маслен охладител...спука се радиаторчето на маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
boko
Автомобил:
Двигател:

маслен охладител...спука се радиаторчето на маслото

Мнениеот boko » Съб 13 мар 2010 11:21

Здравейте колеги, та направо на въпроса мотора е 1,6 тд SB с кулер на Ауди 80, има и маслено радиаторче, което охлажда маслото...та вчера тва чудо се спука и прокапа масло..Въпроса ми е: подлежи ли на заваряне тва радиаторче щот в магазините го няма, а и в моргите не мога да намеря и ако някой е имал подобен проблем да каже как го е решил, също така еднакви ли са тези радиаторчета на пасата, голф 2 и аудито със същия мотор...
Благодаря предварително на отзовалите се!

Ей ся обикалях магазините и ми казаха само по поръчка като цените варираха от 340 до 480лв./бах мама му тия са луди, тя колата струва вече толкова/, а по моргите няма..та сега вариантите са два или да се залепи тва радиаторче или да се шунтира т.е. да се премахне и двата маркуча да се свържат със щуцер...а как ще се отрази тва на мотора, опасно ли е , ако се махне тоя маслен охладител, дали ще загрява маслото или ще е нормално...айде колеги дайте мнения, че главата ми пуши

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: маслен охладител...спука се радиаторчето на маслото

Мнениеот jollycatman » Съб 13 мар 2010 17:27

Колега намери лепило, подходящо за целта и си го залепи. Аз съм лепил радиатор с едно немско лепило, мисля, че беше SUN или имаше SUN в името си. Представлява две парчета, подобни на пластелин - едното синьо, а другото жълто. Размачкват се заедно до получаване на хомогенна смес и се покриват пукнатините.

boko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boko » Нед 14 мар 2010 11:46

И в крайна сметка може ли да се кара колата , като се премахне този маслен радиатор и се свържат двата маркуча ...ще има ли някъв проблем и на кво ще повлияе..

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 14 мар 2010 12:06

а бе на този двигател маслото за турбината не се ли взима от там някъде? Защото да не се получи някаква инфекция със смазването - това не са 1000 оборота и смазването има голямо значение ...

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Нед 14 мар 2010 13:31

Няма да стане качествено.Прати ми снимка да видя за какво става въпрос.Ще го решим тоя проблем не се притеснявай.

boko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boko » Нед 14 мар 2010 14:08

don hose написа:Няма да стане качествено.Прати ми снимка да видя за какво става въпрос.Ще го решим тоя проблем не се притеснявай.

Значи колега снимката ще ме затрудни, но мога да ти го обясня какво е положението...та значи тва маслено радиаторче се намира долу до шофьорската гума отпред при бронята, а при другата гума пасажерската се намира кулера..самото радиаторче има два изхода - да влиза масло и да излиза, като единия маркуч идва от масления филтър влиза в радиаторчето и от там другия маркуч излиза от радиаторчето и влиза в масления филтър...спукано е в горния край на питата, щото самата пита е опирала в стойката на радиаторчето, а е опирала щот са се скъсали тия тампончета дет са крепяли радиаторчето към стойката и явно от вибрациите се е протрило..те тва е положението..утре ще я карам на майстор щот аз нямам време сега да се занимавам и ще се пробва да се залепи, но ако не може да се залепи, в краен случай може ли да се изолира тва радиаторче и маслото да си циркулира из масления път без него..

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пон 15 мар 2010 20:12

Може да го изолираш.А пък ако ти се дават пари има охладители за 70-80 лв.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 15 мар 2010 22:41

Ами нещо не е ли препрвяно по тая кола,обикновено охладителя на маслото на SB е водо-маслен и представлява едно алуминиево нещо,монтирано на конзолата на масления филтър?Лепенето с разни петмези е съмнително-поради наличие на масло,а те обикновено изискват щателно обезмасляване на зоната.Нещо като "цветни заварки" няма ли тъдява?(аргон)?

Върни се в “Дизелови агрегати”