2.5tdi автоматик не ускорява както вчера

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

2.5tdi автоматик не ускорява както вчера

Мнениеот p_queensgod » Пон 27 юли 2009 16:11

Здравейте,

от няколко дни съм с нова придобивка. Сини къси панталонки от мола, много са удобни.
.. а и един пасат - 3Б, комби, 2.5тди, 150кс, автоматик - 5 скоростен типтроник, 99г.

Пиша, обаче, не само да се похваля. Струва ми се, че нещо не е наред с мощността!

I състояние:
като я взехме, сменихме и масло и филтри и я покарах така няколко дни. Превключването на предавките е супер, когато не натискам педала(предавките се сменят на около 1800 оборота) колата се движи супер плавно, ускорението е невероятно. Когато натисна педала до край ме залепя за седалката, много приятно!:)

Решихме с бащата обаче да поразгледаме двигатела, пипнахме тук и там, само разкачахме една по една някакви жички там и релета(бащата по разбира), включително и акумулатора изключихме .. и изненадааа!

II състояние:
Колата вече не превключва предавките добре ... от 1-ва на 2-ра чака да вдигне 2800 оборота, като превключи на втора (оборотите сега са 2000) почти моментално превключва на трета, така до 1800 оборота, превкл на 4-та и все едно няма пета! Освен това преди на таблото ми изписваше дали съм на Park, Neutral ... сега нищо не е индикирано. Типтроника не реагира изобщо.

Водих я на VW сервиз, там на компютъра намериха грешки (казаха че е най-вероятно заради изключения акумулатор) и ги нулираха, друго не са правили.

III-то състояние:
Сега превключва предавките наред, както преди бих казал, леко плавно пътуване, включва пета, НО ....
нещо ускорението не е както преди! Доста по-слабо дърпа! Аверчето мисли по същия начин, не е като да съм се заблудил... Преди цялото ми тяло се залепваше за седалката ....
Върнах се в VW сервиза да попитам от какво би могло да е това, с този само се поскарахме, той ме изкара некомпетентен в техническо отношение, защото те само от компютъра изчистили грешките, друго не правили .. аз пък му обясних, че не ми трябва да съм компетентен за да забележа по-голямо/по-малко ускорение ..

Струва ми се че съединителния диск изчаква повече преди да се залепи, защото вдигам обороти първо и чак след това колата почва да вдига скорост .. хе, знам ли.

Ако някой има предположения ще се радвам да ги чуя :)

Това сигурно ще е от полза: ABS-а не бачка както трябва, веднъж работи, веднъж свети на таблото че не работи и не работи! Тракшън контрола е подобна картинка.

Едва ли сте много хората стигнали до края на тоз роман, благодаря ви. Прощавайте ако не пиша скоро, на почиивка ще съм.

Поздрави

Последна промяна от p_queensgod на Пон 27 юли 2009 18:17, променено общо 1 път.

ely102
Автомобил:
Двигател:

Re: 2.5tdi автоматик не ускорява както вчера

Мнениеот ely102 » Пон 27 юли 2009 18:13

не разбирам но карам 1.9тди авт. имах подобна симтоматика.....сервизи грешки......виж си турбото или излез на магистралата и я издухай.МИНАЛАТА ГОДИНА ТАКА СЕ СПАСИХ сега още не сам ходила на морето но чат пат ми прави същите номерца

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 27 юли 2009 19:31

Може някое реленце да сте изключили и да не сте го включили после...абе ние българите сме страшно нещо...колата си е работила перфектно и няма ядове. Обаче една щастлива сутрин се събуждам с идеята "абе що не сляза да си поръчкаме там колата" нищо, че по образование съм икономист и баланса го оправям и чипосвам и шефа доволен от паричното ускорение в джоба и голямото налягане при пълен харчлък на покритите от държавата данъци :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 28 юли 2009 19:52

напълно подкрепям колегата по горе-добре решихте да разгледате ами РАЗГЛЕДАЙТЕ закво ви трябваше да пипате че и кабели и релета да вадите :screwy :screwy.Докато ви е прясно си спомнете кво сте пипали и откачали и вижте дали всичко е закачено или дали местата на релетата и кабелите са същите(ако може да се сетите де)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 28 юли 2009 22:39

На моя Пасат, също автоматик, беше записал същата грешка, но при изваждане на бушон при даден контакт. След изчистване на грешките, се оправи. Трябва да го види някой от хората във форума с VAG Com, онези специалисти да не са забравили нещо да изчистят. И както са писали колегите по-горе, огън, който гори, не се пипа. Това да ти е обица на ухото.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 юли 2009 9:36

Бе като гледам доста проблеми за ено пипане - да не би колата да ги е ималиа преди тва и сега да сте ги сабудили.Напиши по обстоино и кво сте барали - щото аз хем не разбирам много ,хем барам по колата ама до такава греда не съм стигал.Ако си от София имам ВАГ-Ком поне мога да ти я закача да видим там кво ще изплюе.Иначе автоматика е странна работа ако прди тва си карал с ръчни - аз отскро също съм с 2.5 типтроник и бая зор доде свикна.

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Съб 01 авг 2009 14:15

stenly_m е прав!
Аз сменях единия бушон за габаритите, че беше изгорял. Свалих и един друг(различен размер), за да покажа на продавача какъв точно ми трябва(за да си имам резервни, нали). И изглежда съм го сложил обратно на друго място mhihi , защото както си я карах колата и спря да работи! :shock Бутнахме я до се сервиза(не същия), погледнаха на компютъра и с някакви слушалки слушаха нещо по багажника и казаха, че горивната помпа не работи, защото няма ток до нея и ми сложиха бушонче. И сега ми се струва, че мощността си е наред. Не ги попитах дали това може да е бил проблема - бях в еуфория, че няма да се сменя ГНП... :banana
Благодаря ви, все пак :beat_butt2

svetliors
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetliors » Нед 09 авг 2009 9:57

имам съштия пасат и мога да кажа че сте бутали не каквото трябва - това е защитния режим на кутията. има само 4 скорости и на бордкомп-а светят всичките P R N D предполагам че вече си решил проблема, мен лично само ми я закачиха на комп. и изчистиха грешките

Върни се в “Дизелови агрегати”