Къде се намира Н75?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Къде се намира Н75?

Мнениеот the_tupan » Пет 13 ное 2009 12:33

Преди да ми се карате само да кажа:използвах търсачката. :lol: Към проблема-при подаване на газ особено на 2-ра при около 1800 об. се получава едно не много силно придърпване...то не е точно придърпване, а от този момент колата започва да ускорява по- добре, сякаш съм натиснал педала на газта по-силно(това само при по-леко подаване на газ иначе при сериозно ускорение го няма или поне не се усеща). Реших,че Н75 ми прави мизерии и реших да го сменя.Мислех, че се намира точно зад кутията на въздушния филтър между дебитомера и калника на колата.Отидох в магазина на един познат за да го поръчам.Той записа номера на тоя клапан и като го въведе в компа там излезе,че това е Н18 и това е клапана на ЕГР! :shock Някой може ли да ми каже ако това е Н18, то къде е Н75 и дали изобщо проблема с придърпването се дължи на този клапан. Колата е голф 3 набор 97, АФН мотор! Благодаря!!! :beer

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Къде се намира Н75?

Мнениеот stefan_milk » Пет 13 ное 2009 16:52

Това е Н75
Прикачени файлове
3093N75valve.jpg

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 13 ное 2009 17:44

По тази логика това,което съм видял е Н18.Някой може ли да каже къде се намира Н75 при Голф 3 АФН, защото днес пак се мъчих да го открия,но без резултат! :banghead: death

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 13 ное 2009 18:03

Клапана е точно този дето си го открил, на това място.
Това че по номер отговаря на Н18 значи някой го е сменял преди теб и не е сложил какъвто трябва.

А това на снимката е Н75 но не за АФН а за 13.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 13 ное 2009 18:36

Andonov написа:Клапана е точно този дето си го открил, на това място.
Това че по номер отговаря на Н18 значи някой го е сменял преди теб и не е сложил какъвто трябва.

А това на снимката е Н75 но не за АФН а за 13.

Възмжони ли са някакви негативни последици от тази смяна.Чувал съм,че двата клапана са идентични като устройство, но са с разлиен дебит.
П.П. Сетих се и нещо друго...към клапана се закачат 3 вакуума, но при мен са сложени само 2 тези,които са от едната страна. Вече почвам да се чудя защо предишния собственик си е орезилил така колата? :dummy:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 13 ное 2009 21:12

третия маркуч който го няма е за връзка с атмосферата.С него и без него не е проблем но от там ще влизат боклуци и клапана ще се задръсти.Правилното положение е под въздушния филтър понеже там въздуха е най чист-по принцип :)

bdemona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bdemona » Вто 17 ное 2009 17:05

Малко по проблема ти - на помпата е зацапано управлението(има метални стърготинки полепнали по управляващия блок за количество впръскана нафта) - чисти се и става като нова :) - един колега му я изчистиха скоро от форумните сервизи и се оправи - точно по твойто описане беше същия проблем.

Ако е прецакан N75 то ще пренадува примерно търбото което се случва при подаване на пълна газ... а ти написа (това само при по-леко подаване на газ иначе при сериозно ускорение го няма или поне не се усеща).

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 17 ное 2009 17:23

bdemona написа:Малко по проблема ти - на помпата е зацапано управлението(има метални стърготинки полепнали по управляващия блок за количество впръскана нафта) - чисти се и става като нова :) - един колега му я изчистиха скоро от форумните сервизи и се оправи - точно по твойто описане беше същия проблем.

Ако е прецакан N75 то ще пренадува примерно търбото което се случва при подаване на пълна газ... а ти написа (това само при по-леко подаване на газ иначе при сериозно ускорение го няма или поне не се усеща).

Благодаря за отговора,колега! :bowdown При първа възможност ще я закарам на майстор да я видят! :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”