Проблем 1.9 ТДИ Голф 4 не пали или много трудно пали.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
MMarketing
Автомобил:
Двигател:

Проблем 1.9 ТДИ Голф 4 не пали или много трудно пали.

Мнениеот MMarketing » Пон 08 фев 2010 15:15

Здравейте колеги. Имам автомобила от половин година, при закопуването му сменихме всички консумативи. Днес както си карам на 1 светофар ми изгасна и след това можеби след 10-15 опита запали пак и успях да се прибера.. След това на паркинга отворих капака, и пак същото запали от 5-6 тия път някъде.. Наистина не разбирам от двигатели , иначе да кажа - Стартера върти, ремъка върти но не пали. Когато успее да запали се чува едно леко свистена като на въздух мисля от ляво там при горивния филтър.

МОЛЯ ви хора, който е имал такъв проблем или който има идея къде е проблема да ми пише. В чуждбина съм и мисля че ако я откарам на сервиз ще ми вземат 1/3 от цената на самата кола... :((((

Поздрави.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем 1.9 ТДИ Голф 4 не пали или много трудно пали.

Мнениеот dobrin » Пон 08 фев 2010 15:25

Най-вероятно гълта въздух от някъде и затова имаш този пролем. Провери всички скоби и маркучета, които влизат и излизат в и от горивния филтър.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пон 08 фев 2010 15:50

Има едно клапанче на горивния филтър, ако при смяната му сте го пропуснали, напълно възможно е да е от там проблема, то прави чести такива мизерий.

Да я оправиш и после пиши кое е било вредителя.

soulkeeper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soulkeeper » Пон 08 фев 2010 16:12

Аз имам съшщия проблем, но при мен се виждат балончета в маркучетата на нафтата отпред при двигателя и знам, че е защото гълта въздух от някъде. За съжаление в това време няма как да реша проблема .

MMarketing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMarketing » Пон 08 фев 2010 16:37

Soulkeeper ! Докато работи бутнах няколко пъти помпата с пръст и се появиха мехурчета в маркуча с нафтата !
Иначе оставих колата в един сервиз само за диагностика да видим какво ще кажат... ще ми вземат минимум 50 евро само за остановяване на проблема.. идеално просто...

Иначе като я оставих половин час, после отидох и я запалих, запали от първия път.

Друг проблем - Както я карах към сервиза изведнъх изгасна както си бях на втора или на трета някъде.. ужас..

soulkeeper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soulkeeper » Вто 09 фев 2010 0:54

MMarketing написа:Soulkeeper ! Докато работи бутнах няколко пъти помпата с пръст и се появиха мехурчета в маркуча с нафтата !
Иначе оставих колата в един сервиз само за диагностика да видим какво ще кажат... ще ми вземат минимум 50 евро само за остановяване на проблема.. идеално просто...

Иначе като я оставих половин час, после отидох и я запалих, запали от първия път.

Друг проблем - Както я карах към сервиза изведнъх изгасна както си бях на втора или на трета някъде.. ужас..

При мен като тръгна да паля и пали трудно , връщам ключа и след това завъртам отново и паля без да чакам подгряването няма никакъв проблем, просто трябва въздухът да си мине и си пали .

MMarketing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMarketing » Сря 10 фев 2010 6:45

Здравейте колеги. Взех я от сервиза. Имало е изгоряло реле на свещите и не е подавало както трябва ток и за това е палела трудно или е гаснела по време на ход. Това реле май е било на подгряващите свещи не разбрах добре. Сега огледах пак маркуча с горивото и разбутах филтъра и не минават мехурчета вече там.. дали има връзка с това реле ? Преди можеби е насичало и е вкарало някакси въздух там от непостоянното токоподаване ?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 10 фев 2010 7:45

MMarketing написа:Здравейте колеги. Взех я от сервиза. Имало е изгоряло реле на свещите и не е подавало както трябва ток и за това е палела трудно или е гаснела по време на ход. Това реле май е било на подгряващите свещи не разбрах добре. Сега огледах пак маркуча с горивото и разбутах филтъра и не минават мехурчета вече там.. дали има връзка с това реле ? Преди можеби е насичало и е вкарало някакси въздух там от непостоянното токоподаване ?

колега радвам се искрено 4е си си оправил колицата,но горивния филтар няма ни6то об6то сас никое реле просто или са видели вав сервиза,4е проблема е бил от ваздуха и са те излагали или са се направили на пи4ове и са ти го оправили гратис.все пак браво 4е пак си има6 колица успех за напред и много безавариини. :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 10 фев 2010 10:06

MMarketing написа:Здравейте колеги. Взех я от сервиза. Имало е изгоряло реле на свещите и не е подавало както трябва ток и за това е палела трудно или е гаснела по време на ход. Това реле май е било на подгряващите свещи не разбрах добре. Сега огледах пак маркуча с горивото и разбутах филтъра и не минават мехурчета вече там.. дали има връзка с това реле ? Преди можеби е насичало и е вкарало някакси въздух там от непостоянното токоподаване ?

А оправиха ли я???

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пон 29 мар 2010 7:11

Точно в релето му е бил проблема.. аз също паля адски трудно и ми гасна веднъж на средата на булеварда та не се изтрепахме за малко... Чудех се , чудех се накрая с един познат погледнахме инцидентно това реле ... предпазителя здрав ама няма напрежение. Изгоряло горкото и поддочух че е ~70/100 лева и ако се окаже вярно :evil:

Върни се в “Дизелови агрегати”