ЗА ТРИЕНЕНЕ
- golf II 16V
- Автомобил:
- Двигател:
ЗА ТРИЕНЕНЕ
1.9 TDI 1Z при студен старт пуши биало и тресе така около една две минути и се оправя защо помагаите.
Последна промяна от golf II 16V на Чет 31 мар 2011 18:05, променено общо 1 път.
- golf II 16V
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI 1Z при студен старт пуши биало и тресе
пали от раз ако са свещи ниама ли да пали трудно?
Другите варианти са некачествена нафта, пикаещи дюзи и лоша центровка на помпата.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
golf II 16V написа:пали от раз ако са свещи ниама ли да пали трудно?
Пали от раз защото не работи 1 или 2 свещи . TDI пали и в най-големия студ така , но тропа докато позагрее .
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
golf II 16V написа:пали от раз ако са свещи ниама ли да пали трудно?
Зависи от температурата. Ако е -3 ще прави както казваш. Ако е -15 може и да не запали. При мен беше така, докато сменя свещите, дип, че не бяха изгорели, но явно не са греели достатъчно добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
свещи 99% просто си ги провери преди да пипаш дюзи и центровка на помпата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
В случая не е причината в дюзите, наистина свещите и центровката трябва да се видят, но аз бих проверил и горивото, в 80% от случаите проблема е там и е най-вече от износване на помпата и иска регулировка. Колега как пали при температури около 2-3 градуса, има ли го белия пушек и притрисане, само че за по-кратко?
Последна промяна от Zinoto на Вто 26 яну 2010 21:48, променено общо 1 път.
- golf II 16V
- Автомобил:
- Двигател:
когато е по топло не тресе и изпушва само малко при самото палене може и да са свещите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери ги, ако са ок, остава другото
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не е достатъчно да работят. При мен работеха, но имам сериозно подобрение след смяната. Много по-малко пушек като запали. Запалва от 2-3 оборота на стартера на -15, ако е с 1 акумулатор. Почти не тресе.
Преди да ги сменя - върти много, почти до край на акумулатора, като запали яко пушек сив с мирис , и доста вибрации. И това при под -10. При -2-3 гр пали веднага, но тресе и пуши 1 минута.
Верно, че само 2 пъти има такива температури, за да съм убеден, че вече всичко е наред. Но днес на -15 запали учудващо добре при положение, че много малко карам и акумулаторът сигурно не ми е добре зареден. Вчера направо сложих 2-ри акумулатор, защото не бях карал 4 дни. С него направо от първия оборот запали.
Има един Ситроен дизел преди. Трудно палеше прио под -10. Започнах да си нося още 1 акумулатор и като под -10 го вадех, кабелите и въртеше като бесен и палеше много по-лесно.
Преди да ги сменя - върти много, почти до край на акумулатора, като запали яко пушек сив с мирис , и доста вибрации. И това при под -10. При -2-3 гр пали веднага, но тресе и пуши 1 минута.
Верно, че само 2 пъти има такива температури, за да съм убеден, че вече всичко е наред. Но днес на -15 запали учудващо добре при положение, че много малко карам и акумулаторът сигурно не ми е добре зареден. Вчера направо сложих 2-ри акумулатор, защото не бях карал 4 дни. С него направо от първия оборот запали.
Има един Ситроен дизел преди. Трудно палеше прио под -10. Започнах да си нося още 1 акумулатор и като под -10 го вадех, кабелите и въртеше като бесен и палеше много по-лесно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко е цената на тези свещи, че и мойта прави така. На студено пали малко по-трудно отколкото ако е топло и тресе яко...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз съм човек с добри (така мисля
) познания "по тока" , но не се сещам как една свещ , която не е изгоряла ще грее по-лошо от друга неизгоряла , но нова
.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Повярвай ми, има как, виждал съм го с очите си. Просто не нагрява цялата повърхност на грещата част. И при мен TDI-то палеше, но тресеше при много ниски температури. Оказа се, че от 4 свещи греше само една. 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Аз съм човек с добри (така мисля) познания "по тока" , но не се сещам как една свещ , която не е изгоряла ще грее по-лошо от друга неизгоряла , но нова
![]()
.
Да те подсетя, често стари свещи стават по-високоомни, затова греят по-слабо. Аз съм сменял такива след замерване с омметър. Щом си на "ти" както казваш "по тока", значи бързо ще разбереш за какво иде реч.
Върни се в “Дизелови агрегати”