Става въпрос за сипването на бензин в нафатата,не само зимата,а постоянно.От къде ми дойде на ум.Като цяло съм чувал че до 10 % бенз в нафтата и покачвал способността на горене,и съответно върви повече.
Кое ми подсилва съмненията-един приятел от ПВ, кара сеатче 90 коня.Веднъж ме вози,не ме впечатли,но преди няколко дена,ми намига

И аз нали си падам все иноватор,и аз да пробвам,имах 300 грама някъде бенз в едно шише.Сипах го на не повече от 12 литра нафта,и не знам въобразявам ли си,или наистина,но ми се струва че набива по бързо,все едно е в-пауър дизел.Усеща се.
Аз си мислих и за някаква добавка,като чист цетан да речем,който покачвал с 6-7 единици цетановото число.Ама е 20 кинта за 50 литра,което е 40 ст на литър,и като ударя чератата един лътир нафта - 1.35 + 0.4 добавка = 1.75 лв,пак си заслужава,но много ми я оскъпява,а и като знам,че ще е все до дупка

Има ли някой който,я прави тая операция постоянно,и според вас,дали е по вредно от чипа да речем.
Останаха ми няколко левчета,и мисля чип,джанти,музика,и хидравличното окачване което го имам в друга тема.
Както и да е,та за бензина,знам,че зимата се слага мъничко,да не замръзва,ама лятото,уплътнения,гумени съединения и другите снадки,които са за нафта,дали няма да се разядат от агресивността на бензина.