проблем с паленето на Г4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tomov_bg
Автомобил:
Двигател:

проблем с паленето на Г4

Мнениеот tomov_bg » Вто 02 мар 2010 21:12

Здравейте! Пускам тази тема, защото имам следния проблем. Имам голф 4 1,9 ТДИ 1999, 90 к.с., който на студено пали горе долу добре, ама като позагрее малко и пали през един път, демек като завъртя не пали, втория път пали като се едно, че не е било и така до безкрай. Че ще я водя на "доктор" е ясно, ама ако някой има идея какво е ще ми е много полезно.......

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с паленето на Г4

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Вто 02 мар 2010 21:47

тоя "дефект" го оправят със смяна на софтуера ака "чип туннинг" ама не с цел да "копа асфалта" колата ами именно за да няма проблеми при "топъл старт"

проблема идва от там, че за да впръска гориво нафтовата помпа при загрял мотор, стартера трябва да завърти двигателя до определени обороти, около 280 ако не ме лъже паметта, но поради износване на това-онова, засилването до 280 оборота на стартер става мисия почти-невъзможна, и тук се корегира софтуера управляващ мотора, като просто се попълнят картите за впръскване на горивото при стойности по-ниски от 280 оборота също да впръска гориво

другият по-лесен вариант за отстраняване на проблема е да се превключи софтуерно на автоматик, с което проблема пак се отстранява, но при някои екземпляри се наблюдават аномалии, като тресене и/или странно поведение на мотора

и последният вариант е чисто нов стартер + чисто нов акумолатор, крайно неразумен според мен

поздрави

Потребителски аватар
kingpin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kingpin_83 » Вто 02 мар 2010 22:22

Подкрепям колегата от горния пост относно чипосването.
Имах същия проблем но след намесата на колегата Brezel колта пали само като извадя ключа от джоба :bowdown

tomov_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomov_bg » Сря 03 мар 2010 0:38

това с автоматика, вече ми е направено от около 6 месеца и нямаше ядове до скоро.....

Върни се в “Дизелови агрегати”