Пасат Б5 ТДИ -1999г - свирене на лагер
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 ТДИ -1999г - свирене на лагер
Колеги от известно време започна да ми присвирва някакъв лагер.Интересното е че свиренето започва когато двигателя загрее при студен не се чува грам.След различните любителски тестове които направих- поливане на ремъците с вода и др.догатки от познати че свири ролката на алтернатора или на климатика и др.установих че при натискане педала на съединителя плътно до долу и задържане в натиснато положение свиренето изчезва напълно.Поразпитах разни майсторчета като им обясних проблема и се започна - или е лагер на съединителя или е лагер на скоростите божа работа като се разглоби ще се види.Значи колата си я карам всеки ден-съединителя ми отделя долу скоростите се включват много хубаво нямам забележки но пусто ме дразни това свистене и свирукане особено сега когато времето се позатопли и започнах да поотварям леко прозорците се чува фиу фиу фиу.Въпроса ми е някои имал ли е същите проблеми и дали трябва да имам притеснения че ако тръгна на път няма нещо да се счупи и да ме остави насред пътя или да си карам колата и да не се втелясвам чак толкова - музиката на 6 и газ.Моля за мнения и препоръки.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
Re: Пасат Б5 ТДИ -1999г - свирене на лагер
Здр.Вероятно е лагера на първичния вал на скоростите.Провери си маслото в скоростите.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото го сменях на предишната смяна намаслото на двигателя значи е на не повече от 10000-12000х.км.но не се сещам каква точно марка масло сложих знам че си беше за скорости и като че ли май беше Мидланд но сега като се позамисля малко преди да сменя маслото на скоростите това присвирване май го нямаше.Възможно ли е да е от самото масло като марка да не е хубаво или да са ми сипали по малко от колкото трябва не знам колко събират скоростите но май ми сложиха точно 2 литра-малко ли е много ли е нямам си и на идея и интересувам се ако е деиствително тоя лагер безвъзвратно ли е заминал ако отново сменя цялото масло и сложа оригиналното масло и точното количество имам ли някакъв шанс това свирене да спре или вече лагера е заминал тотално и проблема ще се оправи само при смяната му/на лагера/с нов ,защото таз гимнастика хич не ми се нрави да я правя и съответния въпрос ако си карам така без да сменям този лагер ще имам ли сериозни проблеми да не се счупи нещо.Дайте акъл да сменявам ли маслото в оторизиран сервиз има ли смисъл или пък да долея от същото да не би пък да са сипали по малко от необходимото.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Възможно е. Кутията е доста капризна от към масло. Иска си задължително 75W90 пълна синтетика. Не съм чувал до сега за кутия която да е нямала проблеми след слагане на друго масло (било то и след 20 000км).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи маслото ми е със сигурност 75W90,но дали от марката има значение.За начало ще го сменя него Пък каквото сабя покаже дано да имам успех,че иначе мамата си трака не ми се мисли.А ако го сменя ипродължава присвирването мога ли така да си карам или обезателно ще трябва да се отварят скоростите за смяна на този лагер.
- pepi3196
Ако продължава да вие (свири)по-добре го оправи
Може да кара един ден, може и година
Ако блокира лагера работата може да стане дебела
Може да кара един ден, може и година
Ако блокира лагера работата може да стане дебела

-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде в Юнитрейд или Порше- разлика в качеството на работа ще има ли или само малка в парата?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз бих отишал в проверен малък сервиз. В Порше и в Юнитреид ще ти отрежат главата за този ремонт.
- pepi3196
brum написа:Аз бих отишал в проверен малък сервиз. В Порше и в Юнитреид ще ти отрежат главата за този ремонт.

Пробваи клубен сервиз четеш отзивите,и се ориентираш.
Върни се в “Дизелови агрегати”