Проблем със скоростите Поло 1,9 дизел 1997

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
K3v1n
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростите Поло 1,9 дизел 1997

Мнениеот K3v1n » Пет 14 окт 2011 21:53

Здравейте Колеги!
Преди малко както си карах колата нещо май изтропа и сега, като включа на 1-ва колата си потегля, ама с отпускането на съединителя, скоростният лост се мести назад (не изключва от скорост, просто мърда) на 2-ра, 3-та, 4-та........... този проблем го няма. Като гася колата също издава един много гаден звук (Като все едно ще се разпадне)....
(Преди време, когато сменях маховика издаваше подобен звук при гасене, но скоростният лост не се мърдаше сам за това мисля, че проблема не е от него...
Та въпроса ми е: Някой имал ли е подобен проблем и каква може да е причината...
:cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със скоростите Поло 1,9 дизел 1997

Мнениеот smash22 » Съб 15 окт 2011 10:26

При мен беше същото положение на същия модел поло ,беше прецакана скоростната кутия ,нещо като фабричен дефект има този модел на скоростите и най-големия проблем беше че не се намират такива много е трудно едвам намерихме една за 400 лв която с пазарлък падна на 300 . и смяна 100 и масло 30 та излезе бая скъпо това поло ,а отначало имаше едно виене само след това стържене и накрая почна като тебе да стават едни много странни тропания скърцания трескания и т.н

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 окт 2011 11:10

smash22 написа:При мен беше същото положение на същия модел поло ,беше прецакана скоростната кутия ,нещо като фабричен дефект има този модел на скоростите и най-големия проблем беше че не се намират такива много е трудно едвам намерихме една за 400 лв която с пазарлък падна на 300 . и смяна 100 и масло 30 та излезе бая скъпо това поло ,а отначало имаше едно виене само след това стържене и накрая почна като тебе да стават едни много странни тропания скърцания трескания и т.н

По описанието ти става ясно, че не е било "фабричен дефект", а по-скоро се касае за немърливост от твоя страна. Като виеше в началото сети ли се да видиш нивото на маслото? :lol:

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 12 ное 2011 13:34

stefan4o написа:
smash22 написа:При мен беше същото положение на същия модел поло ,беше прецакана скоростната кутия ,нещо като фабричен дефект има този модел на скоростите и най-големия проблем беше че не се намират такива много е трудно едвам намерихме една за 400 лв която с пазарлък падна на 300 . и смяна 100 и масло 30 та излезе бая скъпо това поло ,а отначало имаше едно виене само след това стържене и накрая почна като тебе да стават едни много странни тропания скърцания трескания и т.н

По описанието ти става ясно, че не е било "фабричен дефект", а по-скоро се касае за немърливост от твоя страна. Като виеше в началото сети ли се да видиш нивото на маслото? :lol:

Естествено това беше първото нещо което съм направил маслото си беше перфектно и си беше точно колкото трябва въобще нямаше загуба и беше чисто като ново !

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 12 ное 2011 14:31

Фабричен дефект,появил се на 200000+ няма.Има неправилно каране на автомобил,несъобразен с мощноста и възможностите на самия модел.Не кавам,че колегата е причината.Просто този вид:D,SDI,както и бензиновите 1,4 при Поло,създават впечетление,че атомобила има мощност(до 60км/ч е така) и напъват прекалено.Самата кутия е направена за по малки натоварвания.С времето почва да вие и т.н.Но няма как да знаем как е управлявана колата,поне първите седем години :wink:

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Съб 12 ное 2011 21:31

Да взема и аз отношение по темата. Понеже имам такова поло от 2 месеца и прочетох, че една от най-лошите болежки е точно скоростната кутия и не знаех моята в какво състояние е, закарах тези дни колата при клубни майстори. Оказа се, че ми липсва 1,5 !!!! литра масло. Смених и семеринга. Направо благодаря на Господ, че не се забавих повече. Така че там наистина трябва много да се внимава.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 20 ное 2011 9:15

Еми аз съм я пазил ама когато я купих не чух виенето ,а след няколко дена го чух явно колата в чужбина си е тормозена .

Върни се в “Дизелови агрегати”