Здравейте колеги

Та на въпроса одеве ходих да ми замерят акумулатора в един сервиз откъдето го бях купил ( заради гаранцията , не че имам проблем с него ) та човека го замери на изгасен двигател колко волта показва и запалих да замери на колко волта зарежда алтернатора ( пуснах фарове , парно и СД - то ) и след като запалих след няколко секунди оборотите на мотора започнаха плавно да се вдигат като стигнаха до 1600 - 1700 някъде и после пак се нормализираха на около 1000 . Аз , пък и човека се учудихме защо сама се форсира колата , но както и да е тръгнах си от там и след 10 минути както си карам и превключвам от втора на трета и колата пак сама се изфорсира . Търсих с търсачката за подобен проблем но не можах да открия и все пак ако някой знае тема с такъв проблем нека ми даде линк

Колата има ксенон и се чудя дали нещо той не прави някакви смущения въпреки , че преди няколко месеца пак ми се случи като я запаля сама да се изфорсира плавно до 1600 оборота , но тогава не обърнах внимание на проблема , та тогава не бях пуснал фаровете и май не е от ксенона проблема . Колата е поло 6Н , 1.9 дизел ( не е СДИ ) а помпата е " Лукас " и се чудя какво по нея не е вред или от къде другаде идва този проблем .