Придърпване на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bats
Автомобил:
Двигател:

Придърпване на 1Z

Мнениеот bats » Нед 16 май 2010 11:51

Голфа е 1,9 тди 1з '95г. Между 1400-1800 оборота приблизиетлно, на четвърта скорост придърпва леко, получава се като притрисане, и вече след 1800 няма проблем. Това го прави основно на тази скорост, като няколко пъти е ставало на 3-та и на 5-та, а на 4-та - винаги. Някакви идеи от какво може да е?

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Придърпване на 1Z

Мнениеот FivePointeO » Нед 16 май 2010 11:56

bats написа:Голфа е 1,9 тди 1з '95г. Между 1400-1800 оборота приблизиетлно, на четвърта скорост придърпва леко, получава се като притрисане, и вече след 1800 няма проблем. Това го прави основно на тази скорост, като няколко пъти е ставало на 3-та и на 5-та, а на 4-та - винаги. Някакви идеи от какво може да е?

Виж дали са здрави тампоните на двигателя :hmmmm (аз смених преден на АЕЕ-то че беше заминал, но пак придръпва леко на 2-ра и 3-та при подаване на газ или пускане на газта) и все пак може да е от тампона

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 16 май 2010 12:43

Вероятни причини са също предварението (тайминга) , или затлачване на ГНП . Задължително най-напред прегледай с Ваг Ком тайминга , както и другите параметри разбира се . При мен след настройка на предварението проблема отшумя :wink: .

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Пон 17 май 2010 21:01

Вероятната причина е ГНП.Или по точно блока за управление. Намира се върху корпуса на помпата.Може да се демонтира от там ,но е необходим специален ключ (без свалянето на помпата).Вътре има един магнитопровод, върху който се полепват малки стружки отделили се при работата на ГНП-то.Качественно почистване съм постигал само при пълна разглобка на това блокче, но за това е необходимо да се прережат захранващите шини.След почистването е необходима точкова заварка(със запояване не става)-това е една от трудностите на почистването!При частична разглобка се почиства с тънка и силна водна струя след, което се обдухва добре с компресор,но не винаги се получава качественно премахване на стружките!За манипулацията е необходима добра тех. подготовка(не е за начинаещи)!Дано съм Ви помогнал.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 17 май 2010 21:29

направо си е за чистене помпата, и аз съм на абсолютно същото дередже

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 18 май 2010 18:24

mi6un4o написа:Вероятната причина е ГНП.Или по точно блока за управление. Намира се върху корпуса на помпата.Може да се демонтира от там ,но е необходим специален ключ (без свалянето на помпата).Вътре има един магнитопровод, върху който се полепват малки стружки отделили се при работата на ГНП-то.Качественно почистване съм постигал само при пълна разглобка на това блокче, но за това е необходимо да се прережат захранващите шини.След почистването е необходима точкова заварка(със запояване не става)-това е една от трудностите на почистването!При частична разглобка се почиства с тънка и силна водна струя след, което се обдухва добре с компресор,но не винаги се получава качественно премахване на стружките!За манипулацията е необходима добра тех. подготовка(не е за начинаещи)!Дано съм Ви помогнал.

Я раздуй защо не става със запояване :roll: и как мислиш да направиш точкова заварка там в домашни условия :roll:

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Вто 18 май 2010 18:43

Я раздуй защо не става със запояване :roll: и как мислиш да направиш точкова заварка там в домашни условия

Става и то повече от добре!Ако не можеш извикай някой да ти го запой :wink:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 18 май 2010 18:53

vladitdrv написа:
Я раздуй защо не става със запояване :roll: и как мислиш да направиш точкова заварка там в домашни условия

Става и то повече от добре!Ако не можеш извикай някой да ти го запой :wink:

mhihi mhihi аз от 8 годишен запоявам и затова ми беше чудно защо колегата си мисли че не може да се запои,още повече че който се занимава с такова почистване запоява с калай.

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Вто 18 май 2010 21:11

Повече от 30години работя с поялник -технологията ми е пределно ясна.Имал съм прекъсната спойка!Тези връзки са подложени на постоянни вибрации!Дори 1% да има вероятност от прекъсване -то може да те остави на пътя.Точно за това ,не Ви препоръчвам запояването с калай, защото това свързване е сравнително крехко и от там-не сигурно!Производителят е преценил правилно, как да направи свързването.А ако има толкова добри и самоуверини "калайджии" им препоръчвам да се пробват на личните си автомобили.Извинявайте ,но нямам нищо лично-просто споделям опита , който имам!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 18 май 2010 21:27

mi6un4o написа:Повече от 30години работя с поялник -технологията ми е пределно ясна.Имал съм прекъсната спойка!....

Има някаква логика наистина , но от моя опит по калайджийство мога да кажа че има начин спойката да се направи качествено и достатъчно стабилно , разбира се не и вечна :wink: .
Ако направиш сметка съвременния автомобил на колко спойки разчита , и все подложени на вибрация .... да не намесваме безоловните технологии напоследък :horror: , че става грубо :) .

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 19 май 2010 1:50

Добре де колега ако не е тайна кажи как се прави точкова заварка в домашни условия :?:По принцип се сещам но кажи все пак щото съм гледал по снимки с упътвания за тази манипулация е точно с точкова заварка.Ако трябва на ЛС живо се интересувам щото ще го правя тва упражнение а относно техническата грамотност не е проблем намира се малко mhihi

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Сря 19 май 2010 13:30

Устройството което съм ползвал беше на приятел. По-точно той ми правеше заварките.Използвал съм го както за ГНП, така и за термопредпазители.Предназначението му беше за формиране на акумулаторни батерии на камери и телефони,когато бяха дефицитна стока!За съжаление вече се скапа и не работи , за ремонта му са необходими 5-6 кондензатора по120000 мик. фарада/25-50в.Преди година реших да закупя конд-ри,но цената им започваше от 25лв.нагоре за 1бр.-така,че целта не оправдаваше средствата и всичко беше зарязано!По принцип такива малки "пункшвайси" би трябвало да има в GSM-сервизите,но аз не съм търсил.Ако има колеги които са специалисти в тази област, ще е добре да споделят тук опита си. Поради липсата на заваръчен апарат последния ремонт го направих отново със запояване, но фиксирах спойката с много тънкостенна медна тръбичка, която премачках в/у връзката за подобряване на механичната здравина!Става малко грубо,определено не ми харесва, но все още върши работа.Дано съм Ви помогнал!

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Сря 19 май 2010 19:10

fox_vt написа:Добре де колега ако не е тайна кажи как се прави точкова заварка в домашни условия :?:По принцип се сещам но кажи все пак щото съм гледал по снимки с упътвания за тази манипулация е точно с точкова заварка.Ако трябва на ЛС живо се интересувам щото ще го правя тва упражнение а относно техническата грамотност не е проблем намира се малко mhihi

Прави се много лесно,но когато става да се запой няма смисъл от такива интервенции :wink: .Трябва ти едно захранване за ниско напрежение(12в да речем) и една солидна група кондензатори,реле с НО и НЗ контакт което да издържа на голям ток,бутон да управляваш релето,електроди(може да ползваш графитни пръчки от моливи).
Принципа е през нормално затворения контакт на релето да зареждаш електролитите,а през НО контакт да се разреждат към електродите!По просто от това здраве му кажи!

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 20 май 2010 17:28

Хитро но дали натиска на графитните електроди ще е достатъчен за да се получи заварка,щото може само да "залепне" но това няма да е заварка.Абе с калай ще е досега никой не се е оплакал от калпава спойка там надявам се аз да не съм първия mhihi mhihi ,пък и мога да го укрепя както колегата я с тръбичка я да го привържа с тънка медна телчица преди спойката.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Чет 20 май 2010 19:04

Дали ще е хубава заварката зависи от това дали тока е достатъчен,въпрос на експерименти!Ако е много голям тока може и да се пререже

Върни се в “Дизелови агрегати”