Passat B5 няма тяга.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 няма тяга.

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 18:10

Значи,колеги.Признавам,че не разбирам много от колата си.Тя е Пасат Б5 2000г ,1.9 ТДИ,110 коня фабрично,но доколкото знам има чип тунинг и е към 140 150(това не съм го проверявал и не съм 100% сигурен).Както и да е проблемът ми е следния.
Имам колата от година и половина и винаги съм бил доволен,въпреки че ми е правело впечатление,че колата не те залепя като ускоряваш и даже някакви фиестички ме дърпат на светофари,а по баир винаги ми е било трудно да изпреварвам.ПОнеже не разбирам съм го отдавал на това че е голяма и тежка.Съвсем скоро обаче се качих на мондеото на един приятел дето е 136 коня пак дизел и ми се стори направо несравнимо по-мощно.На 3 скорост даже на 4 ме залепя даже на баир и направо ми е трудно да го овладея(нещо ,което при моя пасат е немислимо).Освен това винаги съм се чудел как другите коли ме духат на баири докато аз съм настъпил педала на газта до край.Отдавал съм го ,че включват на ниска предавка.
Иначе колата вдига скорост до 200 и я поддържа без проблем на 4000 оборота и веднъж засиля ли я няма кой да ме стигне по магистралата,но докато стигне тази скорост е мноооого бавно и постепенно(въобще не усещам тяга),даже на ниски предавки.Е....след 2200 оборота започва да дърпа ,но пак не залепя ,но ако съм на 3 скорост особено по баир и е на 1200 оборота ми трябват поне 10 сек докато стигне бааааавно и славно до 2200 ,за да дръпне леко вече.
Преди около половин година сменях носачи предни и майсторът ми каза,че била много пъргава,а тогава доколкото помня вървеше по същия начин.Водих я на диагностика и ми измериха някакви въздушни налягания.Оказа се,че ми е 1100 паскала или мега или килопаскала,не знам,но нормата била 1800!!!Аз имах 2 мъркучаза смяна и ги смених,но не съм ходил пак на диагностика.Сега сякаш върви по-добре ,но пак не може да се сравнява с онова мондео.Като ускорявам имам чувството сякаш пълниш една спукана найлонова торба и тя издиша постоянно.Искам да попитам дори ако нямам чип тунинг и колата е 110,а не 136 коня като мондеото нормално ли е да върви така,както описах или само си внушавам,че е слаба????Или ако има някакъв проблем какъв може да и и ще струва ли скъпо ремонта???

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 няма тяга.

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 09 авг 2009 19:02

На 1200 оборота няма как да се изстрелва.Мен ако питаш проблема е в десния ти крак не в колата.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 09 авг 2009 19:43

когато включи турбото трябва да те залепя , провери при рязко подаване на газ какъв пушек излиза отзад , свети ли няква грешка , ще е хубаво да направиш една снимка на турбото и вакумите му да вида кое може да прави проблем

ако имаш ниско налягане в тръбопровода веднага светва лампата , имаш ли катализатор ?

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 19:48

Да ,имам катализатор,поне така пише в документите,а иначе никаква лампа на бордовия не ми свети.Това значи ли ,че всичко е наред?

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 09 авг 2009 19:56

явно нямаш проблем с налягане , тези грешки са такива че веднга се записват и остават като постоянни дори и след рестарт на компа , ако имаш проблем с катализатора , колата няма да може да ускорява при бързо натискане на педала
ще ускорява само при постепенно набиране , това ако може да ти помогне , и задължително виж имали пушек отзад

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 20:01

КОгато е на ниски обороти на място не излиза пушек,но когато дам газ пак на място или като съм я давал на някой да я кара и я форсира излиза тъмен почти черен пушек.Това какво значи?Иначе не ми гори масло въобще

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 20:11

Между другото ти точно описа проблема ми.Колата ми ускорява само при постепенно натискане на газта ,а ако натисна рязко не може.Кажи ми на какво се дължи моля те и ако е това ,което мислиш колко горе долу струва ремонта?Благодаря ти предварително.Излиза черен дим като я форсирам

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 09 авг 2009 21:13

Не мога да помогна с конкретно мнение,но мога да ти кажа (аз съм със същия мотор) и дори и без чип трябва да те залепя,и то доста силно.А с чип трябва да е нечовешко.Колега някъде беше писал че се натягал на кайени с чипосан АФН (кода на мотора ти).

Един мой колега имаше такъв проблем,само че при помпа дюза мотора.Били му сменили компютъра с някакъв друг.Вика няма такава кошница,все едно влача камъни.И след чипване мога смело да кажа че лети.

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 21:15

Ако натисна рязко газта педалът потъва без да ме залепи и си ускорява сякаш си натискам бавно и постепенно газта дори да е натиснат до дупка.Естествено когато мине 2200 оборота и се включи турбото се усеща по -силно ускорение,но пак е далеч от залепянето

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 21:19

Ужас,ако наистина е катализатора тука гледам някакви цифри от 1000 2000 лв за нов.Че аз ще трябва да я продавам в такъв случай :((( ,а най-лошото е ,че пише ,че без катализатор е непродаваема :((

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 09 авг 2009 21:20

skolex написа:Между другото ти точно описа проблема ми.Колата ми ускорява само при постепенно натискане на газта ,а ако натисна рязко не може.Кажи ми на какво се дължи моля те и ако е това ,което мислиш колко горе долу струва ремонта?Благодаря ти предварително.Излиза черен дим като я форсирам

Можеби на това, че газта се контролира електронно а не механично :idea:

Няма да си първия с избушен катализатор, така че не се впрягай толкова :wink:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 09 авг 2009 21:25

skolex написа:Ужас,ако наистина е катализатора тука гледам някакви цифри от 1000 2000 лв за нов.Че аз ще трябва да я продавам в такъв случай :((( ,а най-лошото е ,че пише ,че без катализатор е непродаваема :((

Не се стряскай :) първо масова практика е изтърбушването на катализатора-отпушва работата на мотора и има по голяма мощност (може и малко да е но я има).
Второ,катализатори гледах в ибей за Б5 са от порядъка на 250 евро.
Трето,за сега в БГ катализатори никой не гледа дали има или няма,карай си и си свиркай.
Последно за да се възползваш от катализатора (да използваш намалението от 5% от данъка) трябваше да си попълнил някакви молби-декларации,и какво ли още не,така че тоя катализатор много точно го бяха определили някои колеги- картоф в ауспуха.Махай и ще видиш как наистина те залепя.

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 21:29

feikot написа:
skolex написа:Ужас,ако наистина е катализатора тука гледам някакви цифри от 1000 2000 лв за нов.Че аз ще трябва да я продавам в такъв случай :((( ,а най-лошото е ,че пише ,че без катализатор е непродаваема :((

Не се стряскай :) първо масова практика е изтърбушването на катализатора-отпушва работата на мотора и има по голяма мощност (може и малко да е но я има).
Второ,катализатори гледах в ибей за Б5 са от порядъка на 250 евро.
Трето,за сега в БГ катализатори никой не гледа дали има или няма,карай си и си свиркай.
Последно за да се възползваш от катализатора (да използваш намалението от 5% от данъка) трябваше да си попълнил някакви молби-декларации,и какво ли още не,така че тоя катализатор много точно го бяха определили някои колеги- картоф в ауспуха.Махай и ще видиш как наистина те залепя.

Благодаря за съвета,аз така или иначе толкова хиляди съм вложил в нея за година и половина по окачване и 1000 неща,че просто по -скоро ще я хвърля на боклука,отколкото да я дам на някой за 10 бона(даже са й много май вече),излезе ми направо златна....Мога ли да го махна сам???Какво ще стане ако карам без катализатор?Ще ми се вдигне ли много разхода и има ли някакви други вредни ефекти върху колата?

Последна промяна от skolex на Нед 09 авг 2009 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 09 авг 2009 21:37

Ще можеш но по добре недей.Отиди в някой сервиз,че даже и пари ще ти дадат, само че не знам дали още ги изкупуват.Мой съвет е,като отидеш да го махат,им кажи че искаш да е цял-да ти срежат гърненцето,да го изкарат,и пак да го заварят,а ти като се прибереш си купи едно спрейче на боди с цинково покритие,и напръскай върху заварката,за да не ръждясва.Ако не ти се занимава с майстори,или ако искаш да си намериш сервиза който ти е най-близко прочети тази тема
viewtopic.php?f=24&t=32636

А относно парите,ако този пасат от аватара е твой,по поустовете ти съдя че не си много запознат с колата,а си я караш точно както трябва да се кара една кола-да те кара от точка до точка и другото не е важно, казвам това защото го гледам че е със сменена "тунинг" решетка,и кой знае кой преди теб се е напъвал по нея.Окачването не го споменавай,от какъвто и да е собственик да си я купил,все ще се разтропа-бг реалност.Само ако е от витрината ще изтрае малко по дълго.

Успех.

Виждам че си си променил поуста-не даже казват че харчи по малко,и само ще си помогнеш на мотора.Абе прочети темата и ще си отговориш на всичките си въпроси.

Потребителски аватар
skolex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skolex » Нед 09 авг 2009 21:41

feikot написа:Ще можеш но по добре недей.Отиди в някой сервиз,че даже и пари ще ти дадат, само че не знам дали още ги изкупуват.Мой съвет е,като отидеш да го махат,им кажи че искаш да е цял-да ти срежат гърненцето,да го изкарат,и пак да го заварят,а ти като се прибереш си купи едно спрейче на боди с цинково покритие,и напръскай върху заварката,за да не ръждясва.Ако не ти се занимава с майстори,или ако искаш да си намериш сервиза който ти е най-близко прочети тази тема
viewtopic.php?f=24&t=32636

А относно парите,ако този пасат от аватара е твой,по поустовете ти съдя че не си много запознат с колата,а си я караш точно както трябва да се кара една кола-да те кара от точка до точка и другото не е важно, казвам това защото го гледам че е със сменена "тунинг" решетка,и кой знае кой преди теб се е напъвал по нея.Окачването не го споменавай,от какъвто и да е собственик да си я купил,все ще се разтропа-бг реалност.Само ако е от витрината ще изтрае малко по дълго.

Успех.

А ще ми кажеш ли дали има някакви вредни последици за двигателя ако съм без катализатор.Ще вдигне ли разхода? Да това от снимката е моят "скопен" звяр :D
Благодаря ти много ,ако имаш нужда от медицински съвет,обаждайте се.Там съм доста по-компетентен,отколкото с колите :D

Върни се в “Дизелови агрегати”