Страно виене на скорост-1.9D AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Страно виене на скорост-1.9D AEF

Мнениеот Dizel_fen » Сря 28 окт 2009 19:19

Значи колеги проблема е следният- Когато съм на скорост без газ и се спускам по надолнище на 2 или 3 се чува едно виене от двигателя ми се струва,но като натисна съеденителя то спира,като го пусна пак почва!Като карам на скорост със газ виене няма,само без газ има! Отскоро се появи-мисля че е нещо по скоростната кутия,щом натискането на съеденителя спира виенето.Дали не е някакъв лагер -аксиален май беше! И какви ще са последствията ако си карам с това виене,или да ходя в сервиз! Колата е VW Polo 1.9 D AEF

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Страно виене на скорост-1.9D AEF

Мнениеот apa6o » Сря 28 окт 2009 20:11

Dizel_fen написа:Значи колеги проблема е следният- Когато съм на скорост без газ и се спускам по надолнище на 2 или 3 се чува едно виене от двигателя ми се струва,но като натисна съеденителя то спира,като го пусна пак почва!Като карам на скорост със газ виене няма,само без газ има! Отскоро се появи-мисля че е нещо по скоростната кутия,щом натискането на съеденителя спира виенето.Дали не е някакъв лагер -аксиален май беше! И какви ще са последствията ако си карам с това виене,или да ходя в сервиз! Колата е VW Polo 1.9 D AEF

:D Аз залагам, че тва е просто спирачното действие на двигателя... и понеже си на ниска предавка колелата се опитват да завартят колянови вал по-бързо а ти не му даваш щото си върнал газта и така се получава... Пробвай на 5-та дали ше стане така :wink:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 28 окт 2009 20:25

Ако е това- спестява засилването на колата в дере-по дълбоко ,само за скраб да става.Писна ми -да е.а италиански пед..си дет не си поддържат колите.Другият път австрйка или германка.но пак VW :banana .Вече съм набелязал Cross polo 1.9 TDI,или Golf 4 1,9 TDI.Но за първото трябва бая да почакам да паднат цените !

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 29 окт 2009 17:30

Ми колегата ара6о ти обясни на какво се дължи това виене, нормално е ! италянеца не е виновен за това 8)

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Чет 29 окт 2009 20:31

На моя голф го има същото виене ,но само на 2-ра между 1200-2000 об/мин. и така си го карам за сега без проблеми.Недей се заблуждава ,че няма германци и автрийци писюри само,че там има и друг фактор(ръждичка).Ако колата си е гледана и от Узбунджово да я вземеш ще е ОК.

Поздрави!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 31 окт 2009 15:49

Пък аз ти казвам,че е кутия (ти ако искаш вярваи колега)
На мен така ми виеше обаче само на 4-та като пусках по баир надолу....
Баща ми вика,не се притеснявай нищо и няма докато 1 ден не отворихме кутията
щото виенето беше станало неудържимо :D та 5-тата запчатка беше останала с 30% по малко зъби
П.С. струва 390лв нова,че си купих 1 кутия за части и си извадих запчатка.При този мотор 1.9д чуеш ли и най-слабото виене сваляй кутията,иначе после ще имаш по големи неприятности!

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Съб 31 окт 2009 15:55

deversant написа:Пък аз ти казвам,че е кутия (ти ако искаш вярваи колега)
На мен така ми виеше обаче само на 4-та като пусках по баир надолу....
Баща ми вика,не се притеснявай нищо и няма докато 1 ден не отворихме кутията
щото виенето беше станало неудържимо :D та 5-тата запчатка беше останала с 30% по малко зъби
П.С. струва 390лв нова,че си купих 1 кутия за части и си извадих запчатка.При този мотор 1.9д чуеш ли и най-слабото виене сваляй кутията,иначе после ще имаш по големи неприятности!

Ми то за тва в тая кутия има и масло и то се проверява колко е, па и чат пат се сменя да речеш :wink: В една друга тема съм написал за скоростната кутия на тоя мотор къде и е проблема и защо профилактиката е толкова важна :!:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 31 окт 2009 16:41

Колега,знам какво се прави 3 пъти съм ремонтирал такава кутия.Не съм я оставил без масло,не се безпокой!
Лагера на вторичния вал беше заминал,от там двата вала се раздалечават и понеже в горния край се намира 5-тата запчатка-тя си е изпатила..... (сешташ се какво става като застанат 2-те запчатки една срещу друга и разстоянието се промени... :banghead: "става зъб рещу зъб"

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Съб 31 окт 2009 17:30

Ми не е добре за кутията това в никакъв случай ама какво да му се прави, но тука говориме за виене когато пуснеш колата по нанадолно с отнета газ, а ако има такъв проблем колата то би трябвало да вие постоянно или се бъркам, защото вала постоянно се върти и щом се върти трябва и да "вие" докато като я пуснеш по нанадолно на ниска предавка която и да е кола издава един такъв звук подобен на виене и сега остава само колегата просто да пробва с една друга кола дето е в ред и да чуе тоя звук и ако и при него е същия значи е ОК, ако ли не тогава вече е нещо различно и най-вероятно проблемно :beer

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 31 окт 2009 23:25

Не познавам хора с такова дизелово Поло.Май отивам към смяна на скоростна кутия,или най малко някъв лагер там дето вие.Странното бе ,че преди 2 месеца сменях съеденител и семеринги на кутията за да спре един теч.Пълна е догоре с масло.на 2 седмици махам кората и гледам отдолу,има съвсем леки капчици и кората е чиста-тоест теч няма.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 31 окт 2009 23:37

аз също залагам 4е кутията е пътник.........

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 01 ное 2009 15:19

:banghead: :banghead: :banghead: .А колко според вас може да изкара така кутията-тази зима? Все пак е непредвиден разход ,а и майсторите иска 80 кинта да свалят кутията само :beat_butt2

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 01 ное 2009 16:28

apa6o написа: :D Аз залагам, че тва е просто спирачното действие на двигателя... и понеже си на ниска предавка колелата се опитват да завартят колянови вал по-бързо а ти не му даваш щото си върнал газта и така се получава... Пробвай на 5-та дали ше стане така :wink:

колега не се вкарвай в такива лоши филми...написаното горе ти дава обяснение на това виене, и аз го имам, нормално е когато пускаш по наклон

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 01 ное 2009 16:37

Dizel_fen написа::banghead: :banghead: :banghead: .А колко според вас може да изкара така кутията-тази зима? Все пак е непредвиден разход ,а и майсторите иска 80 кинта да свалят кутията само :beat_butt2

Колега откарай колата на някой сервиз/майстор дето се занимава с тези неща да я покара и ще ти каже от какво може да е това стържене, ако се окаже от скоростната кутия няма да изкара много 1 месец я изкара я не, по-добре не рискувай да не те остави на пътя че после главоболията са ти голями. Лично аз ти пожелавам проблема да не е от скоростите че 80-те лева за свалянето на скоростите са ти най-малкия проблем!

Върни се в “Дизелови агрегати”