Здравейте колеги.Светна ми лампата за индикация на таблото че алтернатора(динамото)ми не зарежда.Някви мнения?Ако някой е свалял алтернатор от голф 4 тди да ми даде насоки и съвети,че утре сутрин го почвам.Мерси в аванс на всички.Помагаите колеги .Поздрави на всички
Ами моя преди няколко месеца го ремонтирах, не съм го свалял аз, но доколкото видях го извадиха отдолу, като за да излезе бяха демонтирали част от турбо пътищата и компресора на климатика го бяха разкачили и на една тел висеше заедно с маркучите. След Кат първата в дясно има един сервиз - Въката и Тошко, та точно срещу него има един електричар който се занимава с такива работи, там носих моето динамо на ремонт и съм доволен. Успех!
Ами в сервиза монтаж-демонтаж 40лева доколкото си спомням, около 65 лева за реле регулатор и 10 лева труд на електричаря. Но ако е по сериозно примерно пробит диод или демпферна ролка вече там незнам.
Да споделя за тоя ремонт че в понеделник го правих същото защото в неделя ми светна и на мен. Аз дадох 87лв. (доиден блок,реле с четки и лагерче) това само за части.