Здравейте,
притежавам Пасат 2006год, втора употреба купуван от Германия преди 3 месеца.
Двигателят е дизел, 2.0, ДСГ скоростна кутия.
От 1-2 седмици забелязах, по-скоро започнах да чувам, странен шум, когато колата е на П (паркинг).
След като я качихме с мой познат на канал, се оказа, че шума идва някъде откъм скоростната кутия.
Интересното е, че шума се чува когато я запаля и изчакам 2-3 минути, а след като потегля или дори само ако сменя на скорост( ако включа на D) - шума изчезва, също и ако съм карал повече време/км, дори да е на паркинг - няма шум ( ако е загряла вече).
След като я карах на майстор, преположението му бе че шума е от МАХОВИК-а, получавало се нещо като луфт, случвало с е и на други,, но не е било болка/притеснение, досега не е чувал за счупен такъв, и да карам спокойно.
Обръщам се и към вас колеги, за по-безпристрастно мнение.

Проблем с маховик ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Проблем с маховик ?
колега маxовик е да и при мен бяxа същите симптоми
.но това 4е не се 4упи не си прав 4упи се и още как и тогава трябва да сменяш цялата скоростна кутия тъи като обикновенно като се с4упи и пробива корпуса на кутията, на колега от форума му се беше слу4ило наскоро и имаше някъде тема и смени цялата кутия защото натроши вси4ко вътре.и така работата от около 1400-1500лв за маxовик отива на няколко xиляди о то за кутия 2-ра употреба.така 4е,и аз първо се 4удиx ,но като се разтърсиx в някои друг 4уждестранен форум и като видяx какво става като се с4упи го смениx набързо
твоя е все още в на4ален стадии но все пак по-добре си го смени да не му мислиш.предпоалагм 4е още към 5000км,ако сега са по4нали тези шумове няма проблеми но все пак не е гаранция 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Според мен най-добрия вариант е бързичко да потърсиш консултация от още 2-3 майстора в тази област и да вземеш решение какво да се прави с кутията.Ако колегата е прав и проблема наистина е в маховика го ремонтирай навреме..иначе наистина ще си разковеш кутията и ще присъстваш на финансовото си убииство 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
както каза маимо, не търси мнения, а сменяй маховика
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
благодаря за бързите отговори. Изключително много ме успокоихте
...и, случайно да се продава втора употреба този маховик някъде? Трябва ли да се сменя всичко в тази кутия, или може само този диск?
благодаря за бързите отговори. Изключително много ме успокоихте

- maimo
колега 2-ра употреба няма смисъл пък и не знам как ще намериш.наи-добре нов,защото те на около 100000км се скапват като го вземеш не е гарниця 4е няма да е същия 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ме ориентира някой за цена? Автомобила е Пасат 2006, 2.0 ТДИ, ДСГ скоростна кутия.
И само маховика ли се сменява? Надявам се не трябва купувам цяла скоростна кутия ?
Лесно ли се подменя ( ако не е в офисициален сервиз)- дали моята друцка-майсторчето ще се справи?
Благодаря предварително за помощта.
И само маховика ли се сменява? Надявам се не трябва купувам цяла скоростна кутия ?
Лесно ли се подменя ( ако не е в офисициален сервиз)- дали моята друцка-майсторчето ще се справи?
Благодаря предварително за помощта.
- maimo
преди около 1 година като сменяx моя пак е 2006година ДСГ 2000тди цената му беше около 1400-1500лв смяната е като на ръ4ни скорости тои даже изглежда по4ти по същия на4ин,ако маистора е сменял на голф 4 или бора мисля 4е няма да има проблеми.само маxовика се сменя и си готов.предполагам 4е 3-4 4аса сте му стигнат само 4е трябват поне 3-ма 4овека защото кутията е много тежка накрая като се сваля.ако има още нещо питаи аз ве4е минаx по този път
звукът на колата стана съвсем друг 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отзивчивостта.
Още утре ще се поразтърся, да видим какво ще излезе.
Още утре ще се поразтърся, да видим какво ще излезе.
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз знам пък, че като се сменя маховика, задължително сменяш и съединителя. Поне за ръчните скорости така съм чувал (а и аз така направих на моята). При мен съединител и маховик излезнаха 1500лв., марка Закс (но набарах някаква промоция и го взех за 1300). За труд ми взеха 200лв. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Разпитах, цената все още си е толкова: 1400-1500лв ( някои неща криза не ги лови
).
Явно ще си направя подаръка за коледа
Само още нещо - трябва ли да се сменява и нещо друго при извършване на операцията, в смисъл - маслото на скоростната кутия, или някакви тампони или каквото и да е? Или само се сваля цялата скоростна кутия, сменява се маховика и се качва пак?
Има ли някъде основните стъпки ( в снимки, или описание поне )?
Благодаря на всички отзовали се.

Явно ще си направя подаръка за коледа

Само още нещо - трябва ли да се сменява и нещо друго при извършване на операцията, в смисъл - маслото на скоростната кутия, или някакви тампони или каквото и да е? Или само се сваля цялата скоростна кутия, сменява се маховика и се качва пак?
Има ли някъде основните стъпки ( в снимки, или описание поне )?
Благодаря на всички отзовали се.
- maimo
не само маxoвика се сменя нищо друго както каза маxа се скоротната кутия сменя се и пак по обратния ред.но все пак маслото и филтъра на ДСГ ако не знаеш се сменя на всеки 60000км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Maimo,
колата ми има сервизна книжка, и маслото с филтъра е сменяван преди 20к , това го провериха моите познати вече.
Просто се подсигурявах, дали няма някакви допълнителни операции, понеже ми се стори прекалено лесно
,
Благодаря на всички за отзивчивостта.
Весели празници и успешна нова година на всички колеги.
колата ми има сервизна книжка, и маслото с филтъра е сменяван преди 20к , това го провериха моите познати вече.
Просто се подсигурявах, дали няма някакви допълнителни операции, понеже ми се стори прекалено лесно

Благодаря на всички за отзивчивостта.
Весели празници и успешна нова година на всички колеги.
- VAG-fen
- Автомобил:
- Двигател:
a как се отцепва ХПД то,щото като гледам от никаде не се виждат болтовете,някой който е свалял да сподели че такава кутия за първи път ще свалям
Вече е свалена излиза като ръчна кутия на голф 4

Върни се в “Дизелови агрегати”