Стартер Г4 1.9тди,110 к.с AHF - проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Iritais
Автомобил: Golf 5 Plus
Двигател: BKC 2006

Стартер Г4 1.9тди,110 к.с AHF - проблем

Мнениеот Iritais » Пон 15 фев 2010 19:39

Колеги, имам следния проблем:

Преди три дни си паркирах колата и до този момент нямах пробелми. На следващата сутрин става, отивам да я паля и тръгва да пали и в един моемнет спира - чува се все едно върти стартера напразно. Поватрям отново - пак същото - аха да запали и спира да върти. Свалих стартера, закарах го на "препоръчан майстор" и той ми каза че е бендикса. Купих нов, сложи го и днекса отново монтирах стартера.Пробвам да запаля - нищо- както преди да се смени бендикса - аха да запали и после пак все едно върти напразно стартера. А майстора го тества на стенада пред мене - върти си стартера, изхвърля бендикса. Като не иска да запали, викам да видя да я паля на скорост - колата се мести, т.е не би трябвало да е маховика. Не знам какво е І дали нещо тоя не е направил стартера както трябва, незнам. Бих я закарал на сервиз, ама не мога да я запаля...А с дърпане закарам я ли някъде при непознати ,вероятно ще ме одерат, щото нямам да имам друг изход.

Кажете къде според вас може да е проблема.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Стартер Г4 1.9тди,110 к.с AHF - проблем

Мнениеот dancing_niki » Пон 15 фев 2010 19:46

Дали има варянт зъбите на стартера да са се помляли от незнайно какво, а другото което се сещам е че може и редуктора в стартера да е заминал. Щом можеш да си свалиш стартера или го прегледай обстойно или ми пиши на лично да ти дам координатите на едни много добри жичкаджии за които гарантирам, че ако е стартер ще го поправят като хората щом се съмняваш в предишния майстор.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Вто 16 фев 2010 7:11

Като палиш някой да погледне дали се върти маховика,а после може да махнеш предпазителя на ангренажа и там да погледнеш.Виж и това viewtopic.php?f=24&t=185326 или започни от там.Успех. :D

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 16 фев 2010 9:38

А този стенд на който сте тествали стартера има ли "тест под товар" ?
Аз имах стартер, който въртеше перфектно двигателя ми с развити свещи,
но навия ли ги и се появи компресията - завърта малко и до там.
Сменихме втулки и четки и тръгнаха нещата.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 16 фев 2010 11:52

rmk написа:А този стенд на който сте тествали стартера има ли "тест под товар" ?
Аз имах стартер, който въртеше перфектно двигателя ми с развити свещи,
но навия ли ги и се появи компресията - завърта малко и до там.
Сменихме втулки и четки и тръгнаха нещата.

Колега интересно ми е колко струват комплекта четки и втулки и откъде си ги взел.Колегата Gomez,също се интересуваше преди. :roll:

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 16 фев 2010 15:37

За съжаление когато стартера ми се счупи (по-точно се оказа счупен), колата беше при майстор и знам, че платих 55 лева за четки, втулки и труда по смяната им.
По-подробна разбивка нямам.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 16 фев 2010 16:02

Благодаря за инфото,все пак ще ни послужи за ориентир! :да:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 09 юни 2010 19:37

Колеги, а някой има ли представа каква е цената на нов стартер?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 10 юни 2010 8:03

Цена за нова чух наскоро около 700 -800лв.Не знам дали е актуална,не исках и да знам! :shock

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 10 юни 2010 8:38

rmk написа:За съжаление когато стартера ми се счупи (по-точно се оказа счупен), колата беше при майстор и знам, че платих 55 лева за четки, втулки и труда по смяната им.
По-подробна разбивка нямам.

Нещо такова казаха и момчетата в Герман като пари :да:

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chovekagrupa » Нед 27 юни 2010 12:09

Колеги имам следния въпрос:
Със същия двигател съм и при запалване точно след като запали двигателя се чува странен звук (за 1 секунда примерно. Нещо като избучаване или извиване).Този звук го имах и на старата ми кола - Опел кадет 1.6i. Може ли някой да даде съвет какво да правя или къде да отида? Благодаря!!! :roll:

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chovekagrupa » Нед 27 юни 2010 12:38

Chovekagrupa написа:Колеги имам следния въпрос:
Със същия двигател съм и при запалване точно след като запали двигателя се чува странен звук (за 1 секунда примерно. Нещо като избучаване или извиване).Този звук го имах и на старата ми кола - Опел кадет 1.6i. Може ли някой да даде съвет какво да правя или къде да отида? Благодаря!!! :roll:

А ето и отговора на въпроса ми (ето това вече започва да ме притеснява - да питам и сам да си отговарям :Mr Green Fun )

"стърженето след запалване не е от заминали втулки.получава се тъй като бендикса "закъснява"с връщането си.и...при това положение всички МАЙСТОРИ сменят бендикс :lol: еее да при сваляне на стартер нормално е да се сменят и втулки--те струват стотинки.а главния проблем е в мизерията която се е насъбрала по роторната ос---знаем че бендикса се "хлъзва"по тая ос-----една проста профилактика и почистване на тая ос-също и смазване спестява 100лв :lol: 30-40-за бендикс и 50-60 за профилактиката :wink: толкова взимат...за прост ремонт на стартер
:beerи все пак...колегата първо да си купи нов акумулатор а стърженето.....може да почака"

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 18 юли 2010 13:49

Колеги, при вас поне върти стартера, а при мен светват лампичките по таблото и тва е... Няма въртене, няма никакъв звук :( Имате ли идея от какво може да е :( Има си ток, има си нафта... явно някъде не дава контакт - пробвано е с кабелите и ток от друга кола, но самия стартер явно не захапва, че да завърти .. ?! Някакви идеи ?

Дори преди малко си я докарах на собствен ход ( като по чудо запали ) Въпроса сега обаче е .. Защо като дам на контакт , завъртя да паля ( не пали ) , но като задържа да завъртя чакам чакам чакам... и чак тогава пали, а не веднага след като задам последна степен на завъртане на стартера?! ( някой да има обяснение ) :]] то че ще се сменя - ще се , но какво ?

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 18 юли 2010 20:48

snooperchi написа:Колеги, при вас поне върти стартера, а при мен светват лампичките по таблото и тва е... Няма въртене, няма никакъв звук :( Имате ли идея от какво може да е :( Има си ток, има си нафта... явно някъде не дава контакт - пробвано е с кабелите и ток от друга кола, но самия стартер явно не захапва, че да завърти .. ?! Някакви идеи ?

Дори преди малко си я докарах на собствен ход ( като по чудо запали ) Въпроса сега обаче е .. Защо като дам на контакт , завъртя да паля ( не пали ) , но като задържа да завъртя чакам чакам чакам... и чак тогава пали, а не веднага след като задам последна степен на завъртане на стартера?! ( някой да има обяснение ) :]] то че ще се сменя - ще се , но какво ?

И аз имах този проблем! Оправя се с разглабяне , почистване ,смяна на фтулките ,при мен беше точно в тях проблема .Бяха толкова разбити ,че ротора застъргва в статора и затова понякога заклинва в него и неще да завърти ! Четките също се проверяват ,но мойте бяха почти като нови !

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Съб 13 ное 2010 16:38

Колеги, дайте съвет какво да ползвам за смазване на стартера след почистването му?

Върни се в “Дизелови агрегати”