Здравейте,
На скоро купих сеат леон с мотoр АРЛ 150 дизел.Всичко беше перфектно,колата мъркашеи и вървеше перфектно.От един месец се чува много странен шум в купето,монотонен,все едно бензинова кола,но има проблем с гърнетата(дразнещ стържещ звук).Дизелски звук,но повече натракващ.Но най-странното е,че колата се чува повече вътре,от колкото вънка.Като загрее и поутихма малко,но пак го има.Като тръгвам на 1ва,абе не се чува хубавия плътен звук,ами леко тракащ все едно,най-много тогава се чува.Проверена е колата и не са колектори или нещо по гърнетата,няма катализатор.Незнам дали ме разбирате точно,но предполагам е срещан проблем.

Шум в купето
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Шум в купето
Тампоните как са ? Да не е "изплюл" някой ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сменял съм тампон на двигателя,който отива към скоростната кутия.Но други не съм ги поглеждал.Възможно ли е да е от тях?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко се заслушах и рабрах,че звука идва точно от кутията на въздушния филтър или някъде до колекторите.Много силно съскане се получава като настъпя леко газта и върна педала после.Възможно ли е от това да се променя самият звук на мотора,да стане по остър и по тракащ.
Възможно ли е да е от клапан на картерни газове или деботомера нещо да прави шитни.
Възможно ли е да е от клапан на картерни газове или деботомера нещо да прави шитни.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Капака на въздушния филтър прилепнал ли е добре.Не знам със скоби ли или с винт,но можеш да ги провериш дали е закрепено всичко.Ако дъпра въздух някъде след въздушния филтър се получаване едно странно "буботене" на мотора 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А колата върви ли както преди да почне да се чува шума или е станала по-мудна ??
Върни се в “Дизелови агрегати”