въпрос относно температурата
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно температурата
колата е пасат 98г afn 110кс тди та въпроса ми е дали когато е загряла колата на 90 градуса и я оставя на място с пуснат климатроник на 2 деления след около 10 минути ми спада температурата под 90 някаде около 80 да речем така ли трябва да е или термостата е заминал
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: въпрос относно температурата
колега гледай да не ходи над 90 ,това е по важно !
Така че карай и си свиркай !
Ако термостата не затваря трудно ще достигне и 70 градуса в студено време,а ако не отваря моторчето бая ще се изпоти от жега и ще гони 100+ градуса

Така че карай и си свиркай !

Ако термостата не затваря трудно ще достигне и 70 градуса в студено време,а ако не отваря моторчето бая ще се изпоти от жега и ще гони 100+ градуса
Аз немисля, че е нормално температурата да пада. Поне досега несъм виждал, карал такава ТДИ-ка.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
и ако нетрябва да пада от какво може да е ?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
nasttii написа:и ако нетрябва да пада от какво може да е ?
незнам с колко точно ти пада и кога ,защото при мен например когато тръгвам от студен двигател сутрин бавно загрява ако не я юркам ,но ако я настъпя по някой баир бързо вдига до 90 защото мотора рязко се натоварва и отделя много топлина ,но реално не е загряла цялата система напълно(говоря за кратко разтояние) и като спра на място температурата се връща малко на доло(това е сам в този случай при рязко кратко натоварване) иначе когато си е карана продължително и си заковала на 90 по принцип не пада на долу като работи на място .
Така че наистина незнам дали и при теб става нещо такова или има проблем !

Винаги ли ти пада така температурата ,независимо колко е карана колата, в движение държи ли 90 постоянно ?
Ако ти го прави постоянно ,пробвай да сминиш термостата и ще се разбере дали е от него ...

- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако на изаван градско температурате седи на 90г. независимо с каква скорост и по какав пат караш значи термостата си варши работата.но аз имах подобен проблем след смяна на антифриза колата много трудно загриаваше до 90 и проблема бе че нашиа термостат е двоинодеистващ и ако единиа краг отваря може другия да е спекал моя сават смени си термостата не струва милиони.но вземи си някои по марков за по добар ефект 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Зареждаш некалорична нафта
... шегувам се .
Не зная как може да се отговори еднозначно по въпроса ,но има теми където пише как да си провериш дали работи термостата .
А иначе по въпроса - ако двигателя работи на празен ход , той гори малко гориво естествено , съответно и не загрява
, това комбинирано и с типа мотор (дизел) означава минимално количество отделена топлина , нали затова караме дизели - не да топлим с тях , а да са икономични
.
Ако е много студено и двигателя е на празен ход , а ти "теглиш" повече топлинна енергия чрез парното от колкото той произвежда - няма как да не се прояви по единствения логичен начин - спадане на температурата .

Не зная как може да се отговори еднозначно по въпроса ,но има теми където пише как да си провериш дали работи термостата .
А иначе по въпроса - ако двигателя работи на празен ход , той гори малко гориво естествено , съответно и не загрява

Ако е много студено и двигателя е на празен ход , а ти "теглиш" повече топлинна енергия чрез парното от колкото той произвежда - няма как да не се прояви по единствения логичен начин - спадане на температурата .
nasttii написа:и ако нетрябва да пада от какво може да е ?
Според мен термостат. Това е коета аз бих проверил - сменил първо. Имаше някаква проверка с мъркучите на малкият и големият кръг. В началото трябва да е топъл само мъркуча на малкият кръг, а големият студен. Като загрее колата до 90 градуса отваря и големият който също се стопля.
Може и да не го обеснявам правилно, но мисля схванахте идеята. Ако съм в грешка поправете ме.
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Дайте съвет за марка и съответно цена за AJM
- термостат де!

- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
по-принцип след околко 8км пробег извън градско предполагам е загряла и като я оставя на място да работи с пуснато парно след 10-тина мин започва да пада и стига до 1-та чертичка над 3-те дето са наи близо една до друга иначе като я настапя малко си загрява добре и като пипна радиатора когато загрее до към 50-60градуса не е топъл студен е както трябва и да е иначе като загре на 90 става и той топъл защото се отваря втория кръг иначе мерси за отговорите а да попитам лесно ли се мени термостата и каде се намира
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам същият Пасат. Термостата е на кофти място. Намира се от долу и в дясно на мотора, за да се смени трябва канал и сваляне на кората под мотора, после махаш маркуча и смненяш термостата ама с две думи тегаво е 

Върни се в “Дизелови агрегати”