масло валволин SYNPOWER 5w40 за 1.9ТДИ АВБ мотор 74КВ
-
- Автомобил:
- Двигател:
масло валволин SYNPOWER 5w40 за 1.9ТДИ АВБ мотор 74КВ
здравейте колеги, следкато изчетох много форуми за масла се притесних.Като купих моя пасат 1.9ТДИ АВБ мотор 74КВ 2003г, майстора в сервиза каза че този мотор е помпа-дюза и трябва да му сложим масло валволин SYNPOWER 5w40.Аз установих , че щом е такъв маслото което му слагам трябва да има съставка 505.01, а това масло я няма, има един куп други.За него пише че е над всички изисквания на фолксваген.Та някой може ли да ми каже има ли проблем да карам с него или ще направя проблем на двигателя?Предварително ви благодаря!
Re: масло валволин SYNPOWER 5w40 за 1.9ТДИ АВБ мотор 74КВ
При мен се случи същото. След като си купих масло и го налях в мотора разбрах, че не поддържа 505.00 а трябва. Вече 6000 км. карам с него и нямам особени проблеми, освен че вече почна да си го папка и сутрин доста чукат повдигачите. Повече никога няма да си купя такова...Platinum?!?!?!?!

-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.valvoline.com/pdf/SynPower.pdf
Според Валволин това масло има формалното одобрение на VW за 505.01
Според Валволин това масло има формалното одобрение на VW за 505.01
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
ACEA A3/B3/B4, VW 505.01 - означава че става и за ПД 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Давай газ смело нищо и няма.Аз 100 000км карам ПД с 10w40 ти за една смяна се шашкаш.
Не е болка за умиралка, ама е добре на следващата смяна да си сложиш 505.01.
Досега несъм прочел каква е разликата в добавките и съставките някъде, а и реалните тестове показват, че използането на 505.01 при PD незначи безпроблемна работа на разпредлителния вал, така или иначе пак се износва.... и в много случай доста рано
.
Досега несъм прочел каква е разликата в добавките и съставките някъде, а и реалните тестове показват, че използането на 505.01 при PD незначи безпроблемна работа на разпредлителния вал, така или иначе пак се износва.... и в много случай доста рано

- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Давай газ смело нищо и няма.Аз 100 000км карам ПД с 10w40 ти за една смяна се шашкаш.
Колега, не думай! Верно ли го лашкаш с 10W-40? Не се ли притесняваш за дюзите? Големи клетви падат за тях - колко са нежни, как се износват, колко прегряват, как ако не е 5W изобщо няма да стигне до тях ...
На мен ми предстои първа смяна, откакто го имам красавеца и аз много се шашкам! На 79К км. съм и още не мога да се реша какво масълце да му вземна!

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
gushliak написа:На мен ми предстои първа смяна, откакто го имам красавеца и аз много се шашкам! На 79К км. съм и още не мога да се реша какво масълце да му вземна!
5W40 пълна синтетика,да отговаря на 505,01 най-добре кастрол или мотул
- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:...5W40 пълна синтетика,да отговаря на 505,01 най-добре кастрол или мотул
Колега, като "фен на tdi-тата"

карайте с оригиналното масло и няма да имате ядове стотици хиляди км.поне при мен е така
п.с на 400 000км мотора от вътре е като нов
п.с на 400 000км мотора от вътре е като нов
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
gushliak написа:KirilGeorgiev написа:Давай газ смело нищо и няма.Аз 100 000км карам ПД с 10w40 ти за една смяна се шашкаш.
Колега, не думай! Верно ли го лашкаш с 10W-40? Не се ли притесняваш за дюзите? Големи клетви падат за тях - колко са нежни, как се износват, колко прегряват, как ако не е 5W изобщо няма да стигне до тях ...
На мен ми предстои първа смяна, откакто го имам красавеца и аз много се шашкам! На 79К км. съм и още не мога да се реша какво масълце да му вземна!
Да точно 10 смени и да ти кажа не съм имал проблеми.Това се получи защото слушах теориите на майстори че след определен пробег трябвало да се мине на по гъсто масло.Сипвай си масло каквото пише в сервизната книжка и не слушаи никой.Дюзите според мен хич не са нежни а доста здрави.ТОВА ЧЕ АЗ СЪМ НАПРАВИЛ ПРОСТОТИЯ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТОВА МАСЛО Е ЗА ТОЗИ МОТОР.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
gushliak написа:Колега, като "фен на tdi-тата", моля те, дай съвет от къде да се снабдя с нещо "истинско", както се казва, че особено за Castrol-а легенди се носят!
Колега сори ,че се намесвам и аз ,но моето отношение за сега е най-положително за Мотул.Аз карам с серия 6100 което е 10W40 НО Е ПОЧТИ 90 ПРОЦЕНТА СИНТЕТИКА.Мога да кажа че останах изненадан от ниския разход на масло който ми даде колата.Едва 400 мл на 9000 км.За сравнение с предишната смяна на Кастрол кадето долях 700 мл за същия пробег.
При това смея да твърдя че автомобила ми е в перфектно техическо състояние.
Просто потърси в твоя регион дилъра на Мотул ако решиш да ползваш тази марка и попитай кои са им оторизираните магазини.
Един съвет от мен .Маслото да го сменят пред очите ти ,а не да оставаш колата че гяволъци много
Върни се в “Дизелови агрегати”