Подгревни свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Подгревни свещи

Мнениеот the_tupan » Съб 02 яну 2010 12:00

Здравейте, колеги и за много години! От известно време и при мен почна да се явява прословутото претрисане на мотора при първо палене. Иначе проблеми нямах и в най- големите студове- палеше от четвърт, но напоследък ми прави впечатление, че се замисля една идея повече преди да запали и претрисането на мотора продължава 3-4 секунди. Днес реших да си проверя свещите като взема (+) от акумулатора с един кабел и да видя дали дава искра при допиране на свещта. Всички свещи даваха искри, но две от тях много слаби в сравнение с другите. Въпросът ми е при изгоряла свещ трябва ли да прехвърча искра? Благодаря! :beer
П.П. Голф 3 АФН.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Подгревни свещи

Мнениеот tdi fen » Съб 02 яну 2010 12:36

искра има когато има консумация ако свеща е изгоряла няма консумация няма искра ,мойте са същата работа на 3 искрата е слаба на 4 тата доста силна,това означава че повечето са на път да скоро да изгорят (греят слабо) но докато работят 4те няма да имаш проблеми

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 02 яну 2010 13:44

Мерси, колега! :bowdown :beer :lock:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 02 яну 2010 16:46

Ако някой ми покаже подгревни свещи /освен новите пиезоинжектори/, които хвърлят искра, ще го почерпя. Подгревните свещи се нагряват, като в момента в който започнат да си отиват, се загрява по-малка част от тях. За искри и дума не може да става въпрос. А и с оглед многото теми за подгревните свещи, тази мисля е излишна.

Върни се в “Дизелови агрегати”