Въпрос за турбото на Поло 1.4 тди PD ,75 коня

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за турбото на Поло 1.4 тди PD ,75 коня

Мнениеот Pirogov » Пон 11 яну 2010 22:50

. Турбото се включва на 2000 оборота.Интересува ме възможно ли е да се направи така,че да заработва в по-ниски обороти (1000 да речем или дори от 0)?! mhihi И също така може ли да се надуе турбината без чипове и софтуер с некаф пиниз който НЕ струва много парички :screwy Казаха ми че у Перник сичко правели ама не вярвам :D

Последна промяна от Pirogov на Вто 12 яну 2010 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Въпрос за турбото на моята машинка

Мнениеот 6669 » Пон 11 яну 2010 22:59

Колко по-евтин пиниз от чип-а ? 100-150 лева е, няма смисъл да побългаряваш :wink:

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пон 11 яну 2010 23:11

С чип за 100-150 лева си мисля че мога само да я счупя... не ми се дават 600 за "истински чип" :|

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Вто 12 яну 2010 7:55

Pirogov написа:Поло 1.4 тди PD ,75 коня. Турбото се включва на 2000 оборота.Интересува ме възможно ли е да се направи така,че да заработва в по-ниски обороти (1000 да речем или дори от 0)?! mhihi И също така може ли да се надуе турбината без чипове и софтуер с некаф пиниз който НЕ струва много парички :screwy Казаха ми че у Перник сичко правели ама не вярвам :D

Първо, турбото НЕ "включва", а се развърта, т'ва не е мерцедески компресор с електромагнитна шайба или нещо с "он/оф"-бутон.
Така... Как разбра, че имаш пълно налягане на 2000 оборота? Ако е само слухово, или според чувството за ускорение - намери друг начин да замериш (например с бууст-метър).
След това... Ясно е, че от 0 оборота няма как да се развърта (освен ако не вържеш някой ел.-сешоар mhihi ). Taкa... На 1000 не е рентабилно, щото вървежа на турбо-колите не идва само от повечето въздух. Изисква се и повече гориво, за да се запази идеалното съотношение на горивната смес.
Така... с турбината можеш и да си поиграеш, ...и без софтуер. Има т.нар. акутатор, който може да натегнеш, отпуснеш... по много начини... но с това няма да свалиш оборотите при които се развърта, може единствено да повишиш налягането на въздуха, което прави. Обаче повече въздух иска и повече гориво. Как ще го доставиш без софтуерна модификация - не знам. А "у Перник" могат само да направят това за което ти казах по-горе, но без да оптимизират гориво-въздушната смес. Нещо на което не бих подложил моята кола. Вярно, че то е печка и са малко по-корави мотори, ама пък за какви поражения съм чувал при дизелаците...

П.П. Това не е дизелов раздел!!!
П.П.П. Темата ти е по-скоро за тунинг-раздела!!!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 12 яну 2010 9:28

Темата даже не е и за тунинг раздела. У Пернику не знам как ги правите колите ама не ти препоръчвам да правиш такива изцепки. Като започнем с MuTa4eTo с чиповете за по 100лв. Чиповете направени от професионалисти за по-новите модели автомобили струват скъпо защото те си залагат задника ако стане нещо на автомобила ти, а при купените от някъде си ще кажат "ами то на друга кола работи ама при тебе не знам защо се счупи". На кратко Митака ти е обяснил туй унуй ама не е задължително актуатора да може да се наглася. Повечето са статични точно поради тази причина.
Не мисля, че е добре да "пипаш" като изобщо си нямаш на представа как работи този двигател. Можеш само да си навредиш. Обърни се за това към професионалисти за да не останеш без кола.
Успех

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 12 яну 2010 10:08

Първо колега видях че е Поло раздел затова пиша тук.За Перник това си беше откровен майтап :) ... За темата ми - това беше просто въпрос,няма да го направя никога,все пак съм теглил кредит за тая кола,не искам да я строша .Относно мотора ми си мисля че вобще не е много корав - малък литраж,3 цилиндара.. и все пак е немски така че имам му вяра :D Като намекна за сигурни чип фирми в бг ,би ли препоръчал някоя от опит да речем.И аз много се замислям да сложа чип,но ме е страх да не прееба колата.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 12 яну 2010 10:15

Бих препоръчал, но ще бъде реклама.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 13 яну 2010 0:22

Vizor написа:Бих препоръчал, но ще бъде реклама.
Ми пиши ми на лични :deal

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Re: Въпрос за турбото на моята машинка- моля преместете в дизели

Мнениеот sasho_mf » Сря 13 яну 2010 11:13

има и такъв раздел във форума - платени обяви

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за турбото на моята машинка- моля преместете в дизели

Мнениеот nasko1978 » Сря 13 яну 2010 14:40

У Перник на такива като теб им казваме :търсачкаа има около 774 теми!

Върни се в “Дизелови агрегати”