Над 20 л гориво-тече но незнам от къде
-
- Автомобил: E46 318i
- Двигател: M43B19
Над 20 л гориво-тече но незнам от къде
та така...имам следния проблем.Колата е поло 92ра 1.4дизел.Има ли повече от 20 литра в резервоара като спра някъде и оставям минимална локвичка,даже локвичка е много,но около гърловината и изобщо задния десен подкалник е яко напоен с нафта ... а тя не е без пари за жалост... някой има ли идея от какво може да е,тоест дали е спукан резервоара или има някъде някви маркучета които могат да правят проблеми...
Re: Над 20 л гориво-тече но незнам от къде
Едно време имах същия проблем - беше ми напукан резервоара и капеше когато е над половината. Затова го карах все на долната граница 

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
много тъп въпрос ще задам може би, но все пак е на място:
как очакваш някой от форума да ти отговори на твоя още по-тъп въпрос ? ама адски ми е интересно
как очакваш някой от форума да ти отговори на твоя още по-тъп въпрос ? ама адски ми е интересно
Защо да е тъп? Много от проблемите които възникват по една кола може да ти изглеждат уникални и неясни, а като идеш в сервиз да чуеш "а да, това често се случва при тоя модел". За резервоара точно няма как да е стандартен дефект, но е достатъчно да чуеш някаква насока и може да си решиш проблема доста по-лесно.
По темата: пълниш 60%, вдигаш на подемник и почваш да зяпаш откъде ще капи.
По темата: пълниш 60%, вдигаш на подемник и почваш да зяпаш откъде ще капи.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Свали кората откъм багажника и огледай хубаво тръбата от гърловината до резервоара
100% тече оттам някъде.

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,аз карам същото малко дизелче...няма да стане без сваляне и оглед на резервоара,който е същия като на бензинките...има два-три отдушника и т.н...
вдигни задната седалка,има декоративен капак,извади датчика за нивото,комл. със сондата за засмукване на нафтата,ако трябва смени двете маркучета за вх. нафта-8мм и изх нафта-6мм комл.със скобите ...успех
вдигни задната седалка,има декоративен капак,извади датчика за нивото,комл. със сондата за засмукване на нафтата,ако трябва смени двете маркучета за вх. нафта-8мм и изх нафта-6мм комл.със скобите ...успех

Върни се в “Дизелови агрегати”