С какво да уплътня една дюза с разбита резба?
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
С какво да уплътня една дюза с разбита резба?
Става въпрос за голф 2 1.6 дизел.Та тази дюза течеше ,и баща ми реши да я затегне малко..при затягането обаче се пукна главата ,там дето дюзата се навива,и дори едно парче се отчупи...та го носи да го заваряват...и сега не стига че не е заварено точно дето трябва,има 1,2 мм между парчето и там дет трябва да легне, но и резбата е изпочупена .И сега се чудя мога ли да сложа течен метал по резбата и така да я завия или нещо друго...Така на ръка я навивам и я стягам и с ключ малко, но ме е страх да затегна оше да не ороня и остатъците от резбата.Дайте акъл какво да правя...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: с какво да уплатня една дюза с разбита резба?
Глави втора ръка се намират . Аз преди 1-2 години спуках глават на Голфето и то от глупост (забравих да сложа капачката на разширит. съд
) . Намерих си перфектна за 300лв. , като нова , сега сигурно се намират по-ефтини . Ако не си заслужава ремонта - направо друга
!
Иначе стругаря трябва да си поиграе според мен . Трябва да се набие втулка ... но дали и какво ще стане
...

Иначе стругаря трябва да си поиграе според мен . Трябва да се набие втулка ... но дали и какво ще стане

- viktoris
- Двигател:
абе аз купих и цял двигател за 300 лв ама няма мощност и трудно пали,та баща ми си иска тоя да му стегна . Готов съм да си првя експерименти.....ако не стане с лепене и там каквото и да е ,ще трябва да им разменя главите ,но първо да се пробаме...та ако има нещо по добро за уплатнение от течен метал кажете ,може би лепило за резба или...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
На мотор съм го правил с втулка-разпробива се главата правиш нова резба навиваш втулката и на нея свеща.За кола незная имали такъв вариант.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
. Трябва да се набие втулка ... но дали и какво ще стане ...
става и няма проблеми, ако се направи качествено, карал съм кола, на която беше разбита резбата на едната свещ (бензинка), направихме втулка, нова резба в главата и се караше така без проблеми....така, че колега търси майстор стругар и нямай грижи
- viktoris
- Двигател:
ще потърся някои да видя какво могат да направят.Благодаря
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво да уплътня една дюза с разбита резба?
а и още нещо да добавя, стругаря ще направи втулката, ясно, само внимавайте кой и как ще пробива и прави резбата в главата....най-добре става на координата....че иначе може да не стане много точно....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво да уплътня една дюза с разбита резба?
Ами като имаш добра глава (от другия мотор дето си купил) какво се напъваш да заваряваш и подобни...И все пак трябва да свалите главата,независимо дали ще се обработва резбата или ще сменяте цялата,шлайфче,гарнитура ,монтаж.Е,ако не погледнете легла ,клапани,гумички при тая операция...то кога друг път