Проблем с компютъра на Пасат Б5
- DeMoNbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с компютъра на Пасат Б5
Вчера колата ми беше на диагностика и установиха, че имам проблем с компютъра на колата. Карам Пасат Б5 1.9TDI AVG от 99 година. Обясниха ми, че компютъра не_може да ми намери дебитомера и от там следва че няма как да се обучи. Иначе колата си върви , но просто няма мощност. Интересува ме някакъв съвет какво да правя, идея за ремонт или от къде мога да си купя друг такъв компютър. В момента карам с компютър от едно АУДИ А4 и ми го предлагат да го закупя. В крайна сметка ако не_намеря друг изход , това ще ми е решението. Кодът на моя компютър е 038 906 018 GA.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с компютъра на Пасат Б5
колега а сас компа от аудито как е варви ли добре.за6тото на мен ми се струва 4е тези маистори те будалкат не6то.ако твоя комп си е оригинален няма как да не може да разпознае дебитомера.успех 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
ECU-тата са доста добре буферирани, и трябва да си доста упорит за да успееш да го изгориш
Я напиши номера на BOSCH , че под тоз номер в нета нищо не излиза.
Ако в момента колата ти върви добре, определено проблема е от ЕЦУ-то. МАП сензора на въздуховода ли е или е в ЕЦУ-то ? (влиза ли едно тънко мъркуче в ЕЦУ-то).
И напиши какво точно дава на диагностиката, че решихте че не "вижда" дебитомера. ?
ПП: Погледни и виж дали има показания за атмосферното налягане, че датчика е вътре и често дефектира.
Хубаво е да му изтеглиш и дъмпа и да го пратиш на Brezel , момчето ще ти каже, ако някой е правил интервенции .

Я напиши номера на BOSCH , че под тоз номер в нета нищо не излиза.
Ако в момента колата ти върви добре, определено проблема е от ЕЦУ-то. МАП сензора на въздуховода ли е или е в ЕЦУ-то ? (влиза ли едно тънко мъркуче в ЕЦУ-то).
И напиши какво точно дава на диагностиката, че решихте че не "вижда" дебитомера. ?
ПП: Погледни и виж дали има показания за атмосферното налягане, че датчика е вътре и често дефектира.
Хубаво е да му изтеглиш и дъмпа и да го пратиш на Brezel , момчето ще ти каже, ако някой е правил интервенции .
- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
И на моя комп. на пасата няма никакви лепенки или кодове! И аз не знам как мога да разбера дали е оргинал, или не! Колата върви много добре - даже се опитва на 3-та да върти гуми. Съмнява ме че има чип, но как мога да разбера това? Passat B5 TDI-PD AJM-motor, някой може_ли да каже ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
KORANDE написа:и на моиа комп.на пассата ниама никакви лепенки или кодове!и аз не знам как мога да разбера дали е оргинал. или не!Колата варви много добре-дазе се опитва на 3-та да варти гуми.Самниава ме 4е има 4ип, но как мога да разбера това? Passat B5 TDI-PD AJM-motor, ниакои мозели да казе?
колега може6 да разбере6 като намери6 някои от софия които прави или има кабел за 4ип тунинг и трябва да ти свали софта на колата и да го пусне6 тук за да ти каже някои.успех
- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на колегата gogovaseev. Ще търся някой с такива кабели, да видим какво ще стане ! 
Благодариа на колегата gogovasilev .ште търсиа ниакои с такива кабели ,да видим какво ште стане!

Благодариа на колегата gogovasilev .ште търсиа ниакои с такива кабели ,да видим какво ште стане!

Върни се в “Дизелови агрегати”