dobrin написа:Имам някакви съмнения за автоматика, дано не се окажа прав. Просто притеснението ми идва от това, което спомена за ESP-то. Има ли претрисане при потегляне или при превключване на предавките? Как се форсира двигателят на неутрална предавка (P, N)?
На N си е нормално, на P също си е нормално,невиждам нищо странно,двигателя се форсира и си вдига обороти в смисъл какво трябва да се случва което не да е нормално.Иначе автоматика отидох за смяна на масло и излезе изронен диск ана задната..смених го. Предавките ги сменя плавно, няма "ритане" , само на дълъг път, карам на 5-та и давам газ да изпреваря, колата сваля на 4-та и после обратно като набере и дойде време да върне пак 5-та, има ритане осезаемо, говориме обаче за изминати 1000 км. и го е направила само два пъти, и то само когато давам зверска газ, ако си карма по-нормално си сваля на 4-та и после на 5-та минава плавно. Даже почти не се усещат как се сменят предавките.
Едно допълнение, това със загубата на мощност го прави не винаги, ето преди малко карах и си ускорява нормално, сменя на 2200 до 2500 оборота,зависи колко газ давам. Вдигнах на една отсечка за проба 100 и си набира още.
Когато се случи това преди 5 дена за първи път, сипах нафта от Петрол няква дизел плюс форс..нещо такова,1,89лв. обаче като се замисля е по-евтина от скъпата нафта по другите бензиностанции.. а Петрол нали все слагат някви добавки и винаги горивата са им по-скъпи с една две стотинки,как тая нафта е по-евтина...а и разхода нещо ми се качи на 12 на 100, преди беше 9 до 10 градско, преди да сипа тая нафта колата си вървеше с 200, пробвах и си набира още скорост... нафтата беше Гръцка остана ми след морето.
Има и шанс да е стоп машинка, като отчете че е натисната спирачката и не дава да натиснеш газта не поема почти.. само педала потъва, с левия крак натискаш спирасчката с десния газ и само потъва педала без да вдига обороти над 1500, е такова нещо ми се получава като усещане като не иска да върви колата.
Тръгвам при някой майстор че не си е работа така...
Така, бях при Ventoman, диагностика, излезе дебитомер, показва че работи, но по стойностите колегата по време на каране го "хвана" че показанията не са нормални. Смених го на другия ден,(162лв.) и колата тръгна както преди

.
Потвърди се обаче че е за смяна и едната дюза, (както съм писал в другата тема дали са взаимозаменяеми дюзите), от нея се включва и ESP-то.
Много съм доволен от колегата Ventoman!