"Свърши" ли дебитомера

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

"Свърши" ли дебитомера

Мнениеот achodemo » Съб 18 юли 2009 17:02

Колеги нуждая се от вашия съвет! Отдавна имах съмнение че голфчето ми нещо не върви достатъчно още като я купих (преди 2 месеца), имам и познатия проблем с топлото палене ,та реших преди дни да почистя дебитомера със спрей след което може би си внуших че дърпа малко повече. След това обаче се заиграх с ВАГ-КОМ-а и реших да прекодирам на автоматични скорости ,просто за проба и наистина проблема с топлото палене изчезна мигновено ,но ме изненада и нещо друго- колата все едно не беше същата , ускоряваше много бурзо още в ниските оборото 1200-2000 ,някак си педала на гаста стана много лек - мотора се развърташе с лекота ,много ми хареса направо бях щаслив .!!! :P Преди като бях на ръчна колата си беше много мудна особено на 1 и 2-а предавка.Покарах я тъка няколко дни , днес обаче реших да пробвам нещо което не бях правил досега-да откача буксата на дебитомера да видя дали има разлика(дали работи) ,и :roll: :roll: нямаше никаква промяна колата пак си дърпаше както и с включен дебитомер (това го пробвах в режим на автоматични скорости) . Стана ми ясно че явно дебитомера е свършил въпреки почистването. В момента нямам пари за нов и явно ще си покарам така извесно време. Та въпроса ми е просто дали ще има проблем за мотора ако покарам в режим на автоматични скорости докато си купя нов дебитомер,просто поне да върви малко по "човешки" Четох в други постове че не е хубаво да се кара в режим на автоматична, опасно ли е ..?? :roll: :roll: :roll: :roll: Моля за съвет ... :oops:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: "Свърши" ли дебитомера

Мнениеот Stivi » Съб 18 юли 2009 21:19

Хората карат с години на автомат /в това число и аз/ така че си карай колкото ти душа иска но ми е интересно как караш колата без дебитомер и казваш че дърпала :shock Веднъж ми се случи след смяна на въздушен филтър да ми забравят откачена буксата на дебитомера и като тръгнах от сервиза реших че по погрешка съм се качил в чужда кола със 60кс - така се усещаше разликата :!:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 18 юли 2009 23:41

незнам :roll: , явно все още незнам как се осещат 110 коня и си мисля че варви много :( :( :(

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 19 юли 2009 21:49

achodemo написа:незнам :roll: , явно все още незнам как се осещат 110 коня и си мисля че варви много :( :( :(

Колега ако имаш път към Търново пиши да те светна на някой неща. Където отиваш аз от там се връщам :wink:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 19 юли 2009 22:04

ами аз днес бях там ама де да съм знаел

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 19 юли 2009 22:37

Не се ядосвай, аз бях в Русе. При желание ще се уцелим :D

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 19 юли 2009 22:46

ако е удобно пусни ми телефон на лично ,в случай да звънна

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пон 20 юли 2009 4:07

колега ако дебитомера ти е пиербург
имам налични 2броя тунинг дебитомери на цена близка до подарька
двигателя се развьрта невероятно
колата става малко самолетче

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 20 юли 2009 11:30

ако ше взимаш дебитомер взимай оригинален за да нямаш главоболия. Кривата на развитие на стойности на оригиналния е идеално напасната (от производителя ) към мотора. сякви тунинг изпълнения с дебитомера водят до промяна в разхода и екологията на мотора. и колкото да е туинг един дебитомер колата неможе да стане по мощна от твойте 110 коня независимо какъв дебитомер ше сложиш защото горивото е ограничено по 1000 начина. Ако кривата на стойнсотите е друга може да се развърта по рано мотора но не и по мощен. ранното развъртане ше бъде съпреводено с пушеци тъй като конвертирането на напрежение в стойности на дебитомер няма да отговаря на нужното количество въздух и един вид още преди да има достатъчно въздух дебитомера ше вкарва повече гориво (мотора ше се развърта бързо но с богата смес)

съответния тунинг при HFM5 на Пиербург си е чист powerbox . Описание как да си манипулираш Пиърбурга (безплатно) има на следния линк.

http://community.dieselschrauber.de/contenttopic.php?t=4258

за съжаление ти си с AHF мотор което значи че си с BOSCH дебитомер който е доста по различен от пиърбурга и не позволява (слава богу) такъв вид тунинг.

Най добре като ше сменяш сменяй след сравнение на PartN0:

поздрави

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 20 юли 2009 16:30

Колега achodemo, в първия ти пост все едно говориш за моята кола- и моята на ръчни е много мудна,а на автомат се наема още от 1200об. и турбото се чува значително повече.Някой колеги от форума пишат че имали проблеми с вървенето като е на автомат и не ми вярват,но при мен е точно обратното колата си върви много повече,пали много лесно и разхода е по-малък от преди.Аз съм повече от доволен и си я карам така вече близо 1г. и нямам никакви проблеми.
Щом като така или иначе нямаш възможност да си купиш друг дебитомер си включи твоя стария и я покарай на автомат.А според това което си описал нее много сигурно дали ти е заминал стария.Вземи друг дебитомер от някой колега само за проба и виж какво ще стане или направи един лог-файл и го пусни тук http://diesel-club.com/forum/
Не бързай да купуваш че да не ти остане резервен дебитомер,а и нее евтин :idea:

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пон 20 юли 2009 18:02

ще пробвам с друг за всеки случай ,мерси :) ще пусна и един лог с моя дебитомер

Върни се в “Дизелови агрегати”