Странно забиване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Странно забиване

Мнениеот the_tupan » Нед 10 яну 2010 16:24

Здравейте, колеги! Направо към проблема...от вчера установих, че и при мен колата забива. Като дам газ до ламарината на трета стига до 3200об. и все едно се включва ограничител на скоростта.Просто не иска да развие повече обороти. Викам си ОК, геометрията се е зацапала, нали все пак е зима и не съм я вкарвал в лютиката скоро.Обаче нали ако компа дръпне шалтера на турбото колата става като чист дизел и това се оправя само като се угаси колата и се запали наново. Но при мен не става така! :banghead: :screwy Колата забива, аз отпускам малко газта, после пак я настъпвам до долу и колата продължава да си ускорява без проблеми до 4500об. все едно нищо не е било. Просто усещам как като че ли турбото се изключва за момент и после пак се включва след като отпусна малко газта.Колата си има тяга и без да гася мотора.Дано да сте ме разбрали. Няма промяна в звука и вървежа, не пуши и няма проблеми с паленето. Става въпрос за Голф 3 АФН. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Странно забиване

Мнениеот garsona » Нед 10 яну 2010 18:06

Палиш и тръгваш още от първа до критични-те обороти , така изреждаш всички предавки ако имаш възможност !

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 10 яну 2010 18:37

garsona написа:Палиш и тръгваш още от първа до критични-те обороти , така изреждаш всички предавки ако имаш възможност !

И какъв ефект да търся?! :roll:

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Нед 10 яну 2010 18:55

ЕФекта е развъртане на турбината , и по този начин ще се оправи забиването , като я настъпващ до критичните се почиства сама от нагара и саждите !

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Нед 10 яну 2010 19:18

И ефекта ще е нов съединител,по добре ако ти е зацапана геометрията или отиваш при някои майстор да я оправи(рециклира) или пробваи на магистралата на 4 и 5 да я цедиш малко.Но най добре закачи колата на комп да я види някои разбиращ.Успех

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 10 яну 2010 19:22

Добре де ако проблема е геометрията не трябва ли веднъж като забие да се оправи след като се рестартира колата?При мен не е така.Само като отпусна за момент газта и след това я настъпя пак докрай забиването изчезва.

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Нед 10 яну 2010 19:37

vw_manqk написа:...

Е начи аз трябва да съм си сменил няколко пъти съединителя , не пиши по инерция моляте и мисли преди да пишеш !

vw_manqk написа:Кво да мисля бе не си ти човека който ще ми праи забележки ясно !!!

Като какъв ми казваш това , а ?
Човека иска съвет давам му го , ти си мислиш че като сменяш предавките от първа до пета до критичните ободоти ше се прецака съединителя , аре тогава обоснови се как , и защо ?

Последна промяна от garsona на Нед 10 яну 2010 20:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Нед 10 яну 2010 19:58

Кво да мисля бе не си ти човека който ще ми праи забележки ясно !!!
the_tupan отиди при някой майстор с вак комп и ще покаже какъв е проблема.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 11 яну 2010 7:37

Айде пак почна спора :beat_butt2 съединителя ако не се пали той или гумите едва ли нещо ще му стане.Другото което е около Козлодуй откадето е колегата да вкарва в червения сектор на 4 и 5 си е доста сериозна работа.Аз пробвах да карам на 3та 20 км на 3500об и на места ми е множко,тай че по добре колегата ако иска да прочисти турбото да прави ластици от примерно 2000 до 4000 об все пак целта е и да се раздвижат лопатките.Пробвай също като забие така да задържиш газта на това положение 10 сек ако е турбото компа ще си обади.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 11 яну 2010 9:51

Колегата fox_vt ти е обяснил какво да пробваш,за да се раздвижат лопатките.Според мен една от причините е леко зацапана геометрия.Случволо се е и при нови турбини.На мен леко ми задържаше лостчето,като го движех с ръка,но в събота ходих до Златоград и обратно, та си я раздвижих геометрията по завоите много,много хубаво и сега е пушка.Иначе си провери основните неща - филтри,маркучи,егр и т.н. ,знаеш - писано е много!Успех и пиши ако има развитие.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 11 яну 2010 12:33

nasko1978 написа:Колегата fox_vt ти е обяснил какво да пробваш,за да се раздвижат лопатките.Според мен една от причините е леко зацапана геометрия.Случволо се е и при нови турбини.На мен леко ми задържаше лостчето,като го движех с ръка,но в събота ходих до Златоград и обратно, та си я раздвижих геометрията по завоите много,много хубаво и сега е пушка.Иначе си провери основните неща - филтри,маркучи,егр и т.н. ,знаеш - писано е много!Успех и пиши ако има развитие.

Ясно ми е, че проблема най-вероятно е зацапана геомертия, но въпроса ми е дали е нормално след като веднъж забие пак да си има мощност без да се налага да се гаси колата. :) :beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 11 яну 2010 13:31

Малко развитие по проблема...след доста сериозно раздвижване на геометрията и продухване на мотора нещата почти се оправиха. Когато тръгна да ускорявам при около 2600-2800 об. се усеща едно забавяне, след което колата продължава да си ускорява нормално. Това го отдавам на леко задържаща геометрия, но може и да греша. :roll: Иначе няма и помен от предишното забиване.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 11 яну 2010 13:34

Задържа някъде за момент и забива,като пуснеш педала и актуатора се връща.Имах една тема за пружина на актуатора,но никой нищо не каза.При мен го имаше този проблем,та си мислех ,че е от хлабава пружина на актуатора и не може да преодолее макар и малко съпротивление по пътя си.Откакто си пренаредих вакуумите,нямам проблем.Истината е ,че си трябва ръчкане в по високи обороти,но при загряла кола и на добър път,с акъл!!!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 11 яну 2010 14:17

garsona написа:ЕФекта е развъртане на турбината , и по този начин ще се оправи забиването , като я настъпващ до критичните се почиства сама от нагара и саждите !

Ако проблема е в H75 какво правим, как решаваме проблема :roll: ?

the_tupan написа:Ясно ми е, че проблема най-вероятно е зацапана геомертия, но въпроса ми е дали е нормално след като веднъж забие пак да си има мощност без да се налага да се гаси колата. :) :beer

Няма такъв филм, забие ли.... влезе ли в сервизен режим си иска "рестрат", а той става с гасене и палене на мотора :) .

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пон 11 яну 2010 20:26

morfei1 написа:
Ако проблема е в H75 какво правим, как решаваме проблема :roll: ?

Пробва да я продуха по този начин , ако не стане ясна е работата Н75 или дебитомер или хлабави в-ли , безтва кво се опитваш да докажеш ?

Върни се в “Дизелови агрегати”