Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи? - Решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
rmanev
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи? - Решено

Мнениеот rmanev » Съб 13 мар 2010 19:08

Здравейте.
Голф 4 ТДИ 1999 АЛХ 90кс.

Колеги, ако четирите подгревни свещи са изгорели, има ли шанс да запали Голфа само с 2 нови?
Колата не пали и търсех причината за това, искам да поясня, че проблема възникна в Петък, запазих си час за понеделник за диагностика в сервиз, обаче, мой приятел, за който знам че е самоук и знае повече неща за дизеловите автомобили ме посъветва да направи той диагностика на свещите.

С един кабел дадохме на късо всяка една от свещите и плюса на акумулатора, резултат нямаше, нищо не се случи, съответно той ми каза че най-вероятно са изгорели и четирите свещи. Аз веднага "дотичах" до един магазин за който знаех, че работи в Събота следобяд и успях да взема две нови свещи от абсолютно същия тип (Беру) други нямаше, продавача каза в Понеделник.

Аз пък не дочаках и завих новите свещи на 1 и 3 цилиндър, пробвах и за момент двигателя почти заработи, но пак същата работа не можа да запали.
Опитахме пак същия номер с даването на късо и видях че на новите свещи прехвърчат искри... но само на двете нови.

Въпроса ми е дали с останалите две свещи мога да се надявам че ще запали или проблема може да е и от друго място?

Последна промяна от rmanev на Сря 17 мар 2010 20:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи?!?!?

Мнениеот tdi fen » Съб 13 мар 2010 19:24

принципно не трябва да е проблем да запали без подгревни свещи на тези температури ама пък знаеш ли ?
мой приятел с същия мотор също не можеше да запли,моторът много трудно палеше и веднага угасваше след като смени свещите вече си пали перфектно

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Съб 13 мар 2010 20:12

Какви искри на подгревни свещи на дизелов мотор??? :shock да не си си купил свещи за бензинова кола?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 13 мар 2010 20:14

moncho8920 написа:Какви искри на подгревни свещи на дизелов мотор??? :shock да не си си купил свещи за бензинова кола?

mhihi :banghead: :deal Проверка колега проверка е това на свещите на дизеловите свещи :idea:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 14 мар 2010 19:34

И без потгревни свещи трябва да запалино с по-неравномерен ход за 2-3 секунди,а с 2 нови със сигурност. Мен ми се струва че имаш някакъв друг проблем

rmanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rmanev » Нед 14 мар 2010 22:24

Дано се окажат свещите (ще разбера в Понеделник като сменя и останалите две стари свещи), че ми се струва всичко останало ще е по-голям проблем.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 15 мар 2010 7:46

Dorian написа:И без потгревни свещи трябва да запалино с по-неравномерен ход за 2-3 секунди,а с 2 нови със сигурност. Мен ми се струва че имаш някакъв друг проблем

:да: абсолутно си прав колега.маи има друг проблем колицата.успех :beer

milenski75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenski75 » Пон 15 мар 2010 16:03

не би трябвало да е само от свешите аз съм със същия мотор и в големите студове при -18 палех само с една свещ,дано да е нещо малко,поздрави

rmanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rmanev » Пон 15 мар 2010 16:59

Добре де, аз не разбирам от двигатели, обаче какво става ако на четирите свещи нормално се подава за всяка по 12 волта = 48 волта, и ако трите са изгорели, тогава последната свещ ще поеме всичките тези волтове и тя също ще изгори.
Така размишлявам, защото колата палеше без проблеми (и на -22 градуса) и изведнъж спря да пали, като проверката с кабел на късо с полюса на акумулатора и на четирите свещи даде, че няма проводимост на нито една от тях.
Не са ли изгорели всичките свещи почти едновременно?
Или е възможно да съм си бил с една здрава свещ до сега?

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Пон 15 мар 2010 18:16

колега смени всичките свещи и тогава ако не иска пиши :beer

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пон 15 мар 2010 21:05

rmanev написа:Добре де, аз не разбирам от двигатели, обаче какво става ако на четирите свещи нормално се подава за всяка по 12 волта = 48 волта, и ако трите са изгорели, тогава последната свещ ще поеме всичките тези волтове и тя също ще изгори.
Така размишлявам, защото колата палеше без проблеми (и на -22 градуса) и изведнъж спря да пали, като проверката с кабел на късо с полюса на акумулатора и на четирите свещи даде, че няма проводимост на нито една от тях.
Не са ли изгорели всичките свещи почти едновременно?
Или е възможно да съм си бил с една здрава свещ до сега?

Това че имаш примерно 1-2 изгорели свещи неможе да накара другите 2 здрави да поемат ток повече от необходимото им че камо ли и да изгорят от това :idea: Във вас като ти изгори едната крушка на полюлея примерно да не да ти изгарят и другите :Mr Green Fun
А това че свещите са ти здрави при проверката с кабел е добре,но ако не отива ток до тях по захранващата шина(както беше при мен)то те няма как да тръгнат да потгряват без ток нищо че са здрави :idea: Но пак ти казвам че и с 4 изгорели колата ще запали,но не от раз особено при положителни температури както са сега

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 15 мар 2010 21:20

rmanev написа:Дано се окажат свещите (ще разбера в Понеделник като сменя и останалите две стари свещи), че ми се струва всичко останало ще е по-голям проблем.

на 101%проблема не е в свещите.в кой швестерски сервиз в русе ходи?че аз допреди 2 години обиколих всички и......никой не успя да ми оправи нищо.е еее може вече да са се понаучили :lol: се пак колите минаха 10-12годишна възраст :lol: опитай сам----първо обърни внимание ....да не би да ти пада нафтата след престой.как пали??на тагъдък ли...изпушва ли след като пали трудно?

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 15 мар 2010 21:29

виж за въздух в нафтата и някой да ти провери центровката

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 16 мар 2010 11:33

и мойта ми прави такива магарии,но преди 10 дни си заредих акумулатора и сега плаи по добре,но вчера пак тресеше дорде запали,насочвам се към нови подгревни и търся съвет за най доброто на пазара...мерсаж

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Вто 16 мар 2010 18:00

iGolf написа:инасочвам се към нови подгревни и търся съвет за най доброто на пазара..

BERU-оригиналните са такива и са много здрави,но са по 20-25лв.за брой,иначе естествено има и други хубави свещи но нали питаш за най-доброто на пазара :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”