Харесал съм си 2 Пасата 2000г.
Единия е 1,9 TDI 110к.с.
другият е 1,9 TDI 116к.с.
Според вас кой мотор е за предпочитане и защо.
Благодаря предварително на отзовалите се.

Кой мотор е за предпочитане
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Кой мотор е за предпочитане
Първият е с редова помпа, вторият е помпа-дюза. Това ти е жокерът за търсене из темите. Не че и това не е писано многократно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Кой каквото кара това ще ти препоръча
Само тези с PD дето са висели по сервизите и са дали по една торба пари ще ти кажат да си вземеш по-стария "железен" двигател че вече го научиха майсторите а и частите са по-евтинки
Но това е при хипотетично сравнение а ти имаш 2 коли пред себе си и като ги разгледаш и покараш сам ще си прецениш коя е "твоята" !

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Помпа дюзата е малко по-бърз и най-вече върви масово с 6 скорости.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
най-много ме интересува поддръжката и ускорението
сега карам В4 1.8 90к.с. - много евтина поддръжка и много-лошо ускорение
сега карам В4 1.8 90к.с. - много евтина поддръжка и много-лошо ускорение
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за ускорението PD все пак е 6 кс повече на за подръжка,нека колегите кажат колко струват уплътнителите на дюзите или самите дюзи центите са доста солени иначе този с 110+ чип тунинг върви повече от прилично и определено е по-евтин за подръжка
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
tdi fen написа:за ускорението PD все пак е 6 кс повече на за подръжка,нека колегите кажат колко струват уплътнителите на дюзите или самите дюзи центите са доста солени иначе този с 110+ чип тунинг върви повече от прилично и определено е по-евтин за подръжка

Ако имаш пари за 116к.с си вземи нея
. Ако са на една цена със 110 ката, огледай 116-ката хубаво, да няма после ама много се чупят и много скъпи тези PD мотори 

Един приятел си купи въпросния Пасат 116кс ПД и след 10 хиляди км. турбото се счупи. Та покрай него и аз се оглеждах за 5-ца, но напоследък се разубеждавам от проблемите му и цените за поддръжка. Пасата му имал 8 носача, като всеки е на цена 100лв+. Сложи и още 1000лв. за турбини и т.н. и става мамата си трака.
В момента имам ТДИ 98г. 110кс. и върви отлично. Олио да му сипя, няма грижи. Единствената разлика е, че Пасата вози по-добре, но.... НЕ, МЕРСИ
Все пак всяка кола е отделен случай и няма гаранция. Оглеждай добре преди да взимаш нещо. Аз лично гласувам 110кс пред този ПД 116
Карал съм 116кс, но комби което е по-тежко от моята кола. По-тромава ми се вижда и по-бавно ускорява.
В момента имам ТДИ 98г. 110кс. и върви отлично. Олио да му сипя, няма грижи. Единствената разлика е, че Пасата вози по-добре, но.... НЕ, МЕРСИ

Все пак всяка кола е отделен случай и няма гаранция. Оглеждай добре преди да взимаш нещо. Аз лично гласувам 110кс пред този ПД 116

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
За мен 6тата скорост е много важна, а за Пасат направо задължителна... с нея се пътува с кеф
Колкото до турбото, то където го има си е въпрос на късмет кога ше се счупи(а не дали)... Като ще е гарга да е рошава, като ще е Пасат да е ПД 

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
K написа:...
На 110-ката и 116-ката турбините са еднакви, така че да се залита в тази посока не е удачно. Единствените минуси на помпа-дюзата, за които се сещам са, че е по-капризна откъм масло и гори малко повече от TDI-то.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
определено за нашата скапана нафта 110ката е по-добрия избор
- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със 110-ката очарован сам от нея,тиха,бърза много икономична,здрава и е по голяма от колкото изглежда,сравнително и със не скапа подръжка за кола в този клас.Със които и от двата мотора да я вземесч няма да збъркасч.

- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
аз ти препоръчвам ПД-116 коня.за изпреварване нема такава сила!за сравнение -по един български проход аз и един 131 коня,стигаше ме но не му стигнаха силите,да ме изпревари. 

карам голф 116 ПД и сам дожолен варви доволно ,подражката е малко поскапи4ка но за динамиката която дава си заслужава