Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
A_N_T_O_N
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D

Мнениеот A_N_T_O_N » Вто 04 авг 2009 19:41

Сменях скоростна кутия (защото старата се изсипаха лагерите от нея ;) ) и съединител и като ми я събраха в сервиза 2 часа настройваха скоростите и сега всички скорости си влизат добре освен задната (т.е. включва се но от 300 опита 1-2). Та въпроса ми е някой правил ли е настройки на скоростния лост и дали проблема е от него или някъде другаде...Ако може да дадете някой акъл как да я оправя ще съм ви много благодарен.

Благодаря предварително!

Последна промяна от A_N_T_O_N на Сря 05 авг 2009 8:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем със скоростите на Голф 2 1.6D

Мнениеот radotom » Вто 04 авг 2009 23:19

Извинявай, не разбрах- включват се всички, освен задна или само задна се включва? :shock
Ако е само до задната- единия вариант са двете лостчета с ябълките на избирачите за предавки на самата кутия, а другия вариант- лоста отдолу, под колата. Има една скоба, която се стяга и от там продължава друг лост. Може и там да иска донастройка.
Малко неясно го написах, ама..... :oops:

A_N_T_O_N
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_N_T_O_N » Сря 05 авг 2009 8:56

Всички скорости освен задната се включват перфектно...задната се включва но трябва много да се мъчиш и влиза със сила като удряш лоста...Днес пих кафе с майсторите където я ремонтираха и казаха че се дължало на някакво лостче до някаква ябълка в скоростната кутия...самото лостче било износено и като се натиснело надолу скоростния лост и се даде като 1ва (нали така се включва задната) в края в скоростната кутия малко недостигало на някакво лостче да я включи как ли не го мъчили да го настроят но леко да разместели нещо и се размествали всички скорости (почвали да не влизат) и така било единствения начин който по някакъв начин влизала задната...питах ги някъде не се ли продава такова нещо да се смени ако е износено те казаха че май не...мисля да питам по моргите но това е че незнам какво да търся и затова трябва да се позаинтересувам кое точно...и как се казва това лостче за задната... (и аз малко сложно го обясних но това запомних от което ми казаха)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 05 авг 2009 9:20

Напротив, продава се.
Гарантирано съм ги виждал в Ауто+, в Евро07 пак няма начин да ги няма
Имай предвид, че говоря за точно същата кола - Г2, 1.6 атмосферен дизел :Mr Green Fun
Преди имах таквоз чудо! И точно с тези лостчета, а после и с лоста отдолу, под колата, съм си играл, защото сменях съединител, счупих щипките на ябълките и.... и сумати неща разместих! :oops:
Миии... за сефте свалях скоростна... :dontknow:

A_N_T_O_N
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_N_T_O_N » Сря 05 авг 2009 10:01

Аз работя в Евро07 в Стара Загора от има няма 2 години вече м/у другото но там имаме само лостчетата които са отпред за превключването и ремонтни комплекти за скоростния лост (които са някакви втулки + някаква ябълка) но днес почивам и няма къде да разпитам дали има такова нещо каквото ми трябва...затова мисля тук в Стара Загора да я закарам в някой сервиз при някои наш клиент да я види по-обстойно и да каже какво да търся точно...Просто ме интересуваше някой дали му се е случвало такова нещо до сега и ако му се е да сподели от какво може да е, че тъй без задна е много гадно

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 05 авг 2009 10:53

Ето тази снимка само успях да изровя от ЕТОС-а:

Изображение

Говорим си за позиция №33, нали?
Амааа... защо не мога да намеря рисунка на кутия с 2 такива лостчета (както беше моята...)
Лоста под колата, за който говоря е този от позиция №11

A_N_T_O_N
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_N_T_O_N » Чет 06 авг 2009 7:07

Вчера я мъчихме с един колега пред магазина...и се оказа че има едно малко лостче което като включваме задна идва късо и неможе да избута достатъчно едно метално там...те са 2 модела тези лостчета 1 късо 74мм и едно 86мм
78944.jpg
78944.jpg (9.88 KиБ) Видяна 3863 пъти
...като сложихме по-дългото (защото в момента съм с по-късото) задната си влиза перфектно но пък 3та скорост ми става 1ва, а 4та скорост ми става 2ра...ходих до сервиза където ми я правиха и казаха че можело да се регулира скоростния лост и днес мисля да им я закарам с това по-дългото да видим дали ще може да се регулира скоростния лост...Дано стане :)

Върни се в “Дизелови агрегати”