Колеги днес ми се случи нещо много странно с лампата на маслото.
Бях в Търговище и преди да тръгна за Добрич, преди да запаля колата си проверих масло/антифриз/спирачна течност (навик ми е честичко да си ги наглеждам) и всичко си беше идеално.
Паля си колата да поработи 3 4 минути преди да я подкарам (тук е момента да кажа, че нормално при студен или топъл старт когато запаля колата без да подавам газ на ниски обороти лампата си мига няколко пъти и после сама си изгася или изгася веднага когато подам газ, достига си налягането на маслото и лампата изгася) и си знам че лампата ще си премига няколко пъти и ще изгасне и ще си е наред всичко. Обаче когато се качих в колата лампата си светеше постоянно, когато си тръгнах си изгасна и си мисля, че всичко е наред. Но докато колата не вдигна температура около 75' при всяко изкючване от скорост лампата пак светваше. Когато излязох извън града и двигателя достигна работна температура всичко се оправи.
Преди малко когато я запалих да я прибирам (студена), пак се повтори този номер само, че вече не я чаках да загрее и я прибрах.
Колата е Голф 3, 1.9D 1Y
Как мислите, дали е от датчика за маслото или да търся проблема някъде другаде ?
Маслото е вече приблизително на 2000км след смяната му.

Дали е датчик..?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дали е датчик..?
Провери налягането на маслото.Ако е в нормите е датчик.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отиди да ти измерят налягането на маслото
вьзможни са и изнинади
успех
вьзможни са и изнинади
успех
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Какви трябва да бъдат нормите? И как го мерят?
Имам уред за налягането на малото от руска кола нов. ако свържа на мястото на датчика дали ще мога да го измеря сам ?
Имам уред за налягането на малото от руска кола нов. ако свържа на мястото на датчика дали ще мога да го измеря сам ?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то от там се мереше май.За нормите не мога да ти помогна.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Според ръководството което имам за Голф и Венто, при температура на маслото 80 градуса(демек загрял мотор) и обороти 2000 на двигателя налягането трябва да е поне 2 бара.
Върни се в “Дизелови агрегати”