"Свърши" ли дебитомера
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
"Свърши" ли дебитомера
Колеги нуждая се от вашия съвет! Отдавна имах съмнение че голфчето ми нещо не върви достатъчно още като я купих (преди 2 месеца), имам и познатия проблем с топлото палене ,та реших преди дни да почистя дебитомера със спрей след което може би си внуших че дърпа малко повече. След това обаче се заиграх с ВАГ-КОМ-а и реших да прекодирам на автоматични скорости ,просто за проба и наистина проблема с топлото палене изчезна мигновено ,но ме изненада и нещо друго- колата все едно не беше същата , ускоряваше много бурзо още в ниските оборото 1200-2000 ,някак си педала на гаста стана много лек - мотора се развърташе с лекота ,много ми хареса направо бях щаслив .!!!
Преди като бях на ръчна колата си беше много мудна особено на 1 и 2-а предавка.Покарах я тъка няколко дни , днес обаче реших да пробвам нещо което не бях правил досега-да откача буксата на дебитомера да видя дали има разлика(дали работи) ,и
нямаше никаква промяна колата пак си дърпаше както и с включен дебитомер (това го пробвах в режим на автоматични скорости) . Стана ми ясно че явно дебитомера е свършил въпреки почистването. В момента нямам пари за нов и явно ще си покарам така извесно време. Та въпроса ми е просто дали ще има проблем за мотора ако покарам в режим на автоматични скорости докато си купя нов дебитомер,просто поне да върви малко по "човешки" Четох в други постове че не е хубаво да се кара в режим на автоматична, опасно ли е ..??
Моля за съвет ... 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Свърши" ли дебитомера
Хората карат с години на автомат /в това число и аз/ така че си карай колкото ти душа иска но ми е интересно как караш колата без дебитомер и казваш че дърпала
Веднъж ми се случи след смяна на въздушен филтър да ми забравят откачена буксата на дебитомера и като тръгнах от сервиза реших че по погрешка съм се качил в чужда кола със 60кс - така се усещаше разликата 
- achodemo
незнам
, явно все още незнам как се осещат 110 коня и си мисля че варви много

-
Zinoto
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:незнам, явно все още незнам как се осещат 110 коня и си мисля че варви много
![]()
![]()
Колега ако имаш път към Търново пиши да те светна на някой неща. Където отиваш аз от там се връщам
- achodemo
ами аз днес бях там ама де да съм знаел
-
Zinoto
- Автомобил:
- Двигател:
Не се ядосвай, аз бях в Русе. При желание ще се уцелим 
- achodemo
ако е удобно пусни ми телефон на лично ,в случай да звънна
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега ако дебитомера ти е пиербург
имам налични 2броя тунинг дебитомери на цена близка до подарька
двигателя се развьрта невероятно
колата става малко самолетче
имам налични 2броя тунинг дебитомери на цена близка до подарька
двигателя се развьрта невероятно
колата става малко самолетче
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако ше взимаш дебитомер взимай оригинален за да нямаш главоболия. Кривата на развитие на стойности на оригиналния е идеално напасната (от производителя ) към мотора. сякви тунинг изпълнения с дебитомера водят до промяна в разхода и екологията на мотора. и колкото да е туинг един дебитомер колата неможе да стане по мощна от твойте 110 коня независимо какъв дебитомер ше сложиш защото горивото е ограничено по 1000 начина. Ако кривата на стойнсотите е друга може да се развърта по рано мотора но не и по мощен. ранното развъртане ше бъде съпреводено с пушеци тъй като конвертирането на напрежение в стойности на дебитомер няма да отговаря на нужното количество въздух и един вид още преди да има достатъчно въздух дебитомера ше вкарва повече гориво (мотора ше се развърта бързо но с богата смес)
съответния тунинг при HFM5 на Пиербург си е чист powerbox . Описание как да си манипулираш Пиърбурга (безплатно) има на следния линк.
http://community.dieselschrauber.de/contenttopic.php?t=4258
за съжаление ти си с AHF мотор което значи че си с BOSCH дебитомер който е доста по различен от пиърбурга и не позволява (слава богу) такъв вид тунинг.
Най добре като ше сменяш сменяй след сравнение на PartN0:
поздрави
съответния тунинг при HFM5 на Пиербург си е чист powerbox . Описание как да си манипулираш Пиърбурга (безплатно) има на следния линк.
http://community.dieselschrauber.de/contenttopic.php?t=4258
за съжаление ти си с AHF мотор което значи че си с BOSCH дебитомер който е доста по различен от пиърбурга и не позволява (слава богу) такъв вид тунинг.
Най добре като ше сменяш сменяй след сравнение на PartN0:
поздрави
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Колега achodemo, в първия ти пост все едно говориш за моята кола- и моята на ръчни е много мудна,а на автомат се наема още от 1200об. и турбото се чува значително повече.Някой колеги от форума пишат че имали проблеми с вървенето като е на автомат и не ми вярват,но при мен е точно обратното колата си върви много повече,пали много лесно и разхода е по-малък от преди.Аз съм повече от доволен и си я карам така вече близо 1г. и нямам никакви проблеми.
Щом като така или иначе нямаш възможност да си купиш друг дебитомер си включи твоя стария и я покарай на автомат.А според това което си описал нее много сигурно дали ти е заминал стария.Вземи друг дебитомер от някой колега само за проба и виж какво ще стане или направи един лог-файл и го пусни тук http://diesel-club.com/forum/
Не бързай да купуваш че да не ти остане резервен дебитомер,а и нее евтин
Щом като така или иначе нямаш възможност да си купиш друг дебитомер си включи твоя стария и я покарай на автомат.А според това което си описал нее много сигурно дали ти е заминал стария.Вземи друг дебитомер от някой колега само за проба и виж какво ще стане или направи един лог-файл и го пусни тук http://diesel-club.com/forum/
Не бързай да купуваш че да не ти остане резервен дебитомер,а и нее евтин
- achodemo
ще пробвам с друг за всеки случай ,мерси
ще пусна и един лог с моя дебитомер
Върни се в “Дизелови агрегати”