Golf 4 1.9 TDI 110hp загуба на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
jikata5561
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.9 TDI 110hp загуба на масло

Мнениеот jikata5561 » Сря 06 апр 2016 17:52

Здравейте, колеги!
Нов съм във форума и като цяло и по колите. Преди месец станах собственик на горе посоченото Голфче. Искам да подчертая, че е ЧИПОСАН до към 140 коня. Каран е в Италия. Имам няколко доста притеснителни проблема. Рано сутрин, когато е студено, пали трудно, тресе, пуши бял дим.. като че ли не може да запали всичките цилиндри наведнъж и така около 5-6 секунди и се оправя, изчиства дима. Ходих при един познат, който уж разбира и стигнахме до извода, че са подгряващите свещи. Смених ги и четирите. Но проблема с паленето остана. Другият проблем е, че прави сериозен разход на масло. Наблюдавам, че турбото е омаслено, главно колектора, който отива към него. Понеже не съм много начетен на тема автомобили, се съмнявам, че се изразявам правилно, но както и да е. Трабата към турбото е омаслена. През 4-5 дена ми пада на долната граница маслото и се налага да доливам. Живея във Варна.. ако някой случайно знае добър сервиз тук, моля да ми предложи, за да не се чудя аз, а човек, който разбира. Благодара ! :)

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Re: Загуба на масло Golf 4 1.9 TDI 110hp

Мнениеот BobyM » Сря 06 апр 2016 18:51

Отиди при ifidik той би ти свършил работа в твоя случай.

кон12
Автомобил:
Двигател:

Re: Загуба на масло Golf 4 1.9 TDI 110hp

Мнениеот кон12 » Чет 07 апр 2016 9:40

Има един Bega4kata той се подвизава в Skoda форума.Аз преди като влизах там(понеже съм със Skoda) четях добри работи за него.Ама трябва да отбележа че по форумите се пишат много неща за много хора, така че подхождай внимателно.Задължително слагай малко фира.Иначе от това което съм чел и знам(на теория) за тия коли, твоите симптоми не са никак на добре.Като решиш да я водиш на сервиз си прегласи повечко парички, че да не се изненадаш.

Върни се в “Дизелови агрегати”