Здравейте, имам следния проблем с 2.5 TDI (BAC помпа дюза 174кс.)
От време на време на празен ход двигателя се раклаща и като че ли за момент не работи цилиндър.Понякога го прави, понякога не.При палене също има едно неприятно разклащане и като че ли прекъсване за 2-3 сек., после се оправя.Понякога при палене изпушва на неизгоряла нафта за момент, но не винаги.
Иначе колата(туарег) си върви екстра, няма чек лампи да светят и тн.
Сменил съм преди 5 месеца ринговете на дюзите, така че не е от тях(предполагам).
При подаване на съвсем лека газ на място (около 1000об.)двигателя не работи равномерно и люлее.Това нещо почна от преди около месец, и става все по-зле.
EGR-a е във ред,подгревните свещи също, друго не се сещам.Според мен е прецакана дюза, но ще се радвам и на вашите мнения.

Проблем с 2.5 TDI (BAC помпа дюза 174кс.)
Re: Проблем с 2.5 TDI (BAC помпа дюза 174кс.)
Хммм, сега видях че капака на тандем помпата е яко оцапан с нафта.Май от там ще да е проблема 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам колега който успешно ги опрявя тия тандем помпи, условието е уплътнението да не е скъсано и да тече само от въпросната капачка. Аз карам вече 3000 км. Аз се бях засилил да купя нова за 6-700 лв ама колегата ме помоли да не бързам. Не е автомонтьор ама се занимава с ремонт на помпи(други) и му е пределно ясно кое и как да запуши така че да не тече след това. Повечето майстори мажат между капачката и помпата със силикон и притискат което е грешно. Твоята помпа вероятно е и доста по-скъпа от моята, AJM.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си вдига телефона нещо. Ще ти пиша на лично в близките часове.
Днес колата едвам запали.А като погледнах в ELSA - нова изненада.При туарег 2.5 тди, за да се свали тандем помпата се сваля двигателя.Нема такава идиотщина 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дълго време ще си караме ветераните.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kiki.t написа:Днес колата едвам запали.А като погледнах в ELSA - нова изненада.При туарег 2.5 тди, за да се свали тандем помпата се сваля двигателя.Нема такава идиотщина
Това вече е тъпичко.
@dragozow, може ли да споделиш как отремонтирахте твоята
?

Гледам че има някакво минимално място за бъркане зад двигателя, ще пробвам по лесния начин и ще пиша дали е станало....
А иначе ето какво пише в ELSA :
The removal and installation of the tandem pump can only be undertaken when the engine is removed due to the cramped conditions.
А иначе ето какво пише в ELSA :
The removal and installation of the tandem pump can only be undertaken when the engine is removed due to the cramped conditions.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
уау! често срещано при новите коли...сега ще кажат 600лв труд примерно
ужас

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:@dragozow, може ли да споделиш как отремонтирахте твоята?
viewtopic.php?p=1907309#p1907309
Вече 3000 км карам. Отварям все по-рядко капака да гледам дали тече и сълзи. Преди като минеше човек покрай колата миришеше яко на нафта, това вече го няма. Това с тандем помпата е често срещан проблем както се оказва, аз лично го слагам към недостатъците на въпросните мотори.
bai_ILIA написа:уау! често срещано при новите коли...сега ще кажат 600лв труд примерноужас
Е, щом можеш да си позволиш такава кола, трябва да можеш да си позволиш и съответните ремонти по нея

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е то на тоя принцип дай да им одерем кожите като са малко по-заможни.
dragozow написа:Е то на тоя принцип дай да им одерем кожите като са малко по-заможни.
Глупости. Идеята ми беше, че подръжката на такъв автомобил няма да бъде като на кола за 2 бона и все пак трябва да си знаеш възможностите преди да я купуваш.
Върни се в “Дизелови агрегати”