от няколко дни съм с нова придобивка. Сини къси панталонки от мола, много са удобни.
.. а и един пасат - 3Б, комби, 2.5тди, 150кс, автоматик - 5 скоростен типтроник, 99г.
Пиша, обаче, не само да се похваля. Струва ми се, че нещо не е наред с мощността!
I състояние:
като я взехме, сменихме и масло и филтри и я покарах така няколко дни. Превключването на предавките е супер, когато не натискам педала(предавките се сменят на около 1800 оборота) колата се движи супер плавно, ускорението е невероятно. Когато натисна педала до край ме залепя за седалката, много приятно!:)
Решихме с бащата обаче да поразгледаме двигатела, пипнахме тук и там, само разкачахме една по една някакви жички там и релета(бащата по разбира), включително и акумулатора изключихме .. и изненадааа!
II състояние:
Колата вече не превключва предавките добре ... от 1-ва на 2-ра чака да вдигне 2800 оборота, като превключи на втора (оборотите сега са 2000) почти моментално превключва на трета, така до 1800 оборота, превкл на 4-та и все едно няма пета! Освен това преди на таблото ми изписваше дали съм на Park, Neutral ... сега нищо не е индикирано. Типтроника не реагира изобщо.
Водих я на VW сервиз, там на компютъра намериха грешки (казаха че е най-вероятно заради изключения акумулатор) и ги нулираха, друго не са правили.
III-то състояние:
Сега превключва предавките наред, както преди бих казал, леко плавно пътуване, включва пета, НО ....
нещо ускорението не е както преди! Доста по-слабо дърпа! Аверчето мисли по същия начин, не е като да съм се заблудил... Преди цялото ми тяло се залепваше за седалката ....
Върнах се в VW сервиза да попитам от какво би могло да е това, с този само се поскарахме, той ме изкара некомпетентен в техническо отношение, защото те само от компютъра изчистили грешките, друго не правили .. аз пък му обясних, че не ми трябва да съм компетентен за да забележа по-голямо/по-малко ускорение ..
Струва ми се че съединителния диск изчаква повече преди да се залепи, защото вдигам обороти първо и чак след това колата почва да вдига скорост .. хе, знам ли.
Ако някой има предположения ще се радвам да ги чуя

Това сигурно ще е от полза: ABS-а не бачка както трябва, веднъж работи, веднъж свети на таблото че не работи и не работи! Тракшън контрола е подобна картинка.
Едва ли сте много хората стигнали до края на тоз роман, благодаря ви. Прощавайте ако не пиша скоро, на почиивка ще съм.
Поздрави