце почва да "ромоли " цилиндъра си , компресора що годе помпи пак , макар и по ментеливо ,обаче това е предпоставка за сериозен проблем
Така че ако е установено , че звукът не е от ролка ами е от компресора минималното което може да се направи е да се провери какво е количеството на маслото в него ....при съмнения и вътрешна инспекция , че иначе .... 
иначе много интересно е написано тук http://www.sanden.com/index.php?id=1VQR27PTC

п.с Пфу
изображенията много са орязани , не мога да хвърля малко разрези ....

иначе много интересно е написано тук http://www.sanden.com/index.php?id=1VQR27PTC
Q: Does Sanden rebuild compressors?
A: No. Sanden does not believe that compressors can be rebuilt with an acceptable quality level. We recommend new, not rebuilt, compressors when replacing a broken unit.

п.с Пфу

- gilzata1980
- Автомобил:
- Двигател:
климатика ми е SANDEN SD7V16-VQD-1100(12V/P6/120mm)видях някаде във форума да пише че ремонта излизал по скъп от колкото втора употреба!какво да правя????
дали да го ремонтирам,или да търся друг???то така или иначе трябвя да го отворя и да се види какво има вътре,и тогава да преценя-съвет.......това чакъркане го има само на малки обороти-за сега!какво може да стане ако карам с включен климатик,с това чакъркане????

Върни се в “Дизелови агрегати”