голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 12:15

здравейте информативно се интересувам колко резерва има колата и изобщо има ли ? значи няма лампичка която да светва ,но съм чувал че двете червени чертички преди бялата са резерва и се чудя колко км ще може да искара с тях но гадното е ,че те не показват перфектно а имат някаква зависимост и от положението на колата, ако някой знае нека да ми разясни малко и примерно има ли някакъв начин за поставяне на диод който като светне примерно да ми показва че гълта от резервата малко тъпи въпроси ,но ми е интересно да знам и още повече да се постави такъв диод ако е възможно :)

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Мнениеот loshiqa » Вто 20 окт 2009 22:46

никой ли не знае ?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 1.9 чист дизел 92год. резерва на горивото

Мнениеот emo-gar » Сря 21 окт 2009 22:38

Сега по-сериозно:ами просто няма сигнал от резервоара за критично ниско ниво на горивото.Принципно нещата изглеждат така:плува си един поплавък в резервоара,закачен за лостче и чрез него променя съпротивлението на реостат,който от своя страна клати стрелката.Та има едно положение,при което :2 варианта -1.лостчето докосва една пластинка и дава сигнал за резерва(свети лампа).И вар.2-нещо да мери стойността на реостата и при критична стойност да води до светлинна индикация.
Въпросното "нещо" си е всъщност моя измишльотина,измерва тока през реостата и така се получава информация.Нещото ми беше "проект" за лампа-резерва на Вартбург(видиш ли откъде още се корени тоя недостатък :012: ),е така си загина недоправен.Всъщност работеше,но само ако не се клати колата :mrgreen: Идеята беше да направя "резерва" без смяна на измерителя в резервоара и други жици оттам.Ами толкова от мен

Върни се в “Дизелови агрегати”