Golf 3 gtd 1.9 проблем с авансатора
- w3r3w0lfbs
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 gtd 1.9 проблем с авансатора
Здрасти колеги, от няколко месеца имам Голф 3 1.9 гтд и честно казано не разбирам много много от двигатели, помпи и като цяло от механиката по колата. Преди 1-2 месца започна да ми капе дизеловата помпа и трябваше да я закарам на сервиз да я оправят. Евала на механиците, че спряха капенето ама от тогава спря да функционира и авансатора (аз лично от както я имам колата винаги сам му викал смукач
ама като се поразрових тука стана ясно че се казва авансатор) преди като го опъна и се вдигаха оборотите сега няма никаква разлика. Иначе отпред като погледна там жилото се опава. Вчера си смених подгрчващите свещи и сега пали без проблеми сутрин и в студ и в жега ама все още ме гложди защо не работи. Явно механиците са направили нещо ама тъй като са на 200км от нас, не върви да бия толкова път като не знам какъв е проблема а и все няма време. Надявам се някой да може да удари 1 рамо. Благодаря!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 gtd 1.9 проблем с авансатора
На помпата жилото трябва да е вързано за едно лостче, като го опънеш забележи дали се е мръднало лостчето може да са го оставили хлабаво жилото и затова да не реагира, ако е така при върнат авансатор от купето разхлабваш фиксиращото жилото болтче и го стягаш под напрежение леко да бъде.
- w3r3w0lfbs
- Автомобил:
- Двигател:
Това е точно проблема, че и лостчето се мърда като опъна жилото. Някакви идеи?
- w3r3w0lfbs
- Автомобил:
- Двигател:
Опа, тоя проблем го разрешихме. Има там на помпата 2 болчета които регулират оборотите и явно колко да се мърда това лостче, защото един познат разхлаби тука едното болтче и стана работата. Благодаря за вниманието.
Върни се в “Дизелови агрегати”