Мнение за проблем с Г4 1.9 AHF
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за проблем с Г4 1.9 AHF
Искам да се обърна към вас колеги за съвет. Проблема ми е следния: Имам странно метално чукане когато колата работи на място, след като изчетох г/д темите мисля че е лагера на съединителя, нашия майстор в във фирмата и той смята така, чукането го има леко когато колата работи на място, когато натиска и пускам съединитяля промяна няма, когато включа на предавка и стигне до точката на зацепване и е без газ колата чукането се усилва, когато е с повечко газ почти изчезва. Аз мисля че и съединителя ми е тръгнал защото особено на 1 и 2 предавка ако колата е без газ мисля че пребоксува. До този извод стигнах онази вечер като се возих при 1 приятел с А4 и той сменя скоро съединител и имам чувството че примерно на него на 3-4 има много дълъг ход на оборотите ако мога така да го кажа, докато при мен на 3-4 набира наистина но оборотите ми стигат червената зона мн по бързо от него а двигателита са едни и същи, също така правя сравнение с когато е купих колата че това го нямаше и ми се струваше че колата вървеше повече от сега. Аз мисля да сваля да вида какво ще излезе, някой ми казват да сменям само лагера че от него било, но аз ако сваля мисля да смена и съединителя, и затова съм в дилема и искам да чуя вашите коментари 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за проблем с Г4 1.9 AHF
аз пък си мисля че проблема с чукането въобще не е от лагера.според мен проблема ти е в маховика.предполагам че демпфера ти е толкова разбит че чак вече притескатела бий и се блъска по кожуха а оттам идва и чукането. 

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Значи със сигурност ще го свалям, явно работата е сериозна, и като четох някой от темите, доколкото си спомням хич и евтино не беше но това не е толкова проблем, от колкото ме притеснява вследствие от това чукане да не доведе до друг проблем, че близките дни няма да мога да я свърша тая работа, може би към края на месеца и дали това ще е проблем ако я карам така?
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Не я напъвай много и ще издържи,аз почти 2г.карах мойта със кофти маховик,но си издържа до смяната 

колега да не те плаша но си нагласи 1000лв за труда отделно колкото ти поискат по описанието което даваш 100% е к-т съединител +денфер и лагер
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ако си само за съеденител феродов диск и лагер намира ми се един на лук такана го давам ще се разберем 0884 955 166 Наско Хаиде със здраве
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobo_2002 написа:колега да не те плаша но си нагласи 1000лв за труда отделно колкото ти поискат по описанието което даваш 100% е к-т съединител +денфер и лагер
1000 лева труд?

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен майстора ми взе 180 лева за труд, за смяна на съединител с маховик !
Забравил съм, че ми е сменил и външно каре и тампони по окачването за тази сума !
Забравил съм, че ми е сменил и външно каре и тампони по окачването за тази сума !

Последна промяна от gomez на Пет 16 окт 2009 13:50, променено общо 1 път.
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:На мен майстора ми взе 180 лева за труд, за смяна на съединител с маховик !
Аз за труд няма да плащам, тва не ме безпокои, скоро като го отворя ще видим кво е положението, а смятам че с отстъпка от 30% за части цената за комплекта ще ми падне малко

- Dorian
van4o_1.9TDI написа:gomez написа:На мен майстора ми взе 180 лева за труд, за смяна на съединител с маховик !
Аз за труд няма да плащам, тва не ме безпокои, скоро като го отворя ще видим кво е положението, а смятам че с отстъпка от 30% за части цената за комплекта ще ми падне малко
Труд 80лв.ако майстора не е кожудер,а за цената-ако имаш от куде да вземеш с отстъпка,то комплекта ще ти стъпе към 700-750лв.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си напълно сигурен 4е проблема ти е в съединителя го сменяи за да си спестиш предстоящи проблеми според мен
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
То най-лесно е разбирасе да се смени ,ама ако не е в него проблема ,си е сериозна напразна инвестиция! 

- Dorian
То аз почти не знам някой с AHF да не му е тръгнал,заминал ли сменен маховик.
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:То най-лесно е разбирасе да се смени ,ама ако не е в него проблема ,си е сериозна напразна инвестиция!
Почти съм сигурен че там е проблема, не за друго а защото го и осещам

Върни се в “Дизелови агрегати”