Бива ли Пасат б5 1,9 тди(AFN) 1998г,автоматик да ми гори 9??
-
- Автомобил: GOLF
- Двигател: AHW
Бива ли Пасат б5 1,9 тди(AFN) 1998г,автоматик да ми гори 9??
Здравейте,аз знам че трябва да отида на компютър да го видят,но все пак да попитам(да не би да е нормално).Имах други очаквания от пасата(1,9 тди,AFN,автоматик) ,пак то да ми гори 9 градско.Така ли трябва да е?
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, ти какво искаш - 6/100 градско ли?
Хич не си губи времето... моят е 2002г /В5.5/ ТДИ 6-ск. и градско гори 8-10/100... Особено на къси разстояния и в задръствания съм стигал до 20/100 - офисът ми е на 1км от вкъщи и като се случи задръстване да стигна за 15 минути, спокойно дава 20/100 среден разход по компютър...
След това, през деня като го покарам, особено ако отида до Панчарево и обратно, спада до 7/100, понякога и по-малко...
Но има ли светофари и задръствания 9/100 е съвсем нормален разход...
и аз отначало се стреснах, защото Мегана /комби, 1.9ДТИ/ ми даваше 6-7/100 при същото каране...
Гъзарията да караш Пасат си иска жертви
Хич не си губи времето... моят е 2002г /В5.5/ ТДИ 6-ск. и градско гори 8-10/100... Особено на къси разстояния и в задръствания съм стигал до 20/100 - офисът ми е на 1км от вкъщи и като се случи задръстване да стигна за 15 минути, спокойно дава 20/100 среден разход по компютър...
След това, през деня като го покарам, особено ако отида до Панчарево и обратно, спада до 7/100, понякога и по-малко...
и аз отначало се стреснах, защото Мегана /комби, 1.9ДТИ/ ми даваше 6-7/100 при същото каране...

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бива ли Пасат б5 1,9 тди(AFN) 1998г,автоматик да ми гори
dido6i написа:Здравейте,аз знам че трябва да отида на компютър да го видят,но все пак да попитам(да не би да е нормално).Имах други очаквания от пасата(1,9 тди,AFN,автоматик) ,пак то да ми гори 9 градско.Така ли трябва да е?
Още повече, че си автоматик...

Не пречи обаче, да си й направиш една диагностика... ако не си го правил досега...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
dido6i,
1.
2. Как го измери този разход - за едно пътуване, за седмица, месец ?
3. Голямо значение за разхода има и начина на каране.
Към останалите колеги (най-вече Tedo-) :
Не мислите ли че има разлика от трафика, съответно разхода в Русе и София ?
Не че искам да се бъркам в живота на някого, ама моите сметки за този случай показват средна скорост 4 км/ч - това е бавно ходене пеш. Какъв е смисъла от колата тогава освен
1.

Не мислите ли че има разлика от трафика, съответно разхода в Русе и София ?
офисът ми е на 1км от вкъщи и като се случи задръстване да стигна за 15 минути
Не че искам да се бъркам в живота на някого, ама моите сметки за този случай показват средна скорост 4 км/ч - това е бавно ходене пеш. Какъв е смисъла от колата тогава освен
Гъзарията да караш Пасат...

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:dido6i,
1.
Не мислите ли че има разлика от трафика, съответно разхода в Русе и София ?офисът ми е на 1км от вкъщи и като се случи задръстване да стигна за 15 минути
Не че искам да се бъркам в живота на някого, ама моите сметки за този случай показват средна скорост 4 км/ч - това е бавно ходене пеш. Какъв е смисъла от колата тогава освенГъзарията да караш Пасат...
Колега, прочети целия пост, а не само част... Смисъла е, че ползвам колата през деня /а не само да отида до офиса, както повечето хора/... На ден въртя между 30 и 100км... Би било малко глупаво да отида пеша до офиса и след половин час като си проверя задачите за деня, да се върна до вкъщи да си взема колата

А за "гъзарията" имах предвид, че с Рено Меган /например/ си вършех същата работа с по-малко пари, но не е толкова комфортно...
- D_R_M
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Автоматика го дават да гори 1,5-2л/100км повече в сравнение с механична скоростна кутия на градски цикъл.
Справка:
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/passat/
Справка:
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/passat/
Tedo- написа:колега, ти какво искаш - 6/100 градско ли?
Прав си колега AFN-a гори точно 6,1 градско, но не автоматика.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на каква кола гори 6.1/100 и какво "градско"
Аз имам пасат комби - лятно време градско в София, без да се набутвам в идеалният център и най-големите "тапи" под 7.5-8/100 не пада...
Зимата 1 литър отгоре... и това като се има предвид, че колата е в отопляем гараж... ако е отвън, още повече ще даде при минусови температури...
Виж на дълъг път по шосе спада до 5/100 при "бабешко" каране...
На магистрала 6-6.5/100...
икономичността не е силната страна на помпа-дюзата...
някой може и да е постигнал 6.1/100 с цената на много ругатни, че задръства движението и спи по светофарите... и то с Голф...
Аз имам пасат комби - лятно време градско в София, без да се набутвам в идеалният център и най-големите "тапи" под 7.5-8/100 не пада...
Зимата 1 литър отгоре... и това като се има предвид, че колата е в отопляем гараж... ако е отвън, още повече ще даде при минусови температури...
Виж на дълъг път по шосе спада до 5/100 при "бабешко" каране...
На магистрала 6-6.5/100...
икономичността не е силната страна на помпа-дюзата...
някой може и да е постигнал 6.1/100 с цената на много ругатни, че задръства движението и спи по светофарите... и то с Голф...
-
- Автомобил: GOLF
- Двигател: AHW
Благодаря за отговорите
Ама аз не го юркам много,(нормално-колкото да не се пречкам).Даже и редя скоростите ръчно.А пък съм го засякал долу горе за един месец.Трябва да го пробвам и на юркане,ама то все някой ти се пречка.незнам............ама ще ходя на компютър.
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сега виждам, че си от Русе... на какви разстояния го караш? ако е в рамките на 1-2км, дори и 5км в едната посока, 9/100 е абсолютно нормален разход!
за повреда може да се мисли, ако ти дава 12-15/100 и повече и то не еднократно а постоянно...
нали писах по-горе - стигал съм до 20/100 при задръствания + кратка отсечка - това с напълно изправен автомобил на 94000км пробег - колата съм я купил от познат чужденец в Мюнхен и й знам историята от деня на закупуването... при по-износен двигател 1 литър отгоре е напълно нормално... Купи си Аутобилд и чети дългите тестове от 0 - 100 000км на нова кола - дава им разлика от поне половин литър в разхода... Пследното беше с мазда 2.0ТДИ
за повреда може да се мисли, ако ти дава 12-15/100 и повече и то не еднократно а постоянно...
нали писах по-горе - стигал съм до 20/100 при задръствания + кратка отсечка - това с напълно изправен автомобил на 94000км пробег - колата съм я купил от познат чужденец в Мюнхен и й знам историята от деня на закупуването... при по-износен двигател 1 литър отгоре е напълно нормално... Купи си Аутобилд и чети дългите тестове от 0 - 100 000км на нова кола - дава им разлика от поне половин литър в разхода... Пследното беше с мазда 2.0ТДИ
Върни се в “Дизелови агрегати”