Въпрос относно дизелово поло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно дизелово поло

Мнениеот achopopov » Нед 21 фев 2010 15:27

Здравейте,колеги!Не знам въпроса ми уместен ли е или не,но ако не питам няма и да разбера!Та...Полото е 1.9 чист дизел.Възможно ли е да му се сложи допълнително турбина,голяма играчка ли е,колко ще струва въпросната турбина(не слагам труда),ще се модифицира ли нещо по двг-то и може би не на последно място ще има ли и празна дупка под капака за тази турбина?!На тази малка количка са сложили такъв кютюк,че няма място да бръкна където и да било...Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос отностно дизелово поло

Мнениеот Dizel_fen » Нед 21 фев 2010 16:09

Ти си за дизелови агрегати братле.А и отговора ми е-вземи си двигател от Pоло вариант(комби) TDI- предницата е същата и си свиркай. За турбо на този мотор ще вкараш много пари и не е ясно какъв ще е резултата,докато за около 1200 лева само сменяш двигателя ,старият продаваш на части и си караш.
п.с. Под двигател имам впредвид всичко-мотор,скоростна кутия,компютър,кабели-всичко. Успех :beer

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Въпрос отностно дизелово поло

Мнениеот apa6o » Нед 21 фев 2010 18:25

Първото на Поло вариант и Класик уж захващането на мотора беше друго спрямо 6Н, след това освен турбо ще ти трябва ГНП, турбопътища, нови колектори, двигателя ще трябва да се "разреди", нещо кулерчета тук таме :D То е 1000 пъти по-лесно да си намериш едно Поло TDI 90 коня, вярно че не са най-честите, но ги има... :wink: Или направо 6Н2 TDI и си свиркай :P

Върни се в “Дизелови агрегати”