проблем с водното охлаждане

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
aleksi73
Автомобил:
Двигател:

проблем с водното охлаждане

Мнениеот aleksi73 » Съб 29 авг 2009 18:33

Здравейте ! От скоро карам Vw Sharan 1.9 TDI , но ми губи вода - 1 л. на 120км. Ходих в сервиз, правиха й газов анализ, надуваха системата, смених и капачката; няма видими течове; не знам вече какво да правя. Моля някой да даде сьвет.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: проблем с водното охлаждане

Мнениеот bobitur » Съб 29 авг 2009 21:17

aleksi73 написа:Здравейте ! От скоро карам Vw Sharan 1.9 TDI , но ми губи вода - 1 л. на 120км. Ходих в сервиз, правиха й газов анализ, надуваха системата, смених и капачката; няма видими течове; не знам вече какво да правя. Моля някой да даде сьвет.

Виж дали от капачката губи вода да не би от нея да хвърля или за течове по маркучите. Ако е от нея пробвай първо с нова капачка (виждам че си пробвал, пробвай с друга по евтино ще ти излезне ако се окаже клапан на капачката), и след това отваряй главата(най вероятно гарнитура). Газовия анализ не отхвърля 100% гарнитура. На брат ми колата (1.9 ТДИ, 110к.с.) на газов анализ не отчете нищо, а пък се оказа гарнитура.
Успех.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Re: проблем с водното охлаждане

Мнениеот sukito » Нед 30 авг 2009 18:59

Аз съм с голф 4 тди. Имах същите симптоми, ходих на газов анализ няколко пъти но нищо. Вчера махнаха главата и се оказа гарнитура( за щастие). По добре действай на време че както и текат водите да не вземе да роди mhihi mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”