Датчик за температурата на Голф 4 1.9 TDI 90HP

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
emostar
Автомобил:
Двигател:

Датчик за температурата на Голф 4 1.9 TDI 90HP

Мнениеот emostar » Пон 28 сеп 2009 16:44

Здравейте на два пъти ми се случи следното нещо стрелката за температурата както си стой на 90 градуса пада с две деления и след около 5 мин. се връща пак на 90. Това дали е от датчика? Щото ми ги разправят едни за проблем в таблото.Термостата е нов. Благодаря предварително..

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за температурата на Голф 4 1.9 TDI 90HP

Мнениеот tih » Пон 28 сеп 2009 21:54

И аз имам същия проблем, само че стрелката си играе във всички посоки, сменил съм и термостат и датчик, проблема изчезна точно за 2 дни и пак се появи, това беше миналата зима, проявява се когато времето е по-студено и предимно докато загрее до реалната си работна температура. И на мене ми бистриха разни теории за таблото, но аз мисля че температурния датчик който съм сложил е менте, мисля че уреда на таблото се ориентира точно от този датчик и ако той не работи правилно съответно и стрелката си показва каквото си иска, това е моята версия :roll: ако е така, решението е оригинален датчик, може би.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пон 05 окт 2009 12:24

колеги, тези теми тук трябва да ви свършат работа

viewtopic.php?t=48091&postdays=0&postorder=asc&highlight=g62&start=15
viewtopic.php?f=24&t=156312
viewtopic.php?f=6&t=164254&p=1933855

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 05 окт 2009 13:11

emostar написа:Здравейте на два пъти ми се случи следното нещо стрелката за температурата както си стой на 90 градуса пада с две деления и след около 5 мин. се връща пак на 90. Това дали е от датчика? Щото ми ги разправят едни за проблем в таблото.Термостата е нов. Благодаря предварително..

100% температурен датчик. Аз съм я ял тази попара :) .

rmanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rmanev » Пет 09 окт 2009 13:35

Ако е необходимо още едно потвърждение на симптомите за температурния датчик на двигателя - аз съм в това число.
На дълъг път забелязах че лампичката на подгряващата свещ примигва - явно ми сигнализираше за нещо, в последствие забелязах че и стрелката на температурата на двигателя започна да пада и пак да се връща в нормално положение (около 90 градуса).

Отидох на сервиз: температурния датчик се оказа че на моменти подава на моменти не, информация към компа.
Отстраняване на проблема: 40 лв. датчик, 10 лв. труд.

Голф 4 `99 ТДИ 90кс.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 18 окт 2009 21:44

tih написа:И аз имам същия проблем, само че стрелката си играе във всички посоки, сменил съм и термостат и датчик, проблема изчезна точно за 2 дни и пак се появи, това беше миналата зима, проявява се когато времето е по-студено и предимно докато загрее до реалната си работна температура. И на мене ми бистриха разни теории за таблото, но аз мисля че температурния датчик който съм сложил е менте, мисля че уреда на таблото се ориентира точно от този датчик и ако той не работи правилно съответно и стрелката си показва каквото си иска, това е моята версия :roll: ако е така, решението е оригинален датчик, може би.

Все още не съм сменил въпросния температурен датчик(за 2ри път), но когато го сменях минлата година по това време, новия който смених беше Хела, имам ли по качествени алтернативи от хелата или да проверя цената на оригиналния. Ако проблема не е от температурен датчик, къде да търся проблема. Лятото когато времето беше топло и навън беше по 30-35градуса, буквално нямах такъв проблем и бях забаравил за него, но сега като застудя и като запаля колата, а навън е 3-4градуса, стрелката направо ще се побърка, от 0 до 130 градуса през 2секунди, вътре пищи направо луд да станеш, не се издържа, а като спра накъде за 2 минути без да гася и стрелката си отива на реалната температура, тръгна ли, пак влизам във филма, когато загрее до реални 90градуса, стрелката значително си намалява играта.

Върни се в “Дизелови агрегати”