Заваряне на интеркулер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Заваряне на интеркулер

Мнениеот kok12 » Пет 25 сеп 2009 19:28

Г4 1.9 ASZ
Удачно ли е да се поправи интеркулера
Имам омасляване в едната част на кулера както се и вижда де. Почистих го отвътре и отвън, но уви това омасляване продължава да е факт. Вижда се, че има засегната част от алуминия, но ще стане да се види само чрез надуване.
Удачно ли е да се поправи или да се помисли за нов евентуално.

поздрави
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Заваряне на интеркулер

Мнениеот rosen79 » Пет 25 сеп 2009 19:44

По-добре оправи причината са това омасляане

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 25 сеп 2009 21:29

нов или от морга.тез лепенки и заварянки......чувал съм че са от ден до пладне.но.....все пак преди това наистина се увери че има пробив.да не се окаже че омасляването е от външен фактор.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 25 сеп 2009 23:11

Няма как да са от ден до пладне, когато се направи качествено. Примерно при камионите никой не сменя, а всеки заваря и проблеми няма. Няма да сръвняваме какво е натоварването при тях.

Няма такава кола която да е с перфектно чисти турбо пътища или интеркулер. При налягането което се получава е нормално така да олее навсякъде, дори и с малко количество масло вътре.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Пет 25 сеп 2009 23:20

morfei1 написа:Няма как да са от ден до пладне, когато се направи качествено. Примерно при камионите никой не сменя, а всеки заваря и проблеми няма. Няма да сръвняваме какво е натоварването при тях.

Няма такава кола която да е с перфектно чисти турбо пътища или интеркулер. При налягането което се получава е нормално така да олее навсякъде, дори и с малко количество масло вътре.

това за камионите е така аз работих във фирма имаща 30 камиона нови и всичките им заваряхме питите не е проблем стига да намериш човек да ти го направи както трябва

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Съб 26 сеп 2009 6:32

Капаците са пластмасови и при заваряване се загрява и има опасност да се прецакат,ако намериш пропуска изчистваш инеално и лепене с лепило от рода на течните метали.Става и с poxipol налягането не е голямо,лепил съм към 2мм дупки по интерколери и още си карат.
PS. Ама като гледам снимките пропуска май е между алуминия и пластмасовия капак.

Потребителски аватар
kok12
Контакти:

Мнениеот kok12 » Съб 26 сеп 2009 8:13

Капака (въздуховод)не е проблем вади се за 3 сек.
В единия край има загънати от тези перца (незнам как да го кажа) и от там идва цялото това омасляване. Когато я закупих, погледнах бе по-малско в сравнение със сега. Тогава именно въздуховода не се омасляваше, докато тук вече за 20 000км като, че ли е започнало и да пръска е посока въздуховода, та дори и бронята е омаслена в същия край.
Интересно ми е дали някой колега е поправял същите кулери или най-малкото се е сблъсквал с този проблем на своя си дизел

Поздрави

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 26 сеп 2009 11:41

Дамяне, тези перца се наричат ламели. Служат за охлаждането. Дори и да се наложи да смачкаш някои от тях не е голям проблем. С поксипол не се занимавай. Купи си Бизон - течен метал. Мажи хубаво и изчакай да изсъхне хубаво, около 12 часа :) .

Потребителски аватар
kok12
Контакти:

Мнениеот kok12 » Съб 26 сеп 2009 16:16

Намерих човек който се занимава с това дело.
Заевената ми цената е между 30-50лв. като разбира се монтажа и демонтажа е от мен.
Ако тръгна да купувам лепило 12лв., да купувам препарат за почистване 10лв, а после и да платя и за миене 3лв. и не се знае дали ще успея го направя (не ми се играе насляпо), по добре ще да платя примерно 50лв. за лепене и почистване и д азнам, че работата е свършена.
Ще кажа като стане всичко за резултата

поздрави и благодаря за мненията

Върни се в “Дизелови агрегати”