Здравейте,ще се постарая да бъда кратък и изчерпателен...
Имам пасат 1.9 tdi,2002-160 000 км.-реални.30хил.съм му навъртял в България за година-след около 2-месеца каране в"ооо майко,мила родина моя" взех да усещам някакъв тип смущаване в работата на двигателя по време на режим на празен ход -изразено в леко моментно претрисане...един вид-спира и пак тръгва-образно казано(който знае за какво говоря, ще ме разбере)и така карах до сега,колата си върви няма проблем,та как ли не съм я карал-някой път го прави, някой път не....бях забелязал,че докато е студена нямаше този проблем, а и нормално-оборотите са по-високи. Карал съм я на диагностика - като цяло казаха ми "няма грижи, всичко в норма". Да де, ама откато постегна малко времето взе да го прави и веднага след като я запаля(не така изразително-но достатъчно да направи впечатление).
Моля ви,ако някой вещ или запознат хвърли око на темата ми, да даде някакъв тип обосновка.
Благодаря ви предварително.

претрисане на двигателЯ???
-
- Автомобил:
- Двигател:
претрисане на двигателЯ???
Последна промяна от gr_kanev на Пон 28 дек 2009 18:15, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против главните букви, препинателните знаци и българският правопис ?
Причина: Какво имате против главните букви, препинателните знаци и българският правопис ?
Re: претрисане на двигатела???

Колега аз имах подобни проблеми.Значи вариантите са-недобра синхронизация на валовете(недобре зацепен ангренаж),проблемна или недобре регулирана дюза и последния е демпферен маховик,но при ПД той не тресе а се чува едно странно румулене на празен ход и лек шум в скоростите..Съветвам те да отидеш при човек ,който е в час с тия мотори и да ти провери синхронизацията на валовете 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви,-"питай патило, а не старило" си е много правилна поговорка! Сега си идва и баш проблема-кой сега е номер едно измежду псевдо баш майсторите...
Тръпки ме побиват като почнат да бачкат на принципа ако не е това ще сменим и онова....
Мерси още веднъж.
Тръпки ме побиват като почнат да бачкат на принципа ако не е това ще сменим и онова....
Мерси още веднъж.
Върни се в “Дизелови агрегати”