няма никакъв напън колата - Пасат Б5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Samir
Автомобил:
Двигател:

няма никакъв напън колата - Пасат Б5

Мнениеот Samir » Пет 05 фев 2010 2:28

Здравейте колеги,
дали мога да Ви помоля за мнение относно едно проблемче с моя Пасат Б5 1.9 TDI с автоматична скоростна кутия . Проблема е там ,че хич не върви. Няма го оня напън на колата , когато тръгвам да изпреварвам давам газ до дупка за да дръпне малко повече ,иначе неще да върви.А наскоро сутрин както всеки ден паля колата тръгвам и по пътя рекох да изпреваря един заспал бакшиш , натиснах повече газта .за да дръпне по-бързо и колата просто ме шашна...върви перфектно просто се усети ,че под капака има 110 коня. В този ден бях много щастлив , но на другия ...отново мудната работа. Мислих да е от скоростите но ако е от тях ,защо един ден си вървеше съвсем спокойно и после пак се прецаква. Колата е обслужена изцяло , но явно нещо е пропуснато , дали някой би дал разумно мнение и евентуално и решение :) ... ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: няма никакъв напън колата - Пасат Б5

Мнениеот gogovaseev » Пет 05 фев 2010 7:47

колега така както го обяснява6 колата ти влиза вав сервизен режим а при4ините може да са много просто потарси някои колега сас ваг ком зака4ете я и направете малко логове за да се види от какво идва аварииния режим.успех :beer

Потребителски аватар
Samir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Samir » Пет 05 фев 2010 11:34

мисля ,че малко се навързват нещатата тъй като отското карам автомобила и на таблото под километрите ми е изписано сервиз и мига . има ли нещо общо това или ... ?

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 05 фев 2010 11:48

Samir написа:мисля ,че малко се навързват нещатата тъй като отското карам автомобила и на таблото под километрите ми е изписано сервиз и мига . има ли нещо общо това или ... ?

Това няма общо с проблема ти.Това е сервизния интервал и той се оправя ,като вкараш ключа натискаш бутона за километрите и даваш на контакт тогава.Почва да мига и като завъртиш надясно си занулява инспекцията.
има поне сто теми само за това.Ако не стане така прочети и други теми.Може нещо да не съм го написал вярно.
А относно проблема ти с невървенето за мен си иска качествена диагностика.
Обърнете внимание на три основни неща.Щом колата е автоматик диагностика скоростна кутия.Показания на дебитомера.И най вече дали лоста на турбината за променлива геометрия сработва добре.В голяма част от случаите той е виновен за повечето сервизни режими.
Катализатора махнат/ИЗБУШЕН ли е .Ако не - време му е.
Ако има записани грешки вземи разпечатка или си ги запиши и публикувай тук.Някой колега ще ги разчете.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 05 фев 2010 11:58

Samir написа:мисля ,че малко се навързват нещатата тъй като отското карам автомобила и на таблото под километрите ми е изписано сервиз и мига . има ли нещо общо това или ... ?

За разлика от ръчките, авт. скоростна кутия има интервал на обслужване. Казваш, че колата е обслужена напълно, това включва ли и кутията? Проверил ли си маслото в кутията? Предполагам знаеш, че маслото се проверява при загрял и работещ двигател, на хоризонтална повърхност, лоста в положение "паркинг" или "неутрал", като преди това прекарваш лоста през всички позиции.

Потребителски аватар
nane
Автомобил: Passat
Двигател: ADR

Мнениеот nane » Вто 29 мар 2011 12:40

колеги ще ползвам тази тема за да не отварям нова искм да попитам за пасат 4 2000г.колата забива6е на 110 км влизаше в сервизен режим и записваше грешка въздушни колектори свалихме турбото за почистване на геометрията въпреки че нямаше много нагар монтирахме турбото обаче проблем колата не върви а преди това поне до 110км се набираше доста прилично сега не иска пет пъти свляхме турбото и си мислихме че сме обърнали пластината но след 5сглобване колата тръгна горе доло добре ноо тръгва да върви от 2300 оботрта до там е по зле от чист дизел колата пали добре няма други разлики от преди освем в вървенето и влизането в сервизен режим за сега го няма и това се подобри другото което ми прави впечареление е че маркуча които излиза от интеркулера не надува даже като подадем газ и стисна маркуча засмуква на вътре а според мен трябва да го надува да прави налягане от какво може да е проблема моля помогнете :bowdown

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 29 мар 2011 13:23

nane написа:колеги ще ползвам тази тема за да не отварям нова искм да попитам за пасат 4 2000г.колата забива6е на 110 км влизаше в сервизен режим и записваше грешка въздушни колектори свалихме турбото за почистване на геометрията въпреки че нямаше много нагар монтирахме турбото обаче проблем колата не върви а преди това поне до 110км се набираше доста прилично сега не иска пет пъти свляхме турбото и си мислихме че сме обърнали пластината но след 5сглобване колата тръгна горе доло добре ноо тръгва да върви от 2300 оботрта до там е по зле от чист дизел колата пали добре няма други разлики от преди освем в вървенето и влизането в сервизен режим за сега го няма и това се подобри другото което ми прави впечареление е че маркуча които излиза от интеркулера не надува даже като подадем газ и стисна маркуча засмуква на вътре а според мен трябва да го надува да прави налягане от какво може да е проблема моля помогнете :bowdown

Започва се оттукhttp://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Потребителски аватар
nane

Мнениеот nane » Вто 29 мар 2011 14:05

б5 тди 110к.с

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 29 мар 2011 14:18

nane написа:б5 тди 110к.с

а проверихте ли акутатора на турбото ? дебитомера ? вакумите ? н75 ?

Потребителски аватар
nane

Мнениеот nane » Вто 29 мар 2011 14:25

колега всички вакоми са сменени дебитомера няма как да се е развалил след свалянето на турбото зщото не е пипан. а актатоара какво е ?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 29 мар 2011 14:56

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 29 мар 2011 14:58

акутатора е тая джажа дето дърпа посредством лостче променливата геометрия на турбината . прегледай все пак вакумите как са . може нещо да са разменени (да не са навързани правилно )

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Вто 29 мар 2011 15:05

Правилният термин - "актуатор".

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 29 мар 2011 15:06

А К Т У А Т О Р , колеги!
Нито АКУРАТОР, нито АКУТАТОР. :012:
viewtopic.php?f=59&t=215943
:beer

Потребителски аватар
nane

Мнениеот nane » Вто 29 мар 2011 15:15

колега два дена я мъча тая кола и не иска всички вакоми са по място и са сменени с нови маркучи всичко е както трябва от страна на вакомите :banghead:

Върни се в “Дизелови агрегати”