Бензин + нафта ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Бензин + нафта ?

Мнениеот feikot » Пет 21 авг 2009 17:04

Колеги,има писано,по темата,има митове и легенди,има и "опарени".

Става въпрос за сипването на бензин в нафатата,не само зимата,а постоянно.От къде ми дойде на ум.Като цяло съм чувал че до 10 % бенз в нафтата и покачвал способността на горене,и съответно върви повече.
Кое ми подсилва съмненията-един приятел от ПВ, кара сеатче 90 коня.Веднъж ме вози,не ме впечатли,но преди няколко дена,ми намига ;) и вика ела сега да те повозя,и аз директно- Чип ли си му опънал ? го питам.Той-не,друга магария-безнинче вътре,и честно да ви кажа слагал си 8 % бензин.И наистина вървеше доста,кажи речи като АВГ-то ми.Абе имаше осезаема разлика,сега не е като чип,но достатъчно да се забележи.

И аз нали си падам все иноватор,и аз да пробвам,имах 300 грама някъде бенз в едно шише.Сипах го на не повече от 12 литра нафта,и не знам въобразявам ли си,или наистина,но ми се струва че набива по бързо,все едно е в-пауър дизел.Усеща се.

Аз си мислих и за някаква добавка,като чист цетан да речем,който покачвал с 6-7 единици цетановото число.Ама е 20 кинта за 50 литра,което е 40 ст на литър,и като ударя чератата един лътир нафта - 1.35 + 0.4 добавка = 1.75 лв,пак си заслужава,но много ми я оскъпява,а и като знам,че ще е все до дупка :) ще я издухам доста бързо.

Има ли някой който,я прави тая операция постоянно,и според вас,дали е по вредно от чипа да речем.

Останаха ми няколко левчета,и мисля чип,джанти,музика,и хидравличното окачване което го имам в друга тема.

Както и да е,та за бензина,знам,че зимата се слага мъничко,да не замръзва,ама лятото,уплътнения,гумени съединения и другите снадки,които са за нафта,дали няма да се разядат от агресивността на бензина.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бензин + нафта ?

Мнениеот Adnan » Пет 21 авг 2009 18:35

Според мен си въобразяваш. Ако някога изобщо сипиш нафта не от българия примерно от Германия, Австрия ... тогава ще разбереш истинскато мощ на колата.

От къде купуваш тая нафта за 1.35 ? дай насам да заредя личната и 3'те служебни коли ?
feikot написа:и като ударя чератата един лътир нафта - 1.35 + 0.4 добавка = 1.75 лв,

Потребителски аватар
bangobango
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Пет 21 авг 2009 18:49

На мен ми сипаха 1 литър бензин по грешка и няма да ви казвам с каква мъка харча нафтата в момента. При това съм с чип. Разредих бензина , който ми сипаха с доста нафта уж за да няма проблеми, но грънци. Зор мор едвам ускорява. Сега нямам търпение да си сипя Ви-Пауър за да си припомня що е то въртене на гуми на 2-3та.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 21 авг 2009 19:03

Проблема не е в бензина.С бензина ще върви повече.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 21 авг 2009 19:09

Аз на 55л нафта си сипах 5л бензин, така профилактично, за почистване на горивната система. Абсолютно никакви ядове нямах.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 21 авг 2009 19:47

Не си въобразявам.Върви повече,ей сега си правих тестчета,и ускорява по добре.... Чак толкова да си въобразявам не знам,но наблодявам как над 3500 оборота стрелката почва и по бързо да се мърда.. Не знам трябва да направя отсечка със и без...

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 21 авг 2009 21:58

Дига се цетановото число, но имайте предвид, че българската нафта не маже достатъчно горивната система и с бензин пък съвсем. Помпата и иглите на дюзите заминават много по-бързо ако се прекалява с бензина. Един път на 10000 км един резервоар с до 10% бензин може. За постоянно става газта, ефекта е сходен и тя е основата на добавките за дизелово гориво.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 21 авг 2009 22:25

Абе майни,то има ли нещо качествено в БГ,то се е видяло че и 2Т микс,ще се слага.Като на траби.И след 30 години развитие на автомобилостроенето,пак трябва да се слага масло в ДВГ.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 21 авг 2009 23:49

На Еко ми сипаха 3 литра бензин, долях 30 литра нафта и си ги изгорих, но никаква разлика не съм усетил във вървежа или каквото и да било.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 22 авг 2009 12:12

Zinoto написа:Дига се цетановото число, но имайте предвид, че българската нафта не маже достатъчно горивната система и с бензин пък съвсем. Помпата и иглите на дюзите заминават много по-бързо ако се прекалява с бензина. Един път на 10000 км един резервоар с до 10% бензин може. За постоянно става газта, ефекта е сходен и тя е основата на добавките за дизелово гориво.

Така е на мен ми го препоръчаха и го направих колата е 6 , 2 литра газ на 1 резервоар

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 22 авг 2009 12:42

Каква газ, за горене ли ,тия дето ги слагат по газовите лампи ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 22 авг 2009 22:24

Каква газ и в какво съотношение?Сигурен ли си че постоянно може да се кара така?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 22 авг 2009 22:49

Нямам кой знае какви познания по химия, но от това което съм чел тук а и на други места.... газта (течната) е доста близка по свойства на нафтата, тоест едва ли ще си почистите, повече дюзите с нея, отколкото с нафтата. Истината е бензина, но не редовно, а 1 ~ 2 пъти годишно. През отсаналото време добавки, че с този Евро 5 стандарт на нафтата (ниско ниво на сяра), помпите се амортизират по-бързо, понеже сярата е основното вещество, което маже горивната система и същевременно амортизира двигател и двигателното масло.

'Дет се вика пълно щастие няма :?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 22 авг 2009 23:07

Наистина ли паметта ви е толкова къса?! :търсачкаа И за бензина, и за газта, и за добавките има писано доволно много.

Върни се в “Дизелови агрегати”