Лог файлове от Vag-Com за смяна ли е дебитомера ?
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
Лог файлове от Vag-Com за смяна ли е дебитомера ?
колеги поради поради съмнения за прецакан деботомер и след съвет на колегата morfei1 да направя лог файлове с Vag-com намерих малко време и взех че направих. Ще може ли да ми каже някой какво е положението защото нищо неразбирам. 

- Прикачени файлове
-
- LOG-01-001-xxx-xxx.xls
- (17.5 KиБ) Свален 414 пъти
-
- LOG-01-003-xxx-xxx.xls
- (18.5 KиБ) Свален 300 пъти
-
- LOG-01-008-xxx-xxx.xls
- (19.5 KиБ) Свален 262 пъти
-
- LOG-01-010-xxx-xxx.xls
- (17 KиБ) Свален 336 пъти
-
- LOG-01-011-xxx-xxx.xls
- (19.5 KиБ) Свален 642 пъти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лог файлове от Vag-Com за смяна ли е дебитомера ?
не ти е за смяна, но можеш да го почистиш. По принцип трябва да дава малко по-високи стойности. При теб всичко останало изглежда добре.
Не е зле да го почистиш, ако не си го правил досега.
- sto4o
почистих го колеги защото преди ми се беше появила грешка от него сега логовете са с почистен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Горивцето е колкото трябва, турбото си надува колкото трябва, не виждам проблем, че да го сменяш.
- sto4o
Значи да го чакам да сдаде окончателно багажа и тогава да го сменям. Питам защото беше ми се появила следната грешка Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 038 906 012 L
Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 2812
Coding: 00002
Shop #: WSC 31414
1 Fault Found:
17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground
P1144 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A
и имам някакво тресене в волана когато е място колата. След свалянето на дебитомера и почистването му грешката изчезна но тресенето на място си остана а аз си мислех че тресенето е от дебитомера но явно не е. Та заради тази грешка мислех че е за смяна вече дебитомерчето но явно не е. Благодаря колеги
Controller: 038 906 012 L
Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 2812
Coding: 00002
Shop #: WSC 31414
1 Fault Found:
17552 - Mass Air Flow Sensor (G70): Open or Short to Ground
P1144 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: N/A
и имам някакво тресене в волана когато е място колата. След свалянето на дебитомера и почистването му грешката изчезна но тресенето на място си остана а аз си мислех че тресенето е от дебитомера но явно не е. Та заради тази грешка мислех че е за смяна вече дебитомерчето но явно не е. Благодаря колеги

Аз доколкото знам, горивото се определя от показанията на дебитомера, тоест ако стойностите са по-ниски на дебитомера, впръсканото количество гориво също ще е по-малко, следователно колата няма да е толкова пъргава.
Не държи 850 единици, което е исканото количество. Има някъв пик в началото до 950, и бързо стойностите му падат около и под 800.
Не държи 850 единици, което е исканото количество. Има някъв пик в началото до 950, и бързо стойностите му падат около и под 800.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Показанията за горивото в лога са му нормални. Явно толкова въздух си засмуква наистина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dmode101 написа:Показанията за горивото в лога са му нормални. Явно толкова въздух си засмуква наистина.
Мда, погледни филтъра да не много мръсен или засечи с нов филтър как ще е, евентуално да няма листа или боклуци нещо в кутията на филтъра.
- sto4o
Zinoto написа:dmode101 написа:Показанията за горивото в лога са му нормални. Явно толкова въздух си засмуква наистина.
Мда, погледни филтъра да не много мръсен или засечи с нов филтър как ще е, евентуално да няма листа или боклуци нещо в кутията на филтъра.
филтъра е на около 7000 км
Моя го тупам на всеки 3500 ~ 5000 километра и в панела се събира толкова пясък, че го смуча с прахосмукачка.
- sto4o
morfei1 написа:Моя го тупам на всеки 3500 ~ 5000 километра и в панела се събира толкова пясък, че го смуча с прахосмукачка.
Прав си няма е лошо и аз да направя като теб но нали след 3000 му предстои цялостна смяна
- sto4o
morfei1 я кажи как ти се промени разхода след като сложи чипче от Брезел, че и аз мисля да сложа но се колебая
На един и същ път, с едан и съща нафта и едно и също каране, доколкото това е възможно реално, колата по бордови ми даде с 0.5л по-малко.
Отсечката съм я минавал многократно и винаги ми даваше разход 6.3, 6.4л. след чипа, ми даде 5.9 или 5.7л.
, нещо което не го беше правила с летните гуми, на този път.
Аз моя го карам по 15000км около 3 ~ 4 месеца. и го тупам постояно, на месеца поне веднъж. Не ми се мисли каква мизерия ще е ако не го отворя 15000км. и ако не изсмуча буклуците в панела, новия филтър ще стане за отрицателно време стар.
Отсечката съм я минавал многократно и винаги ми даваше разход 6.3, 6.4л. след чипа, ми даде 5.9 или 5.7л.

Аз моя го карам по 15000км около 3 ~ 4 месеца. и го тупам постояно, на месеца поне веднъж. Не ми се мисли каква мизерия ще е ако не го отворя 15000км. и ако не изсмуча буклуците в панела, новия филтър ще стане за отрицателно време стар.
Сподели повече за чипа,че и аз съм на кантар..в смисъл как се държи колата,как работи,пуши ли повече