Благодаря предварително!
Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D
-
A_N_T_O_N
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D
Сменях скоростна кутия (защото старата се изсипаха лагерите от нея
) и съединител и като ми я събраха в сервиза 2 часа настройваха скоростите и сега всички скорости си влизат добре освен задната (т.е. включва се но от 300 опита 1-2). Та въпроса ми е някой правил ли е настройки на скоростния лост и дали проблема е от него или някъде другаде...Ако може да дадете някой акъл как да я оправя ще съм ви много благодарен.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Последна промяна от A_N_T_O_N на Сря 05 авг 2009 8:58, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D
Извинявай, не разбрах- включват се всички, освен задна или само задна се включва?
Ако е само до задната- единия вариант са двете лостчета с ябълките на избирачите за предавки на самата кутия, а другия вариант- лоста отдолу, под колата. Има една скоба, която се стяга и от там продължава друг лост. Може и там да иска донастройка.
Малко неясно го написах, ама.....
Ако е само до задната- единия вариант са двете лостчета с ябълките на избирачите за предавки на самата кутия, а другия вариант- лоста отдолу, под колата. Има една скоба, която се стяга и от там продължава друг лост. Може и там да иска донастройка.
Малко неясно го написах, ама.....
-
A_N_T_O_N
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всички скорости освен задната се включват перфектно...задната се включва но трябва много да се мъчиш и влиза със сила като удряш лоста...Днес пих кафе с майсторите където я ремонтираха и казаха че се дължало на някакво лостче до някаква ябълка в скоростната кутия...самото лостче било износено и като се натиснело надолу скоростния лост и се даде като 1ва (нали така се включва задната) в края в скоростната кутия малко недостигало на някакво лостче да я включи как ли не го мъчили да го настроят но леко да разместели нещо и се размествали всички скорости (почвали да не влизат) и така било единствения начин който по някакъв начин влизала задната...питах ги някъде не се ли продава такова нещо да се смени ако е износено те казаха че май не...мисля да питам по моргите но това е че незнам какво да търся и затова трябва да се позаинтересувам кое точно...и как се казва това лостче за задната... (и аз малко сложно го обясних но това запомних от което ми казаха)
- radotom
- Модератор

Напротив, продава се.
Гарантирано съм ги виждал в Ауто+, в Евро07 пак няма начин да ги няма
Имай предвид, че говоря за точно същата кола - Г2, 1.6 атмосферен дизел
Преди имах таквоз чудо! И точно с тези лостчета, а после и с лоста отдолу, под колата, съм си играл, защото сменях съединител, счупих щипките на ябълките и.... и сумати неща разместих!
Миии... за сефте свалях скоростна...
Гарантирано съм ги виждал в Ауто+, в Евро07 пак няма начин да ги няма
Имай предвид, че говоря за точно същата кола - Г2, 1.6 атмосферен дизел
Преди имах таквоз чудо! И точно с тези лостчета, а после и с лоста отдолу, под колата, съм си играл, защото сменях съединител, счупих щипките на ябълките и.... и сумати неща разместих!
Миии... за сефте свалях скоростна...

-
A_N_T_O_N
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз работя в Евро07 в Стара Загора от има няма 2 години вече м/у другото но там имаме само лостчетата които са отпред за превключването и ремонтни комплекти за скоростния лост (които са някакви втулки + някаква ябълка) но днес почивам и няма къде да разпитам дали има такова нещо каквото ми трябва...затова мисля тук в Стара Загора да я закарам в някой сервиз при някои наш клиент да я види по-обстойно и да каже какво да търся точно...Просто ме интересуваше някой дали му се е случвало такова нещо до сега и ако му се е да сподели от какво може да е, че тъй без задна е много гадно
- radotom
- Модератор

Ето тази снимка само успях да изровя от ЕТОС-а:

Говорим си за позиция №33, нали?
Амааа... защо не мога да намеря рисунка на кутия с 2 такива лостчета (както беше моята...)
Лоста под колата, за който говоря е този от позиция №11

Говорим си за позиция №33, нали?
Амааа... защо не мога да намеря рисунка на кутия с 2 такива лостчета (както беше моята...)
Лоста под колата, за който говоря е този от позиция №11
-
A_N_T_O_N
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера я мъчихме с един колега пред магазина...и се оказа че има едно малко лостче което като включваме задна идва късо и неможе да избута достатъчно едно метално там...те са 2 модела тези лостчета 1 късо 74мм и едно 86мм ...като сложихме по-дългото (защото в момента съм с по-късото) задната си влиза перфектно но пък 3та скорост ми става 1ва, а 4та скорост ми става 2ра...ходих до сервиза където ми я правиха и казаха че можело да се регулира скоростния лост и днес мисля да им я закарам с това по-дългото да видим дали ще може да се регулира скоростния лост...Дано стане 
Върни се в “Дизелови агрегати”