голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото
здравейте информативно се интересувам колко резерва има колата и изобщо има ли ? значи няма лампичка която да светва ,но съм чувал че двете червени чертички преди бялата са резерва и се чудя колко км ще може да искара с тях но гадното е ,че те не показват перфектно а имат някаква зависимост и от положението на колата, ако някой знае нека да ми разясни малко и примерно има ли някакъв начин за поставяне на диод който като светне примерно да ми показва че гълта от резервата малко тъпи въпроси ,но ми е интересно да знам и още повече да се постави такъв диод ако е възможно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото
никой ли не знае ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото
Сега по-сериозно:ами просто няма сигнал от резервоара за критично ниско ниво на горивото.Принципно нещата изглеждат така:плува си един поплавък в резервоара,закачен за лостче и чрез него променя съпротивлението на реостат,който от своя страна клати стрелката.Та има едно положение,при което :2 варианта -1.лостчето докосва една пластинка и дава сигнал за резерва(свети лампа).И вар.2-нещо да мери стойността на реостата и при критична стойност да води до светлинна индикация.
Въпросното "нещо" си е всъщност моя измишльотина,измерва тока през реостата и така се получава информация.Нещото ми беше "проект" за лампа-резерва на Вартбург(видиш ли откъде още се корени тоя недостатък
),е така си загина недоправен.Всъщност работеше,но само ако не се клати колата
Идеята беше да направя "резерва" без смяна на измерителя в резервоара и други жици оттам.Ами толкова от мен
Въпросното "нещо" си е всъщност моя измишльотина,измерва тока през реостата и така се получава информация.Нещото ми беше "проект" за лампа-резерва на Вартбург(видиш ли откъде още се корени тоя недостатък

Върни се в “Дизелови агрегати”