Здравеите Колеги!Питането е за Ауди Б4 с такъв двигател!Пускам темата тук защото според мен има доста опитни колеги които може да са виждали подобно нещо,а именно:
По време на движение когато подам газ да ускорявам в даден момент за около 2-3 секунди колата сама започва да дърпа още повече от колкото съм натиснал газта след което педала на газта е неактивен или по скоро деиства със закъснение(натискам и след 1-2 секунди тръгва да ускорява,пускам и пак след толкова спира да ускорява).Същото нещо се случва ако форсирам на място до към 4000 об/м изведнъж задържа оборотите на 3500 за 2-3 сек ,падат си до нормалните(понякога държи 1200-1300) и се оправя като се загаси и запали отново(понякога след определено време всичко си се оправя от самосебеси)
Днес разглобих помпата с един познат за цялостна профилактика като се съмнявах че може проблема да е механичен защото дори при подобно забиване със закачен тестер грешки няма никъкви!Почистихме я обаче ефекта е само в моето лично задоволство че карам с чиста помпа.Проверих клапана Н75(работи),всички мъркучи са сменени,пропуски по турбопътищата няма,дебитомера е почистен....... каквото съм се сетил съм проверил и резултата е 0:0!Въпроса ми е има ли датчик които може да "лъже" ЕЦУто по някякъв начин че да влиза в някакъв збъркан режим на работа или самото ЕЦУ да се е издухало нещо?

1Z TDI ненормален проблем!
- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1Z TDI ненормален проблем!
Върви на диагностика,самнявам се в педала на газта,ама най-добре на живо ще се види 

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Живи,умрели....нищо не показва!Гледал съм нищо не прави педала на газта което да ме накара да го сменя,а би трябвало да го изкара като проблем?!
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Не съм запознат с ЕКУ-то на 1z, но при моят мотор(AHF) на #2, #8, #10 има положение на педала на газта в %, избираш един от каналите и натискай газта и виж как се променят процентите.
Забележи когато задържа обороти, дали % на педала са на 0% - идеята е да се провери дали педала на газта подава лъжлива команда.
Друго което се сещам, а защо не посетиш колегата ifidik от варна .
Поздрави
Забележи когато задържа обороти, дали % на педала са на 0% - идеята е да се провери дали педала на газта подава лъжлива команда.
Друго което се сещам, а защо не посетиш колегата ifidik от варна .
Поздрави
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Да не би прожинката на жилото за газта да се е базика нещо 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
kacarov_dupnitsa написа:Да не би прожинката на жилото за газта да се е базика нещо
нужно ли е според теб това мнение

- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
щом си от варна,Ifidik е твоя човек 

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С Колегата ifidik все не може да се засека да я погледне,а и си е зает човека.
На 99% съм сигурен че проблема не е в педала на газта.При едното тестване когато го направи тоя проблем комуникацията пропадна и докато не загасих и запалих отново не можеше да се свържа,затова все повече ме навежда към компота.
На 99% съм сигурен че проблема не е в педала на газта.При едното тестване когато го направи тоя проблем комуникацията пропадна и докато не загасих и запалих отново не можеше да се свържа,затова все повече ме навежда към компота.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
kacarov_dupnitsa написа:Да не би прожинката на жилото за газта да се е базика нещо
тоя мотор няма "жило за газта"
най-вероятно датчик ли е, потенциометър ли е, си е заминал
- racing_team_vidin
- Двигател:
Kung_Fu_Panda написа:kacarov_dupnitsa написа:Да не би прожинката на жилото за газта да се е базика нещо
тоя мотор няма "жило за газта"
най-вероятно датчик ли е, потенциометър ли е, си е заминал
или помпа
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Помпата е в перфектно състояние!Вчера беше на парчета(цялата),почистена и работи добре.Смених гърбичната шайба(camplate) от която по принцип идват стружките по електронния блок,защото бяха паднали няколко парченца от нея и въпреки всичко колата си бачкаше добре.
- racing_team_vidin
- Двигател:
vladitdrv написа:Помпата е в перфектно състояние!Вчера беше на парчета(цялата),почистена и работи добре.Смених гърбичната шайба(camplate) от която по принцип идват стружките по електронния блок,защото бяха паднали няколко парченца от нея и въпреки всичко колата си бачкаше добре.
точни задради стружки, предположих ГНП
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С оглед на това че няма предположения мога да предложа на модовете да изтрият темата щото няма смисъл само да се пълни форума! 

Върни се в “Дизелови агрегати”