Здравейте,
колата е паста Б5 99 1.9 ПД 115 к.с..Зимата е взех от Германия. Тогава ми се струваше, че върви нормално, ама сега не върви според очакванията. Тромава при ниски обороти, при големи е малко по-добре, но не достатъчно. При голямо изкачване и ниска скорост на първа, се случвало да закъса.
Вече съм метнал над 400 лв.(в опити да открия проблема), а ефект няма.Ето какво е правено до сега:
Тази седмица смених доста консумативи(масло, маслен филтър, въздушен филтър).
1.Ходих на диагностика, почистиха ми дебитомера.Ефект нямаше.Казаха ми, че сигурно е от турбото, не вдигало достатъчно налягане.
2.Сваляне на турбо и носене в 'Реал Турбо'. От там казаха, че турбото е ок, и трябвало само да се почисти.Посъетваха ме да се провери генерацията.Със свалянето на турбото се почисти и входящия колектор.
3.Отново диагностика.Тествахме турбото, като му се подаде постоянно налягане, така че да работи постоянно с отворена геометрия т.с на маx. Колата вървеше малко по-добре, но не според очакването. Реши се, че може би дебитомерът е повреден.
4.Смяна на дебитомер. Ефект нямаше
5.Откачане на генерацията.Ефект нямаше
Ако някои се е сблъсквал с нещо такова, моля да сподели.
P.S. Pls. не ключете.Знам че има много подобни теми, но подобен проблем не открих.

Неоткриваем проблем с мощността !
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неоткриваем проблем с мощността !
От къде зареждаш?Гледахте ли дюзите?Помпата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.От изброените по горе проверени точки не ми остава друго да кажа,освен да ти се свали кулера и да се почисти вътрешно и външно/егр. също да се погледне,защото не си писал че е прегледан.Не разбрах Vag com правен ли му е?Ако ли не -има колеги във форума които ще ти помогнат да се свали някои друг лог фаил.Успех
Колата е карана в БГ от декември и то винаги с добър дизел. Ако са дюзите няма ли да пуши бяло. Правен е vag com грешки които говорят, че има проблем с дюзите не е откриван(незнма дали принципно може да бъде открит от диагностика).
Относно кулера и на мен ми е хрумвало, че може да е запушен.Ако има лесен начин да се провери, моля споделете.
ЕГР къде се намира?
Относно кулера и на мен ми е хрумвало, че може да е запушен.Ако има лесен начин да се провери, моля споделете.
ЕГР къде се намира?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никога не съм разбирал хората, дето започват ремонтите от най-сложните части 
Я си провери, ама много хубаво провери вакуумните маркучи от/до турбото.

Я си провери, ама много хубаво провери вакуумните маркучи от/до турбото.
Вакумните маркучи ми казаха, че са добре.Но трябва да призная, че тези изводи бяха направени от vag coma и оглеждане по-колата. По-специални тестове не са им правени.Ако мога сам да ги проверя по някакъв начин, моля сподели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Калине лошото е че колегата понятие си няма,имал е проблем и е тръгнал да оправя,както би направил всеки от нас.отива в сервиза доверява се самозваните маистори там,а те от своя страна не му решават проблема,а се започва една голяма игра:пич трябва да сменим това -онова и той се съгласява кво да праи-изкача от джобовете навсякаъде те си го препращтат един на друг-а проблема си остава.Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако мога сам да ги проверя по някакъв начин, моля сподели.
Да, можеш сам да ги провериш, просто физически преглеждаш всичките маркучлета и маркучи едно по едно, за цепнатини, дали са добре сложени по местата си и така...лошото е, че не се знае "майсторите" дали не са допринесли още повече за проблема.
Колата е гледана и от Ventoman. Той ги оглежда и каза, че са си ОК.
Колега а катализатор имаш ли ? Ако да защо не го провериш=изкормиш ? Ако ли не колегите споменаха а и ти си направил повечето неща, но все пак на мен ми клони към дебитомер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се колега,ама той си е сменил дибитомера.Проверявана му е цялата генерация в която влиза и катализатора.
Последна промяна от salama на Съб 25 юли 2009 11:40, променено общо 1 път.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Колега, изкарай я през нощта по хладното и я пробвай. Че сега в тея жеги над 30 градуса и мойта е спъната ама спъната... и аз си мислих дали нямам проблем, ама като карам нощем всичко си е наред. Както ти е ниско интеркулера и при тоя напечен асфалт не успява да охлади добре въздуха от турбото и кислорода идва малко. Поне това е моето обяснение, още 2-3 човека имат същите симптоми. Хубаво си и направил профилактика, от това можеш само да си спестиш по-сериозни разходи за в бъдеще, но виж дали просто няма да се окаже "от времето"
Поздрави, Митака!

Поздрави, Митака!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
slyy написа:Колата е гледана и от Ventoman. Той ги оглежда и каза, че са си ОК.
Само маркучите ли ти погледна или си отишъл при него за решаване на проблема и той не ти е помогнал?? Понеже ако той не е успял да диагностицира проблема на място едва ли има някакъв смисъл някой да се опитва да го направи по описание пред монитора

theraven написа:Колега, изкарай я през нощта по хладното и я пробвай. Че сега в тея жеги над 30 градуса и мойта е спъната ама спъната... и аз си мислих дали нямам проблем, ама като карам нощем всичко си е наред. Както ти е ниско интеркулера и при тоя напечен асфалт не успява да охлади добре въздуха от турбото и кислорода идва малко. Поне това е моето обяснение, още 2-3 човека имат същите симптоми. Хубаво си и направил профилактика, от това можеш само да си спестиш по-сериозни разходи за в бъдеще, но виж дали просто няма да се окаже "от времето"![]()
![]()
![]()
Поздрави, Митака!
Мерси за съвета, но не от топлото време и в хладно не върви.
Върни се в “Дизелови агрегати”